Recept Rajčatová polévka s hovězím masem a těstovinami Pro Děti

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Pro malé milovníky rajčatových chutí:)

Postup

1. Cibulku nakrájíme najemno a na oleji zlehka orestujeme. Přidáme mouku a zlehka ji orestujeme. 2. Přilejeme studený zeleninový vývar či vodu s jedním Natur zeleninovým bujonem bez soli. Promícháme. 3. Přidáme maso, rajčatový protlak, najemno nastrouhanou mrkev, bobkový list, nové koření a cukr (lze po uvaření ještě dosladit, jestliže je polévka stále moc kyselá). Za občasného míchání vaříme na mírném plamenu cca 1,5 hodiny. Jestliže se polévka během vaření moc zahustí, zředíme dle potřeby vodou. 4. Nakonec přidáme vlasové nudle. Minutu povaříme a hned podáváme.

Nahlásit recept

  • 02.01.14 vloženo
  • 1104x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 rajčatový protlak
  • 1 mrkev
  • 1 malá cibulka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 bobkového listu
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 lžíce cukru
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 80 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce nalámaných vlasových nudlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajčatová polévka s hovězím masem a těstovinami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz