Recept Pho Ga

Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pho  Ga

Úvod

Slepičí vietnamská polévka, plná vůní a chutí, tak nějak po česku, tak jak nám chutná :-)

Postup

Zázvor a žluté cibule opečeme na otevřeném ohni až slupky zčernají. Zčernalé části oškrábeme.

Slepici pořádně omyjeme pod tekoucí studenou vodou, zevnitř ji osolíme a vložíme do ní 3 naťové zelené cibulky.
Dáme vařit do velkého hrnce s 6l vody. Přivedeme prudce k varu a vaříme asi 5 minut. Ztlumíme oheň, přidáme koření - zbytek soli, cukr, rybí omáčku, kardamomy, skořici, badyán, semínka koriandru, opečený zázvor a cibule, kořeny koriandru.
Pečlivě sbíráme tvořící se pěnu.

Necháme vařit, jen lehce probublávat 4h.

Vyndáme slepici, rozdělíme ji na díly, maso obereme a kosti vrátíme zpět do polévky.
Vaříme další 2h.

Vývar musí zůstat čistý, skoro průhledný, zahoustlý. Pokud máme na povrchu moc tuku, odstraníme ho.
Vývar sám o sobě není úplně dochucený.

Při podávání dáme do misky uvařené rýžové nudle, sójové výhonky, přidáme obrané maso a zalijeme vařícím vývarem.

Na stůl připravíme čerstvé bylinky, čilli papričky, najemno krájenou červenou cibuli, čtvrtky limetek … a každý si ochutí a dochutí sám :-)

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 20.08.15 vloženo
  • 3398x zobrazeno

Čas přípravy

  • minimálně 6h

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 slepice
  • 3 žluté cibule střední velikosti
  • 6 koriandrů i s kořeny
  • 10cm zázvoru
  • 6l studené vody
  • 1 lžíce soli
  • 1 rovná lžíce cukru
  • 0,5dcl rybí omáčky
  • 3 zelené kardamomy
  • 10cm čínské skořice
  • 3 hvězdičky badyánu
  • lžíce semínek koriandru
  • zelená naťová cibulka
  • červená cibule
  • thajská bazalka
  • nať koriandru
  • fazolové výhonky
  • limetka
  • červené čilli papričky
  • omáčka hoisin
  • rýžové nudle.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 20.08.15 17:09

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Pho Ga

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
 
daduuja
1140 příspěvků 21.08.15 19:42

@svato Podstatný asi není, nicméně dodá chuť jinou než semínka nebo nať.
Asi ne vždycky se koupí celé rostliny i s kořeny, proto ho pěstuju v truhlíkách a mám nať i kořeny :-) :mavam:

 
svato
1417 příspěvků 21.08.15 19:32

Priznávam sa, že koriandrový koreň som ešte nevidela, je tam nejako podstatný? Musela by som si ho vypestovať sama :-)

Příspěvek upraven 21.08.15 v 19:33

 
daduuja
1140 příspěvků 20.08.15 21:10

Jol :-), co myslíš, že Zdenek právě dělá? :-) Dnes už potřetí :-)

Musíme se jí najíst do zásoby, dokud jsou čerstvé bylinky :-) :mavam:

 
jolana
5065 příspěvků 20.08.15 19:02

Dando, :potlesk:..u nas je Pho Ga a PHo Bo skoro stale..dam do pomaleho hrnca a je to!.. je fantasticka.. :kytka: :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Ořechový koláč Ořechový koláč
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz