Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Minestronek je tady dost, tohle asi není klasická a navíc se trochu liší způsobem uvaření. Tak ji dávám samostatně …
Připravíme si dva kastroly nebo hluboké pánve, menší a větší. V menším rozehřejeme olej, vhodíme nakrájenou cibuli, necháme za občasného míchnutí zezlátnout. Mezitím si nakrájíme řapíky celeru na drobné plátky, mrkev na plátky. Přihodíme k cibuli a necháme restovat několik minut, občas promíchneme. Když už to všechno voní, lehce osolíme, opepříme, přidáme nasekaný česnek a rajčatový protlak, zase restujeme pár minut, zalejeme vařící vodou, zamícháme, přiklopíme a vaříme do skoro změknutí mrkve, to je chvilka. Ve větším kastrolu orestujeme do zlatova na troše oleje kapustu nasekanou na větší kousky, přidáme cuketu nadrobno nakrájenou, osolíme, opepříme, zalejeme obsahem menšího kastrolu, ev. dolijeme vařící vodou do požadované konsistence, přidáme cizrnu/fazole a těstoviny a povaříme do změknutí těstovin. Pokud toho máme kotel, tak: - podáváme tak jak je uvařeno - další porce zakápneme oliváčem, posypeme parmezánem a bazalkou - pokud už jsme vyjedli všechny těstoviny, zbytek projedeme tyčákem do krémova, přidáme trochu demi glace, provaříme a dozdobíme krutonky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Podzimní zeleninová polévka připomínající Minestrone