Recept Paso doble

Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Uvaříme cizrnu - osolíme asi pět minut před dokončením vaření. Žádnou jinou příchuť cizrně nepřidáváme. V pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme na něm cibuli (půlka větší cibule) do jemněhněda, přidáme podrcený česnek (dva stroužky) a na kostičky pokrájenou červenou papriku. Ještě chvíli osmahneme, přidáme dvě najemno pokrájená rajčata, mletou sušenou červenou papriku, sůl - a ještě několik minut smažíme. Osolíme. Přidáme oloupané, na malé kostky nakrájené brambory - a vše zalijeme vínem (Rioja nejlépe; dodržet značku však není nezbytné). Zakryté dusíme, dokud nejsou brambory s paprikou téměř měkké. Zelené fazolky nakrájíme na malé kousky. Povaříme v jemně osolené vodě. Zcedíme. Na pánvi postupně osmažíme na olivovém oleji na drobno nakrájenou malou zelenou feferonku s na drobno nakrájenou zelenou paprikou, pak přidáme fazolky - a poté přidáme jeden stroužek podrceného česneku a jemně zamícháme. Krátce osmahneme. Přidáme horkou vodu (můžeme použít z vařených zelených fazolek) v přiměřeném množství a krátce podusíme. Přecedíme směs s bramborami. Tuhé součásti oddělíme, tekutinu uchováme.. Osmahneme na pánvičce na oleji druhou půlku cibule (do jemněhněda) . Přidáme asi polévkovou lžíci oleje balsamiko, trochu medu, desertní víno. Omáčku ještě chvíli vaříme. Jemně osolíme, přidáme najemno nastrouhané uvařené a oloupané mandle; dodají nejen zvláštní chuť, ale také zahustí. Pokud je třeba (zahuštění bylo přílišné!), přidáme trochu tekutiny z vařených brambor (ŽÁDNÁ VODA!). Měla by vzniknout PŘIMĚŘENĚ HUSTÁ omáčka. Oloupeme ananas a nakrájíme na kostičky. Na střed talíře uděláme kopičku cizrny, kterou polijeme omáčkou a obklopíme z jedné strany bramborami s červenou paprikou, z druhé strany fazolkami s zelenou paprikou - tak, aby se zeleniny cizrny nikde nedotýkaly. Ananasové kostičky poklademe dokola po kraji talíře. A pojídáme. POZNÁMKA: Paso doble se tančí se ve 2/4 taktu...

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 05.01.08 vloženo
  • 4197x zobrazeno

Čas přípravy

  • 59 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • cizrna (asi 100 g)
  • jedna větší cibule
  • brambory (asi 200 g)
  • dvě rajčata
  • ocet balsamiko (asi jedna polévková lžíce)
  • med (stačí jedna polévková lžíce)
  • mandle (asi tři polévkové lžíce)
  • tři stroužky česneku
  • čtyři deci červeného vína (třeba Rioja)
  • asi deci desertního vína Malaga (či obdobného)
  • zelené fazolky (nevadí konzervované, čerstvě uvařené nebo zmražené jsou však o trochu vhodnější) - asi 200 g
  • zelená feferonka
  • červená paprika
  • zelená paprika
  • mletá sušená červená paprika
  • olivový olej
  • horká voda
  • jeden malý ananas
  • sůl

Doporučená příloha

  • tmavé pečivo, červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paso doble

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Paso doble

mixtionnant
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Paso doble

Ten název se mi líbil! A všem členům mé rozvětvené rodiny se líbil nejen název, ale i chuť. Úplně nádherné jídlo.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz