Recept Paštika z listového těsta z kraje Basilicata

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Špenát očistíme, omyjeme a nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ricotu vymícháme s 2/3 mléka dohladka, přidáme špenát, cibuli a 80 g parmazánu. Pikantně okořeníme. 2. Troubu předehřejeme na 220 °C. Polovinu rozmrazeného listového těsta rozválíme a vložíme do vymazané dortové formy (průměr 28 cm). Naplníme sýrovou hmotou. Lžící uděláme šest důlků a opatrně do nich necháme sklouznout vejce. Posypeme zbylým sýrem. 3. Přečnívající těsto přehneme přes náplň a okraj potřeme olejem. Zbylé těsto rozválíme, pokrm jím pokryjeme a přitiskneme. Paštiku poté ozdobíme proužky ze zbylého těsta. Potřeme mlékem, několikrat propíchneme a 30 minut pečeme.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 3224x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g mraženého listového těsta
  • 500 g špenátu
  • 1 malá cibule
  • 500 g ricoty (čerstvý nezralý sýr)
  • 150 ml mléka
  • 100 g čerstvě strouhaného parmazánu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • tuk na vymazání formy
  • 6 vajec
  • 1 lžíce oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paštika z listového těsta z kraje Basilicata

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz