Recept Pomerančová kůra mletá

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pomerančová kůra mletá

Úvod

Stejným způsobem lze uchovat kůru i z jiných citrusových plodů.
Používáme stejným způsobem jako čerstvou kůru z citrusů.

Postup

Pomocí škrabky oloupeme z omytých pomerančů kůru, tak aby na ní zůstalo jen minimum bílé dužniny. Oloupanou kůru dáme na talíř a dáme na 2 minuty na maximální výkon do mikrovlné trouby. Na stejném talíři necháme kůru do druhého dne schnout.

Druhý den jí rozemeleme najemno mlýnkem na kávu a prosejeme přes jemné síto. Větší kousky opětovaně vrátíme do mlýnku a umeleme. Komu nevadí větší kousky vynechá krok se sítem.

Skladujeme v uzavřeném sáčku v mrazáku, nebo v lednici kde by takto upravená kůra měla vydržet až 10 měsíců. Lze
skladovat jako koření v uzaviratelné nádobce bez přístupu vzduchu.

Recept je z kategorií: Koření Speciality

Nahlásit recept

  • 20.08.12 vloženo
  • 2935x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 dny

Ingredience

  • pomeranče

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Joris 20.08.12 16:32

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Pomerančová kůra mletá

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Joris
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.08.12 09:13

Gaburiatko: Sušením se zachovává plnohodnotné aroma citrusových plodů.
Jelikož jsem se zajímal o to zdali se může skladovat i jiným způsobem tento citrusový prášek, dostalo se mi odpovědi, že lze skladovat i v lednici, kde by takto zpracovaná kůra měla vydržet až 10 měsíců anebo skladovat jako koření v uzaviratelné nádobce bez přístupu vzduchu. Později až zapnu počítač, doplním a opravím i samotný recept*.
*Recept upraven.

Příspěvek upraven 28.08.12 v 12:08

casino
4483 příspěvků 27.08.12 18:43
gaburiatko,

…když mám přebytek strouhané kůry, tak ji v množství po 1PL zabalím do folie a zmrazím. Pokud později použiji do lineckého těsta, tak „vymražená“ voda dělá v těstě paseku - matle se to (což čerstvá kůra skoro nedělá). Tato předsušená se asi mj. bude lépe zpracovávat, …si myslím :)

gaburiatko
740 příspěvků 27.08.12 16:58
Otazka

Na co sa to tepelne upravuje a presusa, ked to ide do mrazaku? Ja kupim biopomarance alebo biocitrony, nastruham koru, dam do nadobky a do mrazaku. Ked potrebujem, tak naskriabem lyzickou kolko podl potreby. Ma to nejaky dovod tepelne upravovat, pripadne presusat? Vdaka.

Eja
3839 příspěvků 26.08.12 20:42

Nepečená verze už je v mrazáku, dojde na ni asi příští víkend, uvidíme.

babi
6360 příspěvků 26.08.12 20:02

Joris, delam kombinaci obou postupu. Nejdrive volne ususim a pak pro jistotu dosusim v troube. Totiz ta kupovana kura je po necem citit…je to konzervovano?!

Eja
3839 příspěvků 20.08.12 17:20

Moc děkuji za rychlou odpověď. Vyzkouším asi způsob 1. po pečení čehokoli jiného v troubě. A zkusím - a sdělím výsledek pokusu - oloupat, hodně najemno nakrátej, prohnat bleskově tyčákem, zmrazit navolno na tácku a pak naporcovat do pidimističek.

Joris
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.08.12 16:52

Mohlo by se to nahradit, 1.nechat schnout kůru čtyři hodiny v troubě na 50ºC (ale to se moc nevyplatí), anebo 2.nechat ji uschnout na vzduchu na pečícím papíru (což bude trvat delší dobu).

Eja
3839 příspěvků 20.08.12 16:35

Joris, prosím - nemám mikrovlnku, lze tento krok nějak nahradit? Čerstvou pomerančovou a citronovou kúru používám poměrně hodně a zásoba v mrazáku by se určitě hodila.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štědrák

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kuře na medu Kuře na medu
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz