Recept Pečená krůta

(Hodnoceno 1x) Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečená krůta

Postup

Krůtu očistíme, osolíme, můžeme přidat i trochu speciálního koření na krůtu (nebo na kuře, popřípadně i trochu grilovacího koření), prsíčka a stehna prošpikujeme hranolky slaniny, ze stehen odstraníme tvrdé šlachy. Krůtu potřeme částí rozehřátého másla, vložíme jí na pekáč, podlijeme drůbežím vývarem a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme za občasného přelití výpekem, podlití vývarem a potření máslem. Až jedna strana zezlátne, krůtu obrátíme a dopékáme ji i z druhé srany. Ke konci pečení obložíme zbylými plátky slaniny, aby se maso příliš nevysoušelo. Stále však potíráme máslem. Krůtu pečeme zpočátku přikrytou pekáčem nebo alobalem a až ke konci pečení ji odkryjeme a necháme zezlátnout. Měkké maso vyjmeme a naporcujeme.Výpek zalijeme vodou, rozmícháme, napečenou šťávu seškrábneme, přidáme lžíci másla a společně povaříme. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem přelitým šťávou a se zeleninovým salátem nebo kompotem.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 24.03.04 vloženo
  • 117208x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 menší krůta
  • sůl
  • 200 g másla
  • 150 g slaniny
  • drůbeží vývar z kostky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 26.2.14 11:03

Krocan byl větší! A toto je speciální porce pro znalce a silnější povahy, navíc z každého krocana jen jediná! Pečený krocaní biskup a k tomu knedlíky k mastným jídlům od Mánka a Oldovo karamelové zelí.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Pečená krůta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečená krůta

daduuja
1149 příspěvků 19.8.14 10:05

V Norsku asi vyslechtili 1,5kg kruty, nebo Nira nemela brejle :-)

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená krůta

Právě dojedeno a moc jsme si pochutnali. Jen jsem k máslu přidala ještě trochu Hery. Podávalo se s chlupatýma knedlíkama a se zelím. Prostě dobrůtka :o)

petrunka
102 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená krůta

hezke svatecni dopoledne.
neporadil by mi nekdo jak z krutich stehen odstranit ty tuhe slachy? jsme to ted zkouseli, ale nejak to nejde. kdyz to narizeneme u tech nozicek, tak jsou ty slachy videt, ale uz se nedaj vytahnout. asi by to chtelo nariznout jeste tam,kde konci, ale to nevim, kde je a zase nechci mit tu krutu celou rozrezanou :)
dekuji za radu.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená krůta

pokrm typický pro Den Díkůvzdání, že?…doma připravujeme jen krůtí řízky koupené jako polotovar…protože celou krůtu bychom jedli asi týden… :-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz