Recept Ještě jedna Minestrone z Toskánska (vhodná k večeři)

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ještě jedna Minestrone z Toskánska (vhodná k večeři)

Postup

Nakrájet cuketya brambory na velké kostky. Nakrájet mrkev a tuřín na malé kostky, očistit zelenou fazolku a nakrájet ji na proužky podélně. Vložit namočené a slité fazole do 3 litrového hrnce se studenou vodou. Pomalinku přivéct k bodu varu. Přidat Bouquet Garni, česnek a vařit fazole tak dlouho, až jsou do 3/4 uvařené. Namočit zelné listy do vařící vody na 5 minut. Nechat je vystydnout a slít je. Do hrnce k fazolím přidat mrkev a po 10min. přidat sůl a pepř, olej, fazolky, hrášek, tuřín, brambory a zelné listy. Přivéct znovu do varu a přidat čtvrtky rajčat a hrt polámaných makaronů. Vařir dalších 10min. Nakonec přidat natrhanou bazalku a polévku podávat velice vřelou. V misce podávat nastrouhaný sýr Parmesan (nebo podobný). P.S. V Itálii se podává na začátek jídla Minestra (zeleninová polévka), nebo Minestrina (lehčí polévka), anebo Minestrone, což je jídlo samo osobě.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 22.11.04 vloženo
  • 8964x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 200g bílých fazolí předem namočených alespoň na 12 hodin
  • 200g cukety
  • 250g zelených fazolek (mohou být i zmražené, předem rozmražené)
  • 250g zeleného zahradního hrášku (může být i zmražený předem rozmražený)
  • 250g očištěné mrkve
  • 250g oloupaných brambor
  • 250g tuřínu, nebo brukve
  • 150g očištěných zelných listů
  • Bouquet Garni (3 snítky petželky, snítka tymiánu a bobkový list svázané bavlněným motouzkem), nebo sušené bylinky svázané do gázy
  • 3 stroužky česneku rozdrcené
  • sůl a pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 250g rajčat (mohou být i z konzervy, slité)
  • hrst makaronů
  • velká kytička bazalky (v krajním případě může být sušená)
  • nastrouhaný sýr Parmesan

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ještě jedna Minestrone z Toskánska (vhodná k večeři)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Cuketové placky Cuketové placky
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz