Recept Ořechová roláda (bez mouky) s pařížskou šlehačkou

leena66 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

- uvedené množství je na plech o velikosti cca 37 x 44 cm - pokud chcete bleskový recept a nemáte čas na přípravu pařížské šlehačky, je výborná i s meruňkovou marmeládou

Postup

- předehřát troubu na 180 st. - na plech pečící papír lehce potřený olejem - ušlehat žloutky s cukrem do husté pěny - ušlehat bílky s vanilkovým cukrem na tuhý sníh - smíchat všechny sypké přísady - do ušlehaných žloutků lehce vmíchat sníh - do vaječné směsi po částech lehce vmíchat sypkou směs - rozetřít na plech - péct cca 10 – 12 min - ještě horké sesunout z plechu i s papírem a nechat chvilku (asi 1 min) vydýchat - opatrně zatočit i s papírem do rolády a nechat prochladnout (do vlažna) - opatrně roztočit potřít ušlehanou pařížskou šlehačkou a zavinout (teď už bez papíru) - pocukrovat, polít čokoládou … pařížská šlehačka: - použijte rendlík se silným dnem nebo skleněnou mísu do vodní lázně - nalámejte čokoládu na kousky a zalijte šlehačkou - na velmi mírném ohni nechte čokoládu rozpustit ve šlehačce, nesmí se vařit, míchejte až se čokoláda spojí se šlehačkou - odstavte a nechte vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne - před podávání ušlehejte

Recept je z kategorií: Rolády

Nahlásit recept

  • 25.03.14 vloženo
  • 7339x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • těsto:
  • 4 vejce
  • 80 g třtinového cukru (½ tmavého, ½ světlého)
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 g mletých vlašských ořechů
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • trošku prášku do pečiva
  • pařížská šlehačka:
  • 500 ml šlehačky (33% tuku)
  • 200 g hořké čokolády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ořechová roláda (bez mouky) s pařížskou šlehačkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ořechová roláda (bez mouky) s pařížskou šlehačkou

leena66
53 příspěvků 27.3.14 09:40

To samé píšu ve svém receptu :)… jediný rozdíl je, že já tu šlehačku nevařím jen zahřeju, nějaké zvláštní zjednodušení v tom, že jí uvaříte nevidím.

Píšu podle své zkušenosti, mě se osvědčilo jí nevařit.. :)

casino
4498 příspěvků 26.3.14 20:54
No, je i jednodušší způsob jak na "paříž"

Není pravda, že šlehačka se nesmí vařit…
Kousky čokolády vložit do šlehačky v hrnku (silné dno není na škodu) a dát přímo na hořák a za míchání (šlehačka se moc nepřipaluje) nechat čoko rozpustit… Dále pokračovat jak stojí psáno v rcp :)

Příspěvek upraven 26.03.14 v 20:55

leena66
53 příspěvků 26.3.14 12:33

Moc nerozumím co je napsáno nepořádně. Prosím napište co je podle Vás nesrozumitelné.

hippolyta
395 příspěvků 25.3.14 22:23

Proč? Proč si nedáte práci napsat to pořádně? Pro koho to píšete?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz