Recept Římský salát s vinnou zálivkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Římský salát s vinnou zálivkou

Postup

1. Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm chléb a česnek. Osolíme a okořeníme oreganem. 2. Římský salát očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na kousky velikosti sousta. 3. Rajčata omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájí­me na čtvrtky. Všechny připravené přísady dů­kladně promícháme ve velké skleněné míse. 4. Zálivku připravíme smícháním smetany, bílého vína, hořčice a cukru. Podle chuti ji osolíme a opepříme. Ementál nastrouháme a salát jím posypeme. Vinnou zálivku podáváme k salá­tu zvlášť.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 11.07.02 vloženo
  • 11867x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 370 kcal, 12 g bílkovin, 23 g tuků, 26 g sacharidů
  • 4 krajíčky toastového chleba
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • špetka oregána
  • 1 hlávka římského salátu
  • 4 rajčata
  • 200 ml tučné zakysané smetany
  • 3 lžíce bílého vína
  • 1 lžička sladké hořčice
  • špetka cukru
  • pepř
  • 100 g ementálu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Římský salát s vinnou zálivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz