Recept Pho Ga

Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pho  Ga

Úvod

Slepičí vietnamská polévka, plná vůní a chutí, tak nějak po česku, tak jak nám chutná :-)

Postup

Zázvor a žluté cibule opečeme na otevřeném ohni až slupky zčernají. Zčernalé části oškrábeme. Slepici pořádně omyjeme pod tekoucí studenou vodou, zevnitř ji osolíme a vložíme do ní 3 naťové zelené cibulky. Dáme vařit do velkého hrnce s 6l vody. Přivedeme prudce k varu a vaříme asi 5 minut. Ztlumíme oheň, přidáme koření - zbytek soli, cukr, rybí omáčku, kardamomy, skořici, badyán, semínka koriandru, opečený zázvor a cibule, kořeny koriandru. Pečlivě sbíráme tvořící se pěnu. Necháme vařit, jen lehce probublávat 4h. Vyndáme slepici, rozdělíme ji na díly, maso obereme a kosti vrátíme zpět do polévky. Vaříme další 2h. Vývar musí zůstat čistý, skoro průhledný, zahoustlý. Pokud máme na povrchu moc tuku, odstraníme ho. Vývar sám o sobě není úplně dochucený. Při podávání dáme do misky uvařené rýžové nudle, sójové výhonky, přidáme obrané maso a zalijeme vařícím vývarem. Na stůl připravíme čerstvé bylinky, čilli papričky, najemno krájenou červenou cibuli, čtvrtky limetek ... a každý si ochutí a dochutí sám :-)

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 20.08.15 vloženo
  • 4012x zobrazeno

Čas přípravy

  • minimálně 6h

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 slepice
  • 3 žluté cibule střední velikosti
  • 6 koriandrů i s kořeny
  • 10cm zázvoru
  • 6l studené vody
  • 1 lžíce soli
  • 1 rovná lžíce cukru
  • 0,5dcl rybí omáčky
  • 3 zelené kardamomy
  • 10cm čínské skořice
  • 3 hvězdičky badyánu
  • lžíce semínek koriandru
  • zelená naťová cibulka
  • červená cibule
  • thajská bazalka
  • nať koriandru
  • fazolové výhonky
  • limetka
  • červené čilli papričky
  • omáčka hoisin
  • rýžové nudle.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 20.8.15 17:09

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Pho Ga

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pho Ga

daduuja
1146 příspěvků 21.8.15 19:42

@svato Podstatný asi není, nicméně dodá chuť jinou než semínka nebo nať.
Asi ne vždycky se koupí celé rostliny i s kořeny, proto ho pěstuju v truhlíkách a mám nať i kořeny :-) :mavam:

svato
1423 příspěvků 21.8.15 19:32

Priznávam sa, že koriandrový koreň som ešte nevidela, je tam nejako podstatný? Musela by som si ho vypestovať sama :-)

Příspěvek upraven 21.08.15 v 19:33

daduuja
1146 příspěvků 20.8.15 21:10

Jol :-), co myslíš, že Zdenek právě dělá? :-) Dnes už potřetí :-)

Musíme se jí najíst do zásoby, dokud jsou čerstvé bylinky :-) :mavam:

jolana
5068 příspěvků 20.8.15 19:02

Dando, :potlesk:..u nas je Pho Ga a PHo Bo skoro stale..dam do pomaleho hrnca a je to!.. je fantasticka.. :kytka: :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Chléb s celerem Chléb s celerem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz