Recept Palmiers

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Palmiers

Postup

Máslem trochu vymazat 2 plechy. V mixéru rozmixovat cukr, skořici a ořechy na jemno. Rozdělit na půl. Pocukrovat vál a těsto a vyválet obdélník na 50krát 20cm. Asi 3 mm silné (použít víc cukru je-li zapotřebí). Pomazat lehce těsto vajíčkem a posypat polovinou ořechové směsi. Složit dlouhé strany těsta do středu tak, že se stýkají. Smáčknout trochu válečkem. Pomazat vajíčkem a posypat většinou ořechové směsi. Složit dlouhé strany opět do středu, pomazat vajíčkem a posypat zbytkem ořechové směsi. Přeložit těsto v půlce. Hodně ostrým nožem nakrájet napříč plátky asi 8 mm silné. Položit je řeznou stranou na plechy asi 2.5 cm od sebe. Mírně pootevřít cípy v klín. Nechat v chladnu alespoň na 15 min. Předehřát troubu na 220°C. Péct palmiers asi 4-5 min. do zlatova na jedné straně a 4-5 min. na druhé. Dávat neustále pozor, protože cukr se lehce spálí. Po upečení je nechat vystydnout na drátěné mřížce. Zákusky prý připomínají palmové stromy a odtud je jejich název.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 02.05.02 vloženo
  • 11074x zobrazeno

Ingredience

  • 75 g jemně posekaných mandlí, ořechů nebo lískáčů
  • 2 lžíce jemného krystalového cukru + více na posypání
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 225 g lístkového těsta (rozmrazeného, bylo-li zmrazené)
  • 1 trochu našlehané vejce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Palmiers

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Palmiers

já bych řekla,že obrátíme pečivo ;-)

Beaute
25 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Palmiers

Babi, prosímtě chystám se péct Palmiers na zítra na hodinu francouzštiny k Beaujolais Nouveau.
Není mě jasné co myslíš péct z jedné a z druhé strany…obrátit plech, nebo pečivo na plechu?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz