Recept Římský salát s parmazánem

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Římský salát s parmazánem

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Bagetu nakrá­jíme na kostičky a rozložíme na plech. V troubě pe­čeme zhruba 10 min. dokřupava. 2. Římský salát očistíme, omyjeme a osušíme. Hlávky podélně rozpůlíme a nakrájíme na proužky široké asi 3 cm. Šalotku oloupeme a nadrobno po­sekáme. 3. Na zálivku promícháme ocet, sůl, cukr, pepř, hořčici a zakysanou smetanu. Nakonec zašleháme olej a přidáme šalotku. Salát vložíme do mísy a opatrně vmícháme zálivku. Na salát nastrouháme parmazán a posypeme jej kostičkami opečené bagety. Okamžitě podáváme.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 12.09.02 vloženo
  • 20823x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 460 kcal, 19 g bílkovin, 20 g tuků, 48 g sacha­ridů
  • 1/2 bagety
  • 2 hlávky římského salátu
  • 1 šalotka
  • 2 lžíce octa
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky cukru
  • pepř
  • 1/2 lžičky hořčice
  • 100 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce oleje
  • 150 g parmazánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 8.10.19 15:53

Vylepšený :-), kuřecími kousky.

Diskuse k receptu Římský salát s parmazánem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Cuketové placky Cuketové placky
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz