Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
šušlinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kačenu omyjeme, osušíme, nasolíme, okmínujeme. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Smícháme se sušenými švestkami a rozmarýnem. Směsí naplníme kačenu, otvor sepneme párátky. Podlijeme pivem a přidáme 2 lžíce medu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, přidáme do pekáče - jestli nám zbydou jablka se švestkami, přidáme také do pekáče. Troubu rozehřejeme na 250°C a pečeme přikryté asi 60 minut. Pak dopékáme odkryté - dopékání záleží na velikosti kačeny, během pečení poléváme kačenu výpekem.
Recept je z kategorií: Drůbež Hlavní jídlo Kachna Maso
Knedlík a červené zelí
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečená kačena plněná jablky a sušenými švestkami
Pekla jsem několikrát podobně, leč na víně… Na pivě to musím zkusit taky, díky za tip

P. S. Kachny si tu právě vesele štěbetají pod okny, kdyby jen tušily, co tu zrovna čtu a chystám
9 příspěvků 26.8.12 15:34
Děkuji budu ráda, když vyzkoušíte
Šušlinko, ukládám na dobu listopad - únor, návštěvy mi utrhnou ruce. To je pro mne kačení/svíčková/kančí apod. doba.
Výborné recepty a moc pěkné fotky