Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Předehřát troubu na 190°C. Vymazat 2 plechy. Používáte-li jeden plech, musí být kompletně vychlazený, znovu vymaštěný a vysypaný moukou. Položit váleček na těsto na zmuchlané utěrky, aby se netočil. V malém kastrolku smíchat máslo, cukr, smetanu a postavit na střední oheň. Míchat, až se cukr rozpustí. Potom sundat z ohně a zamíchat dovnitř mouku a mandle. Položit vrchovatou lžičku těstíčka na jeden připravaný plech a zadní stranou lžičky rozetřít těsto na 5cm kruh. Pokračovat s ostatními a nechávat asi 10cm mezery mezi cukrovím. Péct jeden plech a rotovat jej uprostřed doby pečení, až je cukroví zlatové barvy, asi 8-10min. Vyjmout plech z trouby a nechat jej stát na mřížce po 20 vteřin. Potom rychle a opatrně sejmout jedno cukroví a položit ho na váleček, aby se zatočilo (ohnulo). Pokračovat s dalším upeřeným cukrovím. Je lépe pracovat s málem cukroví a dosti rychle. Když se však stane, že cukroví začne tvrdnout, může se vrátit na několik vteřin do trouby, aby zase změklo. Pokračovat s ostatním cukrovím. Nechat cukroví kompletně ztvrdnout před sejmutím. Uskladnit je v jedné vrstvě do velké vzduchotěsné krabice vyložené pomačkanými ubrousky. Cukroví nesmí vlhnout, musí zůstat tvrdé a křupavé. Zvlhne -li však, pak se může vrátit do trouby na několik veřin a položit zase přes váleček, takže se nic neděje. P.S.: ¨Tuiles¨ je tradičním francouzkým cukrovím a patří mezi vánoční speciality, tak jako ¨Palmiers¨(sladká verze),¨Macarons¨a ¨Madlenky¨, které jsem již napsala do Labužníka. ¨Tuiles¨ samotné jsou výborné, ale májí také mnoho použití na přípravu různých dezertů, jako na př. Pepíčkův recept na ¨Sušenkové věžičky s jablky¨.
Recept je z kategorií: Cukroví
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Francouzské TUILES cukroví