Recept Řízečky (medailonky) z masové konzervy

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Řízečky (medailonky) z masové konzervy

Postup

Maso z konzervy rozebereme na díly, pokud se dá krájet, nakrájíme plátky silné cca 7 mm. Protože je konzervované maso vlhčí na rozdíl od čerstvého, budeme obalovat jinak, nežli klasický řízek.

Z vejce, mléka a hladké mouky umícháme (ušleháme) hustší „palačinkové“ těsto, které osolíme jen v případě, že maso není moc slané.

Na vále si vytvoříme ze strouhanky vrstvu cca 5 mm vysokou. Kousky (plátky) masa namočíme v těstíčku, necháme krátce okapat a obalíme ve vrstvě strouhanky. Obalený kousek necháme odpočinout - ztuhnout, strouhanka se nasákne vlhkostí těstíčka a utvoří krustičku. Jakoby povrch zaschne a zpevní.

Pak už jen rychle smažíme ve vrstvě horkého oleje.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Konzervace Maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.11.13 vloženo
  • 4182x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Ingredience

  • masová konzerva – ne ta rozemletá, musí obsahovat celistvé kusy svaloviny – ideálně používám vlastnoručně zavařené maso (např. viz můj recept Domácí masová konzerva a další zde uvedené)
  • vejce
  • mléko
  • hladká mouka
  • sůl
  • strouhanka
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • brambory, saláty, zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 23.11.13 15:12

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Řízečky (medailonky) z masové konzervy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1663 příspěvků 26.11.13 07:51

@casino, jsem pouhý začátečník učící se od Mistra :mavam:

K těmto řízečkům mi byly inspirací řezy z uzeného v trojbalu. Když to jde z něj, tak proč ne z „hroudy“ vepřové kýty ve vlastní šťávě! I schladlé kousky byly šťavnaté; na chuti nebylo patrné, že maso bylo konzervováno :think:

 
gmp
1603 příspěvků 25.11.13 16:08
*

Krev v trojobalu… majstrštyk

Příspěvek upraven 25.11.13 v 16:13

 
gmp
1603 příspěvků 25.11.13 16:03
+

Co nám ještě zbejvá… Prejt a la Vídeň? jítrnicové kotletky…

 
casino
4462 příspěvků 25.11.13 10:26
...a to jsem si myslel, že na podobné vepřárny...

… tu mám monopol :mrgreen:

 
birkana
1663 příspěvků 23.11.13 19:51

Přišla bída na kozáky :cert: otevírám zavařené zásoby. Namane-li se vepřík, bude krmě z čerstvého, nekonzervovaného :mavam: :twisted:

 
gmp
1603 příspěvků 23.11.13 18:09
-

To by mě hrom musel po poli honit abych z takovýho báječnýho masa dělal řízek. Neznám báječnější upomínku na nebožtíka než právě takhle ho zaunrrovat.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Štika na smetaně Štika na smetaně
Kuře na medu Kuře na medu
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz