Recept Paso doble

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvaříme cizrnu - osolíme asi pět minut před dokončením vaření. Žádnou jinou příchuť cizrně nepřidáváme. V pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme na něm cibuli (půlka větší cibule) do jemněhněda, přidáme podrcený česnek (dva stroužky) a na kostičky pokrájenou červenou papriku. Ještě chvíli osmahneme, přidáme dvě najemno pokrájená rajčata, mletou sušenou červenou papriku, sůl - a ještě několik minut smažíme. Osolíme. Přidáme oloupané, na malé kostky nakrájené brambory - a vše zalijeme vínem (Rioja nejlépe; dodržet značku však není nezbytné). Zakryté dusíme, dokud nejsou brambory s paprikou téměř měkké. Zelené fazolky nakrájíme na malé kousky. Povaříme v jemně osolené vodě. Zcedíme. Na pánvi postupně osmažíme na olivovém oleji na drobno nakrájenou malou zelenou feferonku s na drobno nakrájenou zelenou paprikou, pak přidáme fazolky - a poté přidáme jeden stroužek podrceného česneku a jemně zamícháme. Krátce osmahneme. Přidáme horkou vodu (můžeme použít z vařených zelených fazolek) v přiměřeném množství a krátce podusíme. Přecedíme směs s bramborami. Tuhé součásti oddělíme, tekutinu uchováme.. Osmahneme na pánvičce na oleji druhou půlku cibule (do jemněhněda) . Přidáme asi polévkovou lžíci oleje balsamiko, trochu medu, desertní víno. Omáčku ještě chvíli vaříme. Jemně osolíme, přidáme najemno nastrouhané uvařené a oloupané mandle; dodají nejen zvláštní chuť, ale také zahustí. Pokud je třeba (zahuštění bylo přílišné!), přidáme trochu tekutiny z vařených brambor (ŽÁDNÁ VODA!). Měla by vzniknout PŘIMĚŘENĚ HUSTÁ omáčka. Oloupeme ananas a nakrájíme na kostičky. Na střed talíře uděláme kopičku cizrny, kterou polijeme omáčkou a obklopíme z jedné strany bramborami s červenou paprikou, z druhé strany fazolkami s zelenou paprikou - tak, aby se zeleniny cizrny nikde nedotýkaly. Ananasové kostičky poklademe dokola po kraji talíře. A pojídáme. POZNÁMKA: Paso doble se tančí se ve 2/4 taktu...

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 05.01.08 vloženo
  • 4061x zobrazeno

Čas přípravy

  • 59 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • cizrna (asi 100 g)
  • jedna větší cibule
  • brambory (asi 200 g)
  • dvě rajčata
  • ocet balsamiko (asi jedna polévková lžíce)
  • med (stačí jedna polévková lžíce)
  • mandle (asi tři polévkové lžíce)
  • tři stroužky česneku
  • čtyři deci červeného vína (třeba Rioja)
  • asi deci desertního vína Malaga (či obdobného)
  • zelené fazolky (nevadí konzervované, čerstvě uvařené nebo zmražené jsou však o trochu vhodnější) - asi 200 g
  • zelená feferonka
  • červená paprika
  • zelená paprika
  • mletá sušená červená paprika
  • olivový olej
  • horká voda
  • jeden malý ananas
  • sůl

Doporučená příloha

  • tmavé pečivo, červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paso doble

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Paso doble

Ten název se mi líbil! A všem členům mé rozvětvené rodiny se líbil nejen název, ale i chuť. Úplně nádherné jídlo.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Hruškový koláč Hruškový koláč
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz