Recept Řízečky (medailonky) z masové konzervy

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Řízečky (medailonky) z masové konzervy

Postup

Maso z konzervy rozebereme na díly, pokud se dá krájet, nakrájíme plátky silné cca 7 mm. Protože je konzervované maso vlhčí na rozdíl od čerstvého, budeme obalovat jinak, nežli klasický řízek.

vejce, mléka a hladké mouky umícháme (ušleháme) hustší „palačinkové“ těsto, které osolíme jen v případě, že maso není moc slané.

Na vále si vytvoříme ze strouhanky vrstvu cca 5 mm vysokou. Kousky (plátky) masa namočíme v těstíčku, necháme krátce okapat a obalíme ve vrstvě strouhanky. Obalený kousek necháme odpočinout - ztuhnout, strouhanka se nasákne vlhkostí těstíčka a utvoří krustičku. Jakoby povrch zaschne a zpevní.

Pak už jen rychle smažíme ve vrstvě horkého oleje.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Konzervace Maso

Nahlásit recept

  • 23.11.13 vloženo
  • 4784x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Ingredience

  • masová konzerva – ne ta rozemletá, musí obsahovat celistvé kusy svaloviny – ideálně používám vlastnoručně zavařené maso (např. viz můj recept Domácí masová konzerva a další zde uvedené)
  • vejce
  • mléko
  • hladká mouka
  • sůl
  • strouhanka
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • brambory, saláty, zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 23.11.13 15:12

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Řízečky (medailonky) z masové konzervy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
birkana
1682 příspěvků 26.11.13 07:51

@casino, jsem pouhý začátečník učící se od Mistra :mavam:

K těmto řízečkům mi byly inspirací řezy z uzeného v trojbalu. Když to jde z něj, tak proč ne z „hroudy“ vepřové kýty ve vlastní šťávě! I schladlé kousky byly šťavnaté; na chuti nebylo patrné, že maso bylo konzervováno :think:

gmp
1603 příspěvků 25.11.13 16:08
*

Krev v trojobalu… majstrštyk

Příspěvek upraven 25.11.13 v 16:13

gmp
1603 příspěvků 25.11.13 16:03
+

Co nám ještě zbejvá… Prejt a la Vídeň? jítrnicové kotletky…

casino
4482 příspěvků 25.11.13 10:26
...a to jsem si myslel, že na podobné vepřárny...

… tu mám monopol :mrgreen:

birkana
1682 příspěvků 23.11.13 19:51

Přišla bída na kozáky :cert: otevírám zavařené zásoby. Namane-li se vepřík, bude krmě z čerstvého, nekonzervovaného :mavam: :twisted:

gmp
1603 příspěvků 23.11.13 18:09
-

To by mě hrom musel po poli honit abych z takovýho báječnýho masa dělal řízek. Neznám báječnější upomínku na nebožtíka než právě takhle ho zaunrrovat.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz