Recept Ořechová roláda (bez mouky) s pařížskou šlehačkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

  • uvedené množství je na plech o velikosti cca 37×44 cm
  • pokud chcete bleskový recept a nemáte čas na přípravu pařížské šlehačky, je výborná i s meruňkovou marmeládou

Postup

  • předehřát troubu na 180 st.
  • na plech pečící papír lehce potřený olejem
  • ušlehat žloutky s cukrem do husté pěny
  • ušlehat bílky s vanilkovým cukrem na tuhý sníh
  • smíchat všechny sypké přísady
  • do ušlehaných žloutků lehce vmíchat sníh
  • do vaječné směsi po částech lehce vmíchat sypkou směs
  • rozetřít na plech
  • péct cca 10 – 12 min
  • ještě horké sesunout z plechu i s papírem a nechat chvilku (asi 1 min) vydýchat
  • opatrně zatočit i s papírem do rolády a nechat prochladnout (do vlažna)
  • opatrně roztočit potřít ušlehanou pařížskou šlehačkou a zavinout (teď už bez papíru)
  • pocukrovat, polít čokoládou …

pařížská šlehačka:

  • použijte rendlík se silným dnem nebo skleněnou mísu do vodní lázně
  • nalámejte čokoládu na kousky a zalijte šlehačkou
  • na velmi mírném ohni nechte čokoládu rozpustit ve šlehačce, nesmí se vařit, míchejte až se čokoláda spojí se šlehačkou
  • odstavte a nechte vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne
  • před podávání ušlehejte

Recept je z kategorií: Rolády


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.03.14 vloženo
  • 4166x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • těsto:
  • 4 vejce
  • 80 g třtinového cukru (½ tmavého, ½ světlého)
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 g mletých vlašských ořechů
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • trošku prášku do pečiva
  • pařížská šlehačka:
  • 500 ml šlehačky (33% tuku)
  • 200 g hořké čokolády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ořechová roláda (bez mouky) s pařížskou šlehačkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
leena66
51 příspěvků 27.03.14 09:40

To samé píšu ve svém receptu :)… jediný rozdíl je, že já tu šlehačku nevařím jen zahřeju, nějaké zvláštní zjednodušení v tom, že jí uvaříte nevidím.

Píšu podle své zkušenosti, mě se osvědčilo jí nevařit.. :)

 
casino
4466 příspěvků 26.03.14 20:54
No, je i jednodušší způsob jak na "paříž"

Není pravda, že šlehačka se nesmí vařit…
Kousky čokolády vložit do šlehačky v hrnku (silné dno není na škodu) a dát přímo na hořák a za míchání (šlehačka se moc nepřipaluje) nechat čoko rozpustit… Dále pokračovat jak stojí psáno v rcp :)

Příspěvek upraven 26.03.14 v 20:55

 
leena66
51 příspěvků 26.03.14 12:33

Moc nerozumím co je napsáno nepořádně. Prosím napište co je podle Vás nesrozumitelné.

 
hippolyta
394 příspěvků 25.03.14 22:23

Proč? Proč si nedáte práci napsat to pořádně? Pro koho to píšete?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz