Recept Polévka Pho Bo podle Magdy Gessler Zupa Pho. Przepis Magdy Gessler

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Postup: Ve výrobě vývaru si dovolím odchylku od paní Magdy, která kosti nejprve spaří vařící vodou a pak teprve dá do vývaru. Já kosti nasypu na plech a dám do rozpálené trouby opect. Na několik minut! Pak v hrnci zaliji studenou vodou a dovedu do velmi mírného varu. Přidám mrkev, nechám mírně vařit a sbírám pěnu. Pak přijde na řadu hřebíček a sůl.
Zázvor pokrájet na drobné kousky, posekat cibuli, v moždíři roztlouct badyán, čili, skořici, muškátový oříšek postrouhat a cukr. Na suché pánvi jen mírně orestovat a zhruba po dvou hodinách varu vývaru přihodit do hrnce. Zkontroluji maso ve vývaru, a pokud je již konzumovatelné tak ho vyndám i s mrkví. Nechám vychladnout a strčím Vychladlé! Do mrazáku, aby mi tam ztuhlo a dalo se krájet na tenké pátky. Vývar dále pomaloučku polehoučku vařím ještě tak zhruba 5 hodin, ať má sílu. Pak ho přecedím, dosolím.
Připravím nudle, nejlépe se přidržet návodu, tady je to opravdu tenký led. Nedělám je často, tak nemudruju.
Uvařenou mrkev pokrájím na tenké pásky, stejně jako ty dvě čili papričky. Posekám bazalku a koriandrovou nať. Vytáhnu ztuhlé maso (hovězí zadní, aby nebylo pochyb) pokrájím na velmi tenké plátky.
Do misek vkládám nejprve nudle, mrkev, čili, maso. Zaliji vývarem, štědře posypu koriandrem a bazalkou, skropím šťávou z limetky či citronu.

Recept je z kategorií: Hovězí maso Polévky Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 27.03.14 vloženo
  • 2678x zobrazeno

Ingredience

  • Vývar:
  • 3 kg hovězích kostí
  • 250 g hovězí zadní
  • 2 mrkve
  • 3 cibule
  • plátek zázvoru
  • 5 zoubků česneku
  • 1 čili paprička
  • 4 hvězdičky badyánu
  • 10 hřebíčků
  • 2 ks skořice
  • 1 muškátový ořech
  • sůl, cukr (nejlépe třtinový) dle uznání
  • Vložka do polévky:
  • 1 dámská hrst bazalky
  • 1 dámská hrst koriandru (nať)
  • 2 čili papričky
  • 2 citrony (lépe limetky)
  • 500 g rýžových nudlí
  • hovězí z polévky v takřka mraženém stavu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka Pho Bo podle Magdy Gessler Zupa Pho. Przepis Magdy Gessler

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jolana
5065 příspěvků 19.08.14 20:06

..j varim v pomalem hrnci a je presne ako ma byt..a mrkev nedavam, zazvor a cibulu opeciem na sucho na panvi do tmavej farby..a este davam zelenu cibulku, bielu cast na rezance, zelenu na kolieska a cervenu cibulu na tenko na rezance..fantas­ticka strava.. :mavam:

 
tlustá bába
1211 příspěvků 27.03.14 09:58

S badyánem mám problém. Krom toho, že jej používám velmi zřídkavě, do perníku a tak a ve svatební den do hovězího na badyánu, nikdy nevím, jestli stačí roztlouct jen ta semínka, nebo to musí být celé hvězdičky.
Protože - když tluču hvězdičky, ukrutně se namáhám a stejně mi tam zůstane nějaké smetí, které musím do perníku přesívat.
Tak což to tam hodit celé a pak přecedit? Promiň blbý dotaz. :mavam:

 
gmp
1603 příspěvků 27.03.14 09:42
-

Mrkev vyndávám i s masem už jsem to opravil. :) Ptal jsem se našich vietnamců a dávaj taky vařený maso, obávám se, že orginal mražené by bylo pro naše žaludky přeci jen těžko stravitelné. Naši ťamani dělaj polívku Pho za 79.- a konkurenční za 59,–, do krásného porcuánu. V Praze na Jiřáku mi nalili neskutečné něco do plastový misky za 110,– a ještě mi na to, ten vietkong mizerná, naházel cibuli. Ale pro pražáky dobrý, kupovali jak strhaný…

 
Dadooa
268 příspěvků 27.03.14 09:09

No..nevim, ja bych mrkev varenou 7 hodin asi spis uz vyhodila a pul hodky pred dovarenim pridala novou, ktera bude pak jedla.
Ale nevim, nejsem vietnamec ani polka, treba to tak fakt delaj spravne :think:

 
Roomanka
205 příspěvků 27.03.14 08:43
Miloši,

Od té doby, co jsem tuhle polévku ochutnala v jedné vietnamské restauraci v Praze, se jí nemohu nabažit. Když mi přinesli litrovou misku, napráskla jsem se a spokojeně funěla. Za stovku. Samozřejmě už jsem ji vařila doma, myslím, že se mi i daří. U Tvého receptu mě zaujalo to vařené hovězí, nemělo by být v syrovém stavu s tím, že se v horkém vývaru v misce dotáhne? Ale asi je to fuk, každopádně recept vyzkouším včetně té bazalky, kterou jsem do polévky nedávala. Děkuju. :potlesk:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kuře na medu Kuře na medu
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz