Recept Římský salát s parmazánem

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Římský salát s parmazánem

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Bagetu nakrá­jíme na kostičky a rozložíme na plech. V troubě pe­čeme zhruba 10 min. dokřupava. 2. Římský salát očistíme, omyjeme a osušíme. Hlávky podélně rozpůlíme a nakrájíme na proužky široké asi 3 cm. Šalotku oloupeme a nadrobno po­sekáme. 3. Na zálivku promícháme ocet, sůl, cukr, pepř, hořčici a zakysanou smetanu. Nakonec zašleháme olej a přidáme šalotku. Salát vložíme do mísy a opatrně vmícháme zálivku. Na salát nastrouháme parmazán a posypeme jej kostičkami opečené bagety. Okamžitě podáváme.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 12.09.02 vloženo
  • 18189x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 460 kcal, 19 g bílkovin, 20 g tuků, 48 g sacha­ridů
  • 1/2 bagety
  • 2 hlávky římského salátu
  • 1 šalotka
  • 2 lžíce octa
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky cukru
  • pepř
  • 1/2 lžičky hořčice
  • 100 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce oleje
  • 150 g parmazánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 8.10.19 15:53

Vylepšený :-), kuřecími kousky.

Diskuse k receptu Římský salát s parmazánem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Cibulačka Cibulačka
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz