Recept Ořechová roláda (bez mouky) s pařížskou šlehačkou

leena66 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

  • uvedené množství je na plech o velikosti cca 37×44 cm
  • pokud chcete bleskový recept a nemáte čas na přípravu pařížské šlehačky, je výborná i s meruňkovou marmeládou

Postup

- předehřát troubu na 180 st. - na plech pečící papír lehce potřený olejem - ušlehat žloutky s cukrem do husté pěny - ušlehat bílky s vanilkovým cukrem na tuhý sníh - smíchat všechny sypké přísady - do ušlehaných žloutků lehce vmíchat sníh - do vaječné směsi po částech lehce vmíchat sypkou směs - rozetřít na plech - péct cca 10 – 12 min - ještě horké sesunout z plechu i s papírem a nechat chvilku (asi 1 min) vydýchat - opatrně zatočit i s papírem do rolády a nechat prochladnout (do vlažna) - opatrně roztočit potřít ušlehanou pařížskou šlehačkou a zavinout (teď už bez papíru) - pocukrovat, polít čokoládou … pařížská šlehačka: - použijte rendlík se silným dnem nebo skleněnou mísu do vodní lázně - nalámejte čokoládu na kousky a zalijte šlehačkou - na velmi mírném ohni nechte čokoládu rozpustit ve šlehačce, nesmí se vařit, míchejte až se čokoláda spojí se šlehačkou - odstavte a nechte vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne - před podávání ušlehejte

Recept je z kategorií: Rolády

Nahlásit recept

  • 25.03.14 vloženo
  • 5742x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • těsto:
  • 4 vejce
  • 80 g třtinového cukru (½ tmavého, ½ světlého)
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 g mletých vlašských ořechů
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • trošku prášku do pečiva
  • pařížská šlehačka:
  • 500 ml šlehačky (33% tuku)
  • 200 g hořké čokolády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ořechová roláda (bez mouky) s pařížskou šlehačkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ořechová roláda (bez mouky) s pařížskou šlehačkou

leena66
52 příspěvků 27.3.14 09:40

To samé píšu ve svém receptu :)… jediný rozdíl je, že já tu šlehačku nevařím jen zahřeju, nějaké zvláštní zjednodušení v tom, že jí uvaříte nevidím.

Píšu podle své zkušenosti, mě se osvědčilo jí nevařit.. :)

casino
4497 příspěvků 26.3.14 20:54
No, je i jednodušší způsob jak na "paříž"

Není pravda, že šlehačka se nesmí vařit…
Kousky čokolády vložit do šlehačky v hrnku (silné dno není na škodu) a dát přímo na hořák a za míchání (šlehačka se moc nepřipaluje) nechat čoko rozpustit… Dále pokračovat jak stojí psáno v rcp :)

Příspěvek upraven 26.03.14 v 20:55

leena66
52 příspěvků 26.3.14 12:33

Moc nerozumím co je napsáno nepořádně. Prosím napište co je podle Vás nesrozumitelné.

hippolyta
395 příspěvků 25.3.14 22:23

Proč? Proč si nedáte práci napsat to pořádně? Pro koho to píšete?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Houbová smaženice Houbová smaženice
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz