Recept Palačinky z tvarohového těsta Veg

(Hodnoceno 4x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Palačinky z tvarohového těsta

Úvod

Vynikající palačinky z tvarohového těsta.

Postup

Pomocí ručního šlehače rozmixujeme tvaroh s cukrem, mlékem a vejci a postupně přidáváme mouku. Těsto musí být hodně tekuté.

Smažíme na pánvi vymazané tukem.

Podáváme potřené marmeládou.

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.02.11 vloženo
  • 21727x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 l mléka
  • 250 g tvarohu
  • 40 g cukru
  • 2 vejce, tuk na smažení
  • marmeláda
  • špetka soli

Doporučená příloha

  • čaj, káva či kakao

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.01.18 15:51

Již poněkolikáté a opět spokojenost…
Dnes byly s jablečno-citronovou domácí marmeládou, polité kapkou karamelového likéru a sypané drcenou hořkou čokoládou ;)
(Foto jako vždy v komentáři.)

Odkaz na uvaření

DanaJ 03.02.14 19:57

Moc nám to chutnalo. Nechala jsem odležet hodinu, než jsem začala smažit. Ještě nikdy jsem nědělala těsto, ve kterém je cukr, tak jsem se bála, aby se to nechytalo na pánev a bez problémů. A jak je těsto sladké, tak jsme je nakonec se synem baštili jen tak nenamazané. Jsou vynikající, díky. Chutnají jinak než klasické.:-D

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.11.13 14:01

Tvaroh vaničkový, jiný po ruce nebyl… a byly super! :)
Těsto jsem měla čas nechat uležet jen cca hodinu (jsem zvyklá palačinková těsta nechat odpočívat déle), ale nebyl čas. Přesto se pekly nádherně, na jednom z obrázků jsou první tři kusy… (dva už pečené, třetí čerstvě nalitý na pánev).
Měli jsme s melasou z cukrové řepy (syrob) a zakápnuté citronem… No, a samozřejmě „kýbl“ čaje :)
(Nejlepší k nim je buď dobrý černý s medem a citronem nebo ze sušených jablek, s medem a skořicí. My měli po ruce oba.)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 10.03.11 20:22

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

casino 03.03.11 21:15

Když jsem doma řekl, že se chystám na amolety z tvarohového těsta, má paní jen protočila panenky…
Už ty ingredience! Pominu-li cukr, je to základní rozpis na těsto; když do něj přidáte kostku tvarohu a nepřilejete navíc asi tři deci mléka, tak těsto hodně tekuté nebude a nebude.
A smažení? První kusy byly takový lehký, polosyrový dezert na lžičku… Teprve za šestý kus bych se už nemusel stydět! Proti normálnímu těstu se toto smaží při nižší teplotě a zákonitě déle.
Fakt je ten, že poteplu jsou palačinky jako peříčko a i když jak papír, tak jsou nadýchané. Postudenu jsou pak stejné jako ty bez tvarohu.
Tož tak…

Diskuse k receptu Palačinky z tvarohového těsta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Marie252
1 příspěvek 15.04.18 21:29
Videorecept na zapečené palačinky

Ahoj, dnes jsem zkusila změnu, nikdy jsme je nedělali :) Zapečené palačinky s tvarohem. Přiznám se, moc jsem si to nedovedla představit, ale dopadlo to naprosto na výbornou. Celá rodina si moc pochutnala. Dělala jsem podle tohoto skvělého videoreceptu **
:potlesk:

Edit admin - odstraněn odkaz

 
Zuzka1973
2200 příspěvků 27.01.18 05:41

@Eja - opravdu to krásně sedlo k sobě, marmeládu jsem vařila teď v týdnu :D
Zbylo nám plno jablek od loňska, ale některá by se už nestihla sníst včas… nakoupila jsem k nim tedy citrony a dosladila medem a třtinovým cukrem, na konci přilila decku rumu a ve finále je na světě pět půllitrových sklenic skvělé marmelády :)
Takže palačinky byly jasná příležitost ji hned načít, tyto tvarohové jsme si hodně oblíbili.

Já zrovna večer brousila kolem tvého receptu na ten „sladkokyselo­pálivý“ bůček - nemám sice čistě pomerančovou marmeládu, jen tuto jablečno-citronovou a pak citronovo-pomerančovou (zbytek z podzimu), tak tu nanovo po ránu přemýšlím, jestli ještě honem neprohrabat mrazák, jestli tam krom krůtího a skopového není ještě zbytek čuníkova boku… ;)
Přeji krásný den :kytka:

 
Eja
3825 příspěvků 26.01.18 19:40

@Zuzka1973 no to je úžasná kombinace, mňam :potlesk:

 
Zuzka1973
2200 příspěvků 26.01.18 16:03

Již poněkolikáté a opět spokojenost…
Dnes byly s jablečno-citronovou domácí marmeládou, polité kapkou karamelového likéru a sypané drcenou hořkou čokoládo ;)

Ještě se mi nestalo, aby se nepovedly a dělám je podle tohoto receptu už nejméně podvacáté (spíš už i povícekráté).
Používám tvaroh vaničkový, do litého těsta mi přijde vhodnější…

 
Zuzka1973
2200 příspěvků 30.11.13 14:13

K příspěvkům níže týkajících se pánví… já peču palačinky na dvou… Když chci menší, použiji tu na foto z uvaření, má takové jakoby „vaflové dno“.
Druhá je veliká, tu vytáhnu, když chci palačinky větší - k plnění. Ta je obyčejná nerez se zesíleným dvojitým dnem.
Na obou vždy super výsledek ať už suroviny na palačinky vážím nebo nevážím…
Ono jde také hlavně o to, nechat palačinkové těsto odpočinout, když je chcete k večeři - zadělat hned po obědě a nechat do večera.
Z čerstvého těsta si troufnu také, ale to musím dosypat mouku a udělat těsto hustší. Jenže to už není ono… Už nejsou tenoučké… navíc ta mouka navíc také změní chuť. Takže doporučuji začátečníkům nechvátat a pokud si chcete na palačinkách pochutnat bez rozčilování, tak raději lité, hodně řídké těsto pěkně uleželé. Pánev pořádně rozpálit a před každou palačinkou jen vytřít mastným ubrouskem nebo jako já: mám olej v rozprašovači :kytka:

edit: překlepy :oops:

Příspěvek upraven 30.11.13 v 14:14

 
anickav
2904 příspěvků 23.05.11 11:33

Dobrú a hezkú pánev obdivoval aj Hrušínský…(Vesničko má…)
„Vy jste ale sprosťák, pane doktor!“

 
gmp
1603 příspěvků 22.05.11 20:44

Vidí se mi, že veškeré štěstí a pohoda domácí od pánve pochází. :lol:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.05.11 18:22

V sobotu jsem zopakovala palačinky a.........dopadla jako casino… :cry:
Moc nechybělo a těsto letělo do odpadků!

ALE…asi vím proč…
Frajerka nevážila, prala to tam od oka, sice s citem, ale výsledku to nepomohlo. Navíc ještě špatná pánev. Těsto se strašně trhalo, připékalo, otočit se málem nedalo obracečkou, nadhozením ani náhodou. Až třetí pánev, kterou jsem použila, byla dobrá…tedy ..nevím proč, ty dvě předchozí byly normální. Navíc jsem musela, aby se vůbec dalo otočit, dávat víc oleje…

Takže dobrá ráda:
Tyto palačinky opravdu dělejte přesně podle rozpisu, vyplatí se to!
Ale…byly dobré i ty potrhané ;-)
:mrgreen:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.03.11 18:07

Dneska jsem dělala a JSOU SKVĚLÉ!
Musím říci, že mi chutnají dokonce víc, než klasické palačinky.
Recept je vynikající. Odvážila jsem mouku, tvaroh ve vaničce jsem rozmíchala nejprve s 1/4l mléka, vejce, cukr, pak přidala druhý 1/4l mléka a za stálého míchání přisypávala mouku.
Výsledná konzistence je jako taková klasická, kvalitní, hustá omáčka (třeba svíčková ;-) )
Dají se smažit krásně tenoulinké palačinky, těsto se dobře roztéká.
casino se muselo seknout, buď odměřilo málo mléka nebo moc mouky, ev. kombinace. Jinak si vysvětlit nedovedu.

 
jolana
5065 příspěvků 10.03.11 23:53

Dando, no ved ..ako jednohubky hocikolko ich je sa zje…a pootom sa obracaju hlavy ze po dezerte sa slusi daco zjest..asi ako u vas s tym utopencom..:-) :mrgreen:
Kacano, dik za recept :)
PS: nie je nad dobru panvicu , to je fakt..

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.03.11 23:16

Jol :-), držím palce, já jich měla 22 a byly za chvilku a jsou fakt moc dobré :-)Pozdravuj synátora, Zdenda si k nim dal kakaíčko :-) a já je zajedla utopencem :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.03.11 23:13

Kacano, těsto na tvoje palačinky je v pohodě a jsou moc dobré :-), hodně záleží na pánvi, doma se jí říkávalo amoletník a nic jiného, než amolety se na ní nesmělo dělat. A není to tak dávno, kdy měla moje pánev lítací den - otevřeným kuchyňským oknem i se zbytkem asi pátého zmuchlance skoro k sousedům :-) Občas se nedaří a není to pokaždé jen v rukách, občas je to i v hlavě, jak říká Alis :-)

Glamo :-)

 
jolana
5065 příspěvků 10.03.11 23:06

Dakujem ti velmi pekne Dando ;) synator klikol tu, potom kukol tam (do chladnicky) a vitazoslavne nekompromisne zahlasil ze zajtra chce tieto lapacinky..tak! a babo smaz…uff..ani sa mi ti ich pochvalit nechce aj ked su uzasne…provokaterko :-P :mrgreen:

 
kacana
7 příspěvků 10.03.11 22:58

skutečně krásné fotky, děkuji za doplnění, mně se takhle krásně nepovedly, skutečně vařit se musí umět, tak musím trénovat, proto velmi ráda procházím recepty na místním serveru..:o) tak ještě jednou díky za motivaci a přeji všem vděčné strávníky :potlesk:

 
casino
4474 příspěvků 10.03.11 22:00

Jj, vařit, či smažit, se musí umět!
Nevím, v čem jsem pochybil…
Tvaroh (neplesnivý :mrgreen: ) byl ve staniolu, ale jen tím to asi nebylo…
Asi je to rukama :oops:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.03.11 20:37

Krásné, Dando..!
Málo platné…vařit, či smažit, se musí umět! ;-) :-D
:mrgreen:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.03.11 20:21

1. fotka = první palačinka
2. fotka = v 70.letech byly palačinky alias amolety pravidelnou večeří v pátek nebo v sobotu, vejce domácí, zavařenina jahodová nebo rybízová také domácí, dělaly se ze dvou litrů mléka a mamka je skládala přesně takto do pyramidy :-)
3. fotka = poslední, 22. palačinka ze zbytku těsta.

Těsto přesně podle receptu, dokonce mouku jsem odvážila, tvaroh jsem použila vaničkový zelený, rozšlehala pouze metlou, teflonovou pánev jsem mastila sporadicky, tož tak … :-)

Příspěvek upraven 10.03.11 v 20:29

 
casino
4474 příspěvků 03.03.11 21:15

Když jsem doma řekl, že se chystám na amolety z tvarohového těsta, má paní jen protočila panenky…
Už ty ingredience! Pominu-li cukr, je to základní rozpis na těsto; když do něj přidáte kostku tvarohu a nepřilejete navíc asi tři deci mléka, tak těsto hodně tekuté nebude a nebude.
A smažení? První kusy byly takový lehký, polosyrový dezert na lžičku… Teprve za šestý kus bych se už nemusel stydět! Proti normálnímu těstu se toto smaží při nižší teplotě a zákonitě déle.
Fakt je ten, že poteplu jsou palačinky jako peříčko a i když jak papír, tak jsou nadýchané. Postudenu jsou pak stejné jako ty bez tvarohu.
Tož tak…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz