Recept Francouzské TUILES cukroví

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Francouzské TUILES cukroví

Postup

Předehřát troubu na 190°C. Vymazat 2 plechy. Používáte-li jeden plech, musí být kompletně vychlazený, znovu vymaštěný a vysypaný moukou. Položit váleček na těsto na zmuchlané utěrky, aby se netočil. V malém kastrolku smíchat máslo, cukr, smetanu a postavit na střední oheň. Míchat, až se cukr rozpustí. Potom sundat z ohně a zamíchat dovnitř mouku a mandle. Položit vrchovatou lžičku těstíčka na jeden připravaný plech a zadní stranou lžičky rozetřít těsto na 5cm kruh. Pokračovat s ostatními a nechávat asi 10cm mezery mezi cukrovím. Péct jeden plech a rotovat jej uprostřed doby pečení, až je cukroví zlatové barvy, asi 8-10min. Vyjmout plech z trouby a nechat jej stát na mřížce po 20 vteřin. Potom rychle a opatrně sejmout jedno cukroví a položit ho na váleček, aby se zatočilo (ohnulo). Pokračovat s dalším upeřeným cukrovím. Je lépe pracovat s málem cukroví a dosti rychle. Když se však stane, že cukroví začne tvrdnout, může se vrátit na několik vteřin do trouby, aby zase změklo. Pokračovat s ostatním cukrovím. Nechat cukroví kompletně ztvrdnout před sejmutím. Uskladnit je v jedné vrstvě do velké vzduchotěsné krabice vyložené pomačkanými ubrousky. Cukroví nesmí vlhnout, musí zůstat tvrdé a křupavé. Zvlhne -li však, pak se může vrátit do trouby na několik veřin a položit zase přes váleček, takže se nic neděje. P.S.: ¨Tuiles¨ je tradičním francouzkým cukrovím a patří mezi vánoční speciality, tak jako ¨Palmiers¨(sladká verze),¨Macarons¨a ¨Madlenky¨, které jsem již napsala do Labužníka. ¨Tuiles¨ samotné jsou výborné, ale májí také mnoho použití na přípravu různých dezertů, jako na př. Pepíčkův recept na ¨Sušenkové věžičky s jablky¨.

Recept je z kategorií: Cukroví

Nahlásit recept

  • 19.11.02 vloženo
  • 12070x zobrazeno

Ingredience

  • Recept na 2 tucty:
  • 5 lžic másla (75g), nakrájeného na kousky + více na vymaštění plechů
  • 1/4 hrnku polohrubé mouky + víc na vysypání plechů
  • 1/2 hrnku jemného krystalpvého cukru
  • 2 lžíce 33% smetany
  • 2/3 hrnku neoloupaných mandlí, na hrubo posekaných, nebo mandlových lupínků

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

labuznik 10.12.10 23:58

Diskuse k receptu Francouzské TUILES cukroví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz