Recept Papriky plněné mletým masem (v mikrovlnce)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Papriky omyjeme, odřízneme vršek se stopkou, odstraníme semena a propláchneme studenou vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žemli namočíme do mléka a lehce vymačkáme. Do smetany vmícháme jednu lžíci mouky, cibuli, česnek a majoránku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Masovou směsí naplníme paprikové lusky a vložíme je do vhodné nádoby. Přidáme rajčatový protlak, bobkový list, nové koření, celý pepř a tymián, zalijeme vodou a vaříme přikryté při plném výkonu 10 minut. Potom z omáčky vyjmeme koření a papriky, vmícháme zahuštěnou smetanu, vaříme při nižším výkonu 3-5 minut do zhoustnutí. Papriky vrátíme do omáčky prohřát.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 17.08.04 vloženo
  • 9202x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g mletého masa
  • 4 papriky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 150 ml sladké smetany
  • 200 ml vody
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 bobkový list
  • 3 zrnka nového koření
  • 3 zrnka pepře
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • pepř a sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Papriky plněné mletým masem (v mikrovlnce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Papriky plněné mletým masem (v mikrovlnce)

tettka
11 příspěvků 17.2.17 21:28
Nemá pravdu!!!

Vidím, že je to úplně naopak :jazyk:. Tento recept sem autorka vložila 17.8. 2004. Někdo recept zkopíroval s malou úpravou na stránky rozhlasu.cz 5.6. 2013!!! :mrgreen:

casino
4494 příspěvků 17.2.17 14:37
Máte pravdu

@malyLibor
Je fakt, že jak soudruhům, tak autorce z 1. odstavce postupu zdrhlo v ingrediencích zmíněné mleté maso 8o
No, ale i podprůměrný netydýt by si s tím poradíl, jestlisenepletu, že :mrgreen:

malyLibor
4 příspěvky 17.2.17 14:10

Nechci být zbytečně protivnej, ale zkoušel podle tohoto receptu někdo to jídlo uvařit? Nebo přečetl si někdo aspoň ten recept? Jako když už odněkud něco okopíruju, tak bych si to mohl aspoň přečíst, abych nebyl za blbce. Když už to autorka kopírovala ze stránek českého rozhlasu http://www.rozhlas.cz/…nky--1220586 , tak si to měla nejdřív přečíst a pak by zjistila, že tento recept je trošku špatně. Mluví se tam o nějaké masové směsi, kterou se mají naplnit papriky, ale nikde se nepíše, kde se ta směs vezme a z čeho se smísí. Vím, soudruzi v rozhlase asi udělali chybu, ale jen tupoun to tupě překopíruje se stejnou chybou. No, nic, plněné papriky v mikrovlnce nebudou. Místo toho sjem si udělal masové placičky s dušenou paprikou. Stejné suroviny, jen jsem přidal kapku červeného vína :cert:

esmeralda
4813 příspěvků 14.11.11 00:22

Kachlová kamna jsou velice romantická a jistě bych je také využila na vaření, ale když je venku, jako například dnes, v devět ráno už 32°C není nad mikrovlnku.
Papriky dělám též, ale na omáčku používám kondenzovanou rajskou polévku. Chutná přesně tak jak si ji pamatuji z dětství.
Bohužel mohu doporučit jen značku Rosella. Ostatní buď neznám nebo mi nechutnaly.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.11 00:11

Jj, Pepíku..romantika v kuchyni :-D

boubin
1 příspěvek 14.11.11 00:06

Jo něco takového jsem zrovna dneska hledal, myslím že budou taky super - dám vědět,
knedlíky z mikrovlnky už dělám, vaření brambor v mikrovlně jsem zkusil jako první, i bábovka jde, pudink i dětská krupicová kaše, vejce natvrdo i míchaný,
prostě se není čeho bát, jen to zkusit …
Když jsem kdysi před 30 lety mikrovlnama ohříval materiály v laboratoři a první mikrovlnky se sem vozily z Ruska, tak bych tomu nevěřil, že se v tom dá opravdu vařit - njen ohřívat;
dámy prominou ale ženskou už jsem dávno vyměnil za mikrovlnku - aspoň pokud se kuchyně tejká.
Ale když zatopím v kachlovým sporáku, rozpálím tály a vyhřeju troubu nebo pec, tak to je jiná gastronomie a ještě je přitom ve světnici nádherně outulno.
Přeju všem dobrou chuť, a díky,
Pepík od Boubína

Příspěvek upraven 14.11.11 v 00:07

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Štika na smetaně Štika na smetaně
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz