Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ji Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jeda přez Bukovou, stavila jsem se na kus řeči u svého kolegy, jenž na rozdíl ode mne, dlí na zaslouženém odpočinku. Jeho hodná žena (jejíž kořeny jsou někde v Řecku a rodina rozprášená po celé Evropě) nám k tomu povídání naservírovala misky s polévkou. Ještě nikdy jsem takto upravenou polévku nejedla, ba o ní ani neslyšela a jelikož mi chutnala, podělím se o recept. Komu se to nebude pozdávat, ať si receptu nevšímá.
Hovězí maso (z mražáku jsem vylovila kus z kýty) jsem upravila na plátky, naklepala a pokrájela na kratší nudličky, které jsem promnula s moukou. Na jemno nakrájenou cibuli jsem osmahla do růžova na oleji a v ní opekla maso. Zalila asi 500 ml vody, přidala kulaté koření a nechala na mírném ohni vydusit do tuku. V tu chvíli jsem k masu přisypala pokrájené fazolové lusky (2 cm) a mrkev (tu jsem podélně rozčtvrtila a posekala na 3 mm kousky). Zeleninu jsem chviličku osmažila s masem, přidala asi 1,25 l vařící vody a nechala na malém ohni asi 20 min. vařit. Nevím, jestli je to zrovna správné, ale solit jsem zvyklá až ke konci a také jsem přidala trochu mletého pepře. Na talíři jseme si polévku přizdobili zelenou petrželkou.
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Polévka s hovězím a fazolkovými lusky