Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Uvaříme cizrnu - osolíme asi pět minut před dokončením vaření. Žádnou jinou příchuť cizrně nepřidáváme. V pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme na něm cibuli (půlka větší cibule) do jemněhněda, přidáme podrcený česnek (dva stroužky) a na kostičky pokrájenou červenou papriku. Ještě chvíli osmahneme, přidáme dvě najemno pokrájená rajčata, mletou sušenou červenou papriku, sůl - a ještě několik minut smažíme. Osolíme. Přidáme oloupané, na malé kostky nakrájené brambory - a vše zalijeme vínem (Rioja nejlépe; dodržet značku však není nezbytné). Zakryté dusíme, dokud nejsou brambory s paprikou téměř měkké. Zelené fazolky nakrájíme na malé kousky. Povaříme v jemně osolené vodě. Zcedíme. Na pánvi postupně osmažíme na olivovém oleji na drobno nakrájenou malou zelenou feferonku s na drobno nakrájenou zelenou paprikou, pak přidáme fazolky - a poté přidáme jeden stroužek podrceného česneku a jemně zamícháme. Krátce osmahneme. Přidáme horkou vodu (můžeme použít z vařených zelených fazolek) v přiměřeném množství a krátce podusíme. Přecedíme směs s bramborami. Tuhé součásti oddělíme, tekutinu uchováme.. Osmahneme na pánvičce na oleji druhou půlku cibule (do jemněhněda) . Přidáme asi polévkovou lžíci oleje balsamiko, trochu medu, desertní víno. Omáčku ještě chvíli vaříme. Jemně osolíme, přidáme najemno nastrouhané uvařené a oloupané mandle; dodají nejen zvláštní chuť, ale také zahustí. Pokud je třeba (zahuštění bylo přílišné!), přidáme trochu tekutiny z vařených brambor (ŽÁDNÁ VODA!). Měla by vzniknout PŘIMĚŘENĚ HUSTÁ omáčka. Oloupeme ananas a nakrájíme na kostičky. Na střed talíře uděláme kopičku cizrny, kterou polijeme omáčkou a obklopíme z jedné strany bramborami s červenou paprikou, z druhé strany fazolkami s zelenou paprikou - tak, aby se zeleniny cizrny nikde nedotýkaly. Ananasové kostičky poklademe dokola po kraji talíře. A pojídáme. POZNÁMKA: Paso doble se tančí se ve 2/4 taktu...
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
tmavé pečivo, červené víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Paso doble
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Ten název se mi líbil! A všem členům mé rozvětvené rodiny se líbil nejen název, ale i chuť. Úplně nádherné jídlo.