Recept Zeleninové samosy
Polda Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Na velké hluboké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte curry, cibuli, hořčičná semínka a římský kmín, za stálého míchání vařte 3 minuty. Přidejte brambory a vývar a za občasného míchání vařte 5 minut, dokud brambory nezkřehnou. Přidejte mrkev a hrášek a vařte ještě další 2 minuty. Sundejte pánev z hořáku a nechte úplně vychladnout. Předehřejte troubu na 200 stupňů (střední teplota). Z těsta vyválejte 5 milimetrů silnou placku a radýlkem nebo nožem z ní vykrojte 12 úzkých pásů. Jednu polovinu každého pásu poklaďte náplní, okraje potřete vajíčkem, nepokrytou část pásu těsta přehrňte přes náplň a stlačením slepte okraje. Hotové výrobky naskládejte na lehce pomaštěný pekáč a v předehřáté troubě pečte asi 12 - 15 minut, nebo dokud nejsou samosy nafouklé a dozlatova upečené.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
- 07.03.07 vloženo
- 6167x zobrazeno
Ingredience
- Tento oblíbený porkm je vlastně lístkové těsto s pikantní zeleninovou náplní. I když se samosy tradičně smaží, je daleko lehčí je upéct v troubě.
- 12 kusů :
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce curry
- 1 najemno nakrájená cibule
- 1 lžíce černých hořčičných semínek
- 2 lžičky římského kmínu
- 2 malé brambory nakrájené na kostičky
- 125 ml zeleninového vývaru
- 1 mrkev nakrájená na kostičky
- 125 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- 500 g lístkového těsta
- 1 rozšlehané vejce
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zeleninové samosy
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zeleninové samosy