Recept Polenta

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Specialita severní Itálie. Do hrnce dát vodu, sůl a přivéct do varu. Pomalu a postupně přisypávat kukuřičnou mouku za stálého míchání. Dávat pozor, aby se neutvořily hrudky. Snížit teplotu na velice nízkou (polenta bude bublat a možná prskat, takže částečné přikrytí hrnce je dobrá věc). Pokračovat ve vaření, až je polenta úplně hustá (asi 30-35min), často míchat . Pozná se že je polenta hotová, když vařečka stojí sama o sobě uprostřed hrnce. Polenta se může podávat takto připravená, nebo pečená podle dalšího postupu. Olejem vymazat plech s okrajem, nebo zapékací misku asi 28cmx18cm. Rozetřít do něj uvařenou polentu, nechat vychladnout a stát při pokojové teplotě po několik hodin. Vyklopit polentu z plechu a nakrájet obdélníky, čtverce, kosodelníky atd. podle Vašeho přání. Rozehřát asi 1/4 hrnku oleje na pánvi na velice horký, přidat kousky polenty, snížit teplotu a osmažit polentu na obou stranách do zlatohněda (asi 5min.). Polentu podávat horkou.

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 08.11.02 vloženo
  • 36072x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2l vody, může být i masový vývar, chcete-li
  • 2 lžičky soli
  • trocha bílého pepře
  • 2 hrnky hrubé kukuřičné mouky
  • 1/4l oleje na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polenta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz