Recept Pho Ga

Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pho  Ga

Úvod

Slepičí vietnamská polévka, plná vůní a chutí, tak nějak po česku, tak jak nám chutná :-)

Postup

Zázvor a žluté cibule opečeme na otevřeném ohni až slupky zčernají. Zčernalé části oškrábeme.

Slepici pořádně omyjeme pod tekoucí studenou vodou, zevnitř ji osolíme a vložíme do ní 3 naťové zelené cibulky.
Dáme vařit do velkého hrnce s 6l vody. Přivedeme prudce k varu a vaříme asi 5 minut. Ztlumíme oheň, přidáme koření - zbytek soli, cukr, rybí omáčku, kardamomy, skořici, badyán, semínka koriandru, opečený zázvor a cibule, kořeny koriandru.
Pečlivě sbíráme tvořící se pěnu.

Necháme vařit, jen lehce probublávat 4h.

Vyndáme slepici, rozdělíme ji na díly, maso obereme a kosti vrátíme zpět do polévky.
Vaříme další 2h.

Vývar musí zůstat čistý, skoro průhledný, zahoustlý. Pokud máme na povrchu moc tuku, odstraníme ho.
Vývar sám o sobě není úplně dochucený.

Při podávání dáme do misky uvařené rýžové nudle, sójové výhonky, přidáme obrané maso a zalijeme vařícím vývarem.

Na stůl připravíme čerstvé bylinky, čilli papričky, najemno krájenou červenou cibuli, čtvrtky limetek … a každý si ochutí a dochutí sám :-)

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.08.15 vloženo
  • 3297x zobrazeno

Čas přípravy

  • minimálně 6h

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 slepice
  • 3 žluté cibule střední velikosti
  • 6 koriandrů i s kořeny
  • 10cm zázvoru
  • 6l studené vody
  • 1 lžíce soli
  • 1 rovná lžíce cukru
  • 0,5dcl rybí omáčky
  • 3 zelené kardamomy
  • 10cm čínské skořice
  • 3 hvězdičky badyánu
  • lžíce semínek koriandru
  • zelená naťová cibulka
  • červená cibule
  • thajská bazalka
  • nať koriandru
  • fazolové výhonky
  • limetka
  • červené čilli papričky
  • omáčka hoisin
  • rýžové nudle.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 20.08.15 17:09

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Pho Ga

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
 
daduuja
1139 příspěvků 21.08.15 19:42

@svato Podstatný asi není, nicméně dodá chuť jinou než semínka nebo nať.
Asi ne vždycky se koupí celé rostliny i s kořeny, proto ho pěstuju v truhlíkách a mám nať i kořeny :-) :mavam:

 
svato
1417 příspěvků 21.08.15 19:32

Priznávam sa, že koriandrový koreň som ešte nevidela, je tam nejako podstatný? Musela by som si ho vypestovať sama :-)

Příspěvek upraven 21.08.15 v 19:33

 
daduuja
1139 příspěvků 20.08.15 21:10

Jol :-), co myslíš, že Zdenek právě dělá? :-) Dnes už potřetí :-)

Musíme se jí najíst do zásoby, dokud jsou čerstvé bylinky :-) :mavam:

 
jolana
5065 příspěvků 20.08.15 19:02

Dando, :potlesk:..u nas je Pho Ga a PHo Bo skoro stale..dam do pomaleho hrnca a je to!.. je fantasticka.. :kytka: :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz