Recept Pomerančovo-ořechová švýcarská roláda

Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pomerančovo-ořechová švýcarská roláda

Postup

Předehřejte troubu na 180°C. Vyložte formu (30x 24 cm) pečícím papírem a pomažte tukem. Elektrickým šlehačem našlehejte žloutky,zakysanou smetanu a cukr. Do tuhé směsi opatrne vmíchejte ořechy. V jiné míse našlehejte vaječné bílky se spetku soli do tuhého sněhu. Vmíchejte do ořechové směsi. Vlijte těsto do formy, stěrkou rovnoměrně rozprostřete, pečte asi 15 minut. Těsto uvolněte po obvodu formy nožem a opatrně je vyklopte na pocukrovaný pergamenový papír. Odtrhněte pečící papír. Zarolujte moučník i s pocukrovaným pergamenovým papírem, dokud je teplý. Dejte stranou. Našlehejte šlehačku, zamíchejte moučkový cukr s pomerančovou kůrou a vmíchejte do šlehačky. Přidejte likér. Jemně roládu rozrolujte. Potřete šlehačkovou náplní a zarolujte. Než budete moučník podávat, vložte jej do chladničky. Před podáváním pocukrujte.

Recept je z kategorií: Rolády

Nahlásit recept

  • 10.06.04 vloženo
  • 7984x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 4 vejce (odděleně)
  • 115 g moučkového cukru
  • 115 g vlašských ořechů (pomletych)
  • 1 CL zakysané smetany
  • spetka soli
  • práškový cukr na posypání
  • Náplň:
  • 300 ml šlehačky
  • 1 PL moučkového cukru
  • nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
  • 1 PL pomerančového likéru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pomerančovo-ořechová švýcarská roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pomerančovo-ořechová švýcarská roláda

Pampeliško, to tedy vyzkouším. Dělala jsem už pár sladkostí bez mouky a vždycky byly moc dobré.

Pampeliska191
1075 příspěvků 11.06.04 17:55
Ifanko,

urcite se neptas hloupe. Taky mne to trosku zaskocilo, kdyz jsem recept prvne cetla. Volala jsem kamaradce, ktera tento recept jiz vyzkousela a bylo mi receno, ze tam mouku nedavala. Urcite i ja tuto roladu vyzkousim a dam vedet.
Pekny vikend preji i Tobe. Ahoj

Pampeliska191
1075 příspěvků 11.06.04 17:48
Mamut

Zdravim Te a dekuji za upozorneni na moji chybu. Recept jsem upravila. Male mnozstvi zakysane smetany se pridava na zvlacneni testa. Dekuji Ti a omlouvam se. Mej se pekne a preji Ti krasny vikend

Ifanka
94 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pomerančovo-ořechová švýcarská roláda

Asi se hloupě zeptám…tady nahradí mouku ořechy ???

Mamut
147 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pomerančovo-ořechová švýcarská roláda

Ahoj, Pampeliško, nie je mi jasné, ako je to s tou kyslou smotanou. Jednak to množstvo v ingredienciách je maličké, jednak sa v postupe ani ďalej nespomína. Pridáva sa tiež do cesta? Vďaka.

Ela
276 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pomerančovo-ořechová švýcarská roláda

Pam, toto je útok na moju bacuľatú postavu, ja som koláčoholik a takýmto receptom neviem odolať.
Zbohom štíhla postava. To musí byť mňamka.
 Ahoj.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz