Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Papriky omyjeme, odřízneme vršek se stopkou, odstraníme semena a propláchneme studenou vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žemli namočíme do mléka a lehce vymačkáme. Do smetany vmícháme jednu lžíci mouky, cibuli, česnek a majoránku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Masovou směsí naplníme paprikové lusky a vložíme je do vhodné nádoby. Přidáme rajčatový protlak, bobkový list, nové koření, celý pepř a tymián, zalijeme vodou a vaříme přikryté při plném výkonu 10 minut. Potom z omáčky vyjmeme koření a papriky, vmícháme zahuštěnou smetanu, vaříme při nižším výkonu 3-5 minut do zhoustnutí. Papriky vrátíme do omáčky prohřát.
Recept je z kategorií: Mleté maso
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Papriky plněné mletým masem (v mikrovlnce)
11 příspěvků 17.2.17 21:28
Vidím, že je to úplně naopak
. Tento recept sem autorka vložila 17.8.
2004. Někdo recept zkopíroval s malou úpravou na stránky rozhlasu.cz 5.6.
2013!!! 
@malyLibor

Je fakt, že jak soudruhům, tak autorce z 1. odstavce postupu zdrhlo v ingrediencích zmíněné mleté maso
No, ale i podprůměrný netydýt by si s tím poradíl, jestlisenepletu, že
4 příspěvky 17.2.17 14:10
Nechci být zbytečně protivnej, ale zkoušel podle tohoto receptu někdo to jídlo uvařit? Nebo přečetl si někdo aspoň ten recept? Jako když už odněkud něco okopíruju, tak bych si to mohl aspoň přečíst, abych nebyl za blbce. Když už to autorka kopírovala ze stránek českého rozhlasu http://www.rozhlas.cz/…nky--1220586 , tak si to měla nejdřív přečíst a pak by zjistila, že tento recept je trošku špatně. Mluví se tam o nějaké masové směsi, kterou se mají naplnit papriky, ale nikde se nepíše, kde se ta směs vezme a z čeho se smísí. Vím, soudruzi v rozhlase asi udělali chybu, ale jen tupoun to tupě překopíruje se stejnou chybou. No, nic, plněné papriky v mikrovlnce nebudou. Místo toho sjem si udělal masové placičky s dušenou paprikou. Stejné suroviny, jen jsem přidal kapku červeného vína
4813 příspěvků 14.11.11 00:22
Kachlová kamna jsou velice romantická a jistě bych je také využila na vaření, ale když je venku, jako například dnes, v devět ráno už 32°C není nad mikrovlnku.
Papriky dělám též, ale na omáčku používám kondenzovanou rajskou polévku. Chutná přesně tak jak si ji pamatuji z dětství.
Bohužel mohu doporučit jen značku Rosella. Ostatní buď neznám nebo mi nechutnaly.
Jj, Pepíku..romantika v kuchyni
1 příspěvek 14.11.11 00:06
Jo něco takového jsem zrovna dneska hledal, myslím že budou taky super - dám vědět,
knedlíky z mikrovlnky už dělám, vaření brambor v mikrovlně jsem zkusil jako první, i bábovka jde, pudink i dětská krupicová kaše, vejce natvrdo i míchaný,
prostě se není čeho bát, jen to zkusit …
Když jsem kdysi před 30 lety mikrovlnama ohříval materiály v laboratoři a první mikrovlnky se sem vozily z Ruska, tak bych tomu nevěřil, že se v tom dá opravdu vařit - njen ohřívat;
dámy prominou ale ženskou už jsem dávno vyměnil za mikrovlnku - aspoň pokud se kuchyně tejká.
Ale když zatopím v kachlovým sporáku, rozpálím tály a vyhřeju troubu nebo pec, tak to je jiná gastronomie a ještě je přitom ve světnici nádherně outulno.
Přeju všem dobrou chuť, a díky,
Pepík od Boubína
Příspěvek upraven 14.11.11 v 00:07