Recept Pomerančová kůra mletá

Joris Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Stejným způsobem lze uchovat kůru i z jiných citrusových plodů. Používáme stejným způsobem jako čerstvou kůru z citrusů.

Postup

Pomocí škrabky oloupeme z omytých pomerančů kůru, tak aby na ní zůstalo jen minimum bílé dužniny. Oloupanou kůru dáme na talíř a dáme na 2 minuty na maximální výkon do mikrovlné trouby. Na stejném talíři necháme kůru do druhého dne schnout. Druhý den jí rozemeleme najemno mlýnkem na kávu a prosejeme přes jemné síto. Větší kousky opětovaně vrátíme do mlýnku a umeleme. Komu nevadí větší kousky vynechá krok se sítem. Skladujeme v uzavřeném sáčku v mrazáku, nebo v lednici kde by takto upravená kůra měla vydržet až 10 měsíců. Lze skladovat jako koření v uzaviratelné nádobce bez přístupu vzduchu.

Recept je z kategorií: Koření Speciality

Nahlásit recept

  • 20.08.12 vloženo
  • 3818x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 dny

Ingredience

  • pomeranče

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Joris 20.8.12 16:32

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Pomerančová kůra mletá

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pomerančová kůra mletá

Joris
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.8.12 09:13

Gaburiatko: Sušením se zachovává plnohodnotné aroma citrusových plodů.
Jelikož jsem se zajímal o to zdali se může skladovat i jiným způsobem tento citrusový prášek, dostalo se mi odpovědi, že lze skladovat i v lednici, kde by takto zpracovaná kůra měla vydržet až 10 měsíců anebo skladovat jako koření v uzaviratelné nádobce bez přístupu vzduchu. Později až zapnu počítač, doplním a opravím i samotný recept*.
*Recept upraven.

Příspěvek upraven 28.08.12 v 12:08

casino
4497 příspěvků 27.8.12 18:43
gaburiatko,

…když mám přebytek strouhané kůry, tak ji v množství po 1PL zabalím do folie a zmrazím. Pokud později použiji do lineckého těsta, tak „vymražená“ voda dělá v těstě paseku - matle se to (což čerstvá kůra skoro nedělá). Tato předsušená se asi mj. bude lépe zpracovávat, …si myslím :)

gaburiatko
740 příspěvků 27.8.12 16:58
Otazka

Na co sa to tepelne upravuje a presusa, ked to ide do mrazaku? Ja kupim biopomarance alebo biocitrony, nastruham koru, dam do nadobky a do mrazaku. Ked potrebujem, tak naskriabem lyzickou kolko podl potreby. Ma to nejaky dovod tepelne upravovat, pripadne presusat? Vdaka.

Eja
3887 příspěvků 26.8.12 20:42

Nepečená verze už je v mrazáku, dojde na ni asi příští víkend, uvidíme.

babi
6360 příspěvků 26.8.12 20:02

Joris, delam kombinaci obou postupu. Nejdrive volne ususim a pak pro jistotu dosusim v troube. Totiz ta kupovana kura je po necem citit…je to konzervovano?!

Eja
3887 příspěvků 20.8.12 17:20

Moc děkuji za rychlou odpověď. Vyzkouším asi způsob 1. po pečení čehokoli jiného v troubě. A zkusím - a sdělím výsledek pokusu - oloupat, hodně najemno nakrátej, prohnat bleskově tyčákem, zmrazit navolno na tácku a pak naporcovat do pidimističek.

Joris
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.8.12 16:52

Mohlo by se to nahradit, 1.nechat schnout kůru čtyři hodiny v troubě na 50ºC (ale to se moc nevyplatí), anebo 2.nechat ji uschnout na vzduchu na pečícím papíru (což bude trvat delší dobu).

Eja
3887 příspěvků 20.8.12 16:35

Joris, prosím - nemám mikrovlnku, lze tento krok nějak nahradit? Čerstvou pomerančovou a citronovou kúru používám poměrně hodně a zásoba v mrazáku by se určitě hodila.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Cuketové placky Cuketové placky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Reveňový koláč Reveňový koláč
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz