Recept Řízečky (medailonky) z masové konzervy
birkana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Maso z konzervy rozebereme na díly, pokud se dá krájet, nakrájíme plátky silné cca 7 mm. Protože je konzervované maso vlhčí na rozdíl od čerstvého, budeme obalovat jinak, nežli klasický řízek. Z vejce, mléka a hladké mouky umícháme (ušleháme) hustší „palačinkové“ těsto, které osolíme jen v případě, že maso není moc slané. Na vále si vytvoříme ze strouhanky vrstvu cca 5 mm vysokou. Kousky (plátky) masa namočíme v těstíčku, necháme krátce okapat a obalíme ve vrstvě strouhanky. Obalený kousek necháme odpočinout - ztuhnout, strouhanka se nasákne vlhkostí těstíčka a utvoří krustičku. Jakoby povrch zaschne a zpevní. Pak už jen rychle smažíme ve vrstvě horkého oleje.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Konzervace Maso
- 23.11.13 vloženo
- 9639x zobrazeno
Čas přípravy
- 40 minut
Ingredience
- masová konzerva – ne ta rozemletá, musí obsahovat celistvé kusy svaloviny – ideálně používám vlastnoručně zavařené maso (např. viz můj recept Domácí masová konzerva a další zde uvedené)
- vejce
- mléko
- hladká mouka
- sůl
- strouhanka
- olej na smažení
Doporučená příloha
brambory, saláty, zelenina
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Řízečky (medailonky) z masové konzervy
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Řízečky (medailonky) z masové konzervy
@casino, jsem pouhý začátečník učící se od Mistra
K těmto řízečkům mi byly inspirací řezy z uzeného v trojbalu. Když to jde z něj, tak proč ne z „hroudy“ vepřové kýty ve vlastní šťávě! I schladlé kousky byly šťavnaté; na chuti nebylo patrné, že maso bylo konzervováno
Krev v trojobalu… majstrštyk
Příspěvek upraven 25.11.13 v 16:13
Co nám ještě zbejvá… Prejt a la Vídeň? jítrnicové kotletky…
… tu mám monopol
Přišla bída na kozáky
otevírám zavařené zásoby. Namane-li se
vepřík, bude krmě z čerstvého, nekonzervovaného

To by mě hrom musel po poli honit abych z takovýho báječnýho masa dělal řízek. Neznám báječnější upomínku na nebožtíka než právě takhle ho zaunrrovat.