Recept Ořechová roláda (bez mouky) s pařížskou šlehačkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

  • uvedené množství je na plech o velikosti cca 37×44 cm
  • pokud chcete bleskový recept a nemáte čas na přípravu pařížské šlehačky, je výborná i s meruňkovou marmeládou

Postup

  • předehřát troubu na 180 st.
  • na plech pečící papír lehce potřený olejem
  • ušlehat žloutky s cukrem do husté pěny
  • ušlehat bílky s vanilkovým cukrem na tuhý sníh
  • smíchat všechny sypké přísady
  • do ušlehaných žloutků lehce vmíchat sníh
  • do vaječné směsi po částech lehce vmíchat sypkou směs
  • rozetřít na plech
  • péct cca 10 – 12 min
  • ještě horké sesunout z plechu i s papírem a nechat chvilku (asi 1 min) vydýchat
  • opatrně zatočit i s papírem do rolády a nechat prochladnout (do vlažna)
  • opatrně roztočit potřít ušlehanou pařížskou šlehačkou a zavinout (teď už bez papíru)
  • pocukrovat, polít čokoládou …

pařížská šlehačka:

  • použijte rendlík se silným dnem nebo skleněnou mísu do vodní lázně
  • nalámejte čokoládu na kousky a zalijte šlehačkou
  • na velmi mírném ohni nechte čokoládu rozpustit ve šlehačce, nesmí se vařit, míchejte až se čokoláda spojí se šlehačkou
  • odstavte a nechte vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne
  • před podávání ušlehejte

Recept je z kategorií: Rolády


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.03.14 vloženo
  • 4293x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • těsto:
  • 4 vejce
  • 80 g třtinového cukru (½ tmavého, ½ světlého)
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 g mletých vlašských ořechů
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • trošku prášku do pečiva
  • pařížská šlehačka:
  • 500 ml šlehačky (33% tuku)
  • 200 g hořké čokolády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ořechová roláda (bez mouky) s pařížskou šlehačkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
leena66
52 příspěvků 27.03.14 09:40

To samé píšu ve svém receptu :)… jediný rozdíl je, že já tu šlehačku nevařím jen zahřeju, nějaké zvláštní zjednodušení v tom, že jí uvaříte nevidím.

Píšu podle své zkušenosti, mě se osvědčilo jí nevařit.. :)

 
casino
4473 příspěvků 26.03.14 20:54
No, je i jednodušší způsob jak na "paříž"

Není pravda, že šlehačka se nesmí vařit…
Kousky čokolády vložit do šlehačky v hrnku (silné dno není na škodu) a dát přímo na hořák a za míchání (šlehačka se moc nepřipaluje) nechat čoko rozpustit… Dále pokračovat jak stojí psáno v rcp :)

Příspěvek upraven 26.03.14 v 20:55

 
leena66
52 příspěvků 26.03.14 12:33

Moc nerozumím co je napsáno nepořádně. Prosím napište co je podle Vás nesrozumitelné.

 
hippolyta
394 příspěvků 25.03.14 22:23

Proč? Proč si nedáte práci napsat to pořádně? Pro koho to píšete?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz