Recept Pivní těstíčko na obalování masa dle Jamieho Olivera

(Hodnoceno 3x) Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pivní těstíčko na obalování masa dle Jamieho Olivera

Postup

Všechno smícháme lehkým šleháním a necháme chvíli odpočinout v lednici. Potom namáčíme kousky masa do těstíčka a smažíme v horkém oleji. Vynikající na obalování kuřecích řízků a ryb.

Recept je z kategorií: Marinády

Nahlásit recept

  • 01.02.05 vloženo
  • 89960x zobrazeno

Ingredience

  • 2 vaječné bílky,ušlehané
  • 1 hrnek hl. mouky
  • 1 hrnek piva
  • 1 lžíce cukru
  • sůl
  • pepř.
  • hrnek=240 ml

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ala_V 28.12.14 10:29

Používám úspěšně hlavně na malé krůtí řízečky na večírky - jako jednohubky. Určitě vhodné jako silvestrovské pohoštění. Vynikající recept!

Odkaz na uvaření

Jari 14.8.13 18:33

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.7.12 13:22

Udělala jsem z dvojité dávky a vyzkoušela jsem obalit a osmažit houby, cuketu a cibulové kroužky :)
Vše super, při smažení se nelepí k pánvi a krásně drží na všech uvedených dobrotách… Hlavně drží i na té straně, která se peče „až druhá“ :)
Také je třeba vyzdvihnout, že na pánvi nemáte „svinčík“ ze strouhanky jako při klasickém „trojbalu“, takže pokud byste chtěli smažit více druhů jako já v tomto případě, tak je to i praktické…
Ze zbytku těstíčka jsem udělala placku, do které jsem posekala zbytky z cibule a hub, také ta velice rychle zmizela z talířku :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Pivní těstíčko na obalování masa dle Jamieho Olivera

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pivní těstíčko na obalování masa dle Jamieho Olivera

Sylvie
2302 příspěvků 6.8.12 10:09

Včera jsem těstem obalila kousky kuřecího masa, bylo to výborné. Doporučuji.

Pokud se na Olomoucku objeví nějaký ten mrak (vždycky to projde přes Vysočinu, stočí se to na Šumpersko…), tak budu obalovat i nějaký ten masáček.

Zuzka1973
2360 příspěvků 22.7.12 13:27

Já vím, že v názvu je: „na obalování masa“…
Jenže ona je zrovna sezona hub a cuket a přijde mi, že toto těstíčko je vynikající i k těm „nemasovým“ dobrotám ;)
Alespoň my si náramně pochutnali na houbách, cuketě a cibulových kroužcích obalených v tomto těstíčku :palec:
Maso v něm vyzkouším ale určitě také! :kytka:

MTHRFCKR
4 příspěvky 28.5.12 12:11

Vyzkoušel jsem, a jsem spokojený. Nápad s cibulovým kroužky je dobrý, vyzkouším. Ještě mi trochu těstíčka zbylo. :twisted:

garf
49 příspěvků 7.5.12 09:37

absolutně geniální…obalila jsem kuřecí kousky i cibulové kroužky a nemělo to chybu!

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivní těstíčko na obalování masa dle Jamieho Olivera - Vali,

asi ano. Asi jsme pažravější. :-)))))))))

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivní těstíčko na obalování masa dle Jamieho Olivera - Esme
  • to je dobrý, to máte dřív snědenou polívku :-))))))))))
esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Abyste si nemysleli že život je jednoduchý-moji milí Labužníčci..

…a vařili podle australského receptu, tak si pamatujte, že ač zbytek světa používá 15 ml polévkovou lžíci, my ji máme 20 ml. Austrálie přešla na metrický systém před cca 40 lety, ale stále se tady běžně používají libry, unce, míle, yardy a palce…

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pivní těstíčko na obalování masa dle Jamieho Olivera

Esme, moc děkuji za odkaz na převodník. Teď už nebudu muset tápat a pracně hledat. Mám sice doma knihu, kde jsou uvedeny snad všechny používané i historické míry z celého světa, a je to zajímavé čtení, ale při vaření potřebuji převod hned. Takže vytisknu a umístím na lednici. Díky

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivní těstíčko na obalování masa dle Jamieho Olivera

Esmeraldo - děkuju :-)

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivní těstíčko na obalování masa dle Jamieho Olivera

Hrnek je většinou 250 ml. Pro jistotu vkládám tabulku .

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivní těstíčko na obalování masa dle Jamieho Olivera

..moc se mi to těstíčko líbí… ale safra co je hrnek? 200 ml?

Rybka
54 příspěvků 27.4.10 08:19
Re: Pivni testicko na obalovani masa dle Jamieho Olivera

Buntere, diky za skvele tipy!! Ty houby s pridanim kminu musim vyzkouset co nejdriv.

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivni testicko na obalovani masa dle Jamieho Olivera

Dobré těstíčko rybko 2001!Hezky přilne k masu.My máme někdy zbytek těstíčka po obalování v lednici i do druhého dne a neztrácí na kvalitě,spíš naopak!Sice trochu zhoustne a tak se zakápne pivem a znovu rozšlehá.V tom zbytku jsou nejlepší obalované houby,ale to tam vždycky přidám lžičku drceného kmínu.Není na škodu cukr někdy obměnit s medem.Zvláště kuřecí „řízečky“ ze stehen jsou znamenité.Stehna stáhnu z kůže a vykostím.Jednotlivé nesourodé porce masa pokapu sojovou omáčkou,promnu,obaluji v těstíčku a smažím.Kůže a kosti použiji na kuřecí polévku.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz