Recept Paella

nantaali Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Paella

Postup

Uvařte sépie/chobotnice, raky - pokud jsou syrové - a mušle. Nakrájejte cibuli a osmažte do zlatova, přidejte koření, kuře a česnek. (Pro opravdové labužníky přidáme trochu cukru, asi 1/4 lžičky- jak říká wolfg - cukr opravdu zdůrazní chuť jídla) Opečte kuře, zalijte bílým vínem přidejte bujónovou kostku a trochu vody duste skoro doměkka, přidejte na chvíli nakrájenou papriku a lusky, uvařené mušle a sépie/chobotnice. Zamíchejte a nechte chvilku podusit. Přendejte kuře, ostatní zeleninu a mořské plody do většího kastrolu odměřte zbylou tekutinu na 7-10 dl podle počtu osob, přidejte rýži. 3-4,5 dl rýže zalijte svařenou nebo naopak rozředěnou šťávou z kuřete a mořských plodů, přisolte pokud je to zapotřebí , uveďte do varu, vařte naplno 2-3 minuty zmírněte na minimum a nechte dusit až je rýže hotová. Ozdobte uvařenými neloupanými raky a podávejte. Rýže musí být žlutá - obarvíme ji šafránem nebo kurkumou.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 30.11.09 vloženo
  • 34674x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g očištěných a nakrájených chobotnic, nebo sépií
  • 10 ks zelených mušlí (mohou být i černé)
  • 10 kusů raků na ozdobu (nejlepší jsou mořské, ale krevety jsou použitelné také)
  • 4-6 kuřecích stehen
  • 1 větší cibule
  • 3-5 stroužků česneku
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • pepř
  • sůl
  • 1g šafránu nebo kurkumy - obarví rýži nažluto- je nutnost
  • 1,5 -2 dl bílého vína
  • 1 červenou papriku
  • 300 fazolových lusků
  • rýže-Uncle Ben`s rice
  • olej na opečení kuřete

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paella

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Paella

spanny
159 příspěvků 10.1.10 20:12
Re: Paella

Tady v Andalucii chorizo nedavaji. Paella se dela z tech ingredientu co jsou tady ale taky se dela jen z kralika a nebo i jen z veproveho. Ten safran je nutny, ten doda tu spravnou chut. kdyz se davaji ty sepie, musle a krevety tak je lepsi mit rybi bujon. Ten si doma delaji z tech skorapek (prominte jestli to neni spravne slovo) krevet, kdyz se oloupou. Nejpepsi je tu sepii a krevety usmazit na panvi. Ma to lepsi chut. A ta ryze se osmazi nez se zaleje vodou. Ma to lepsi texturu.

karminek
757 příspěvků 9.1.10 21:56
Re: Paella

(:D)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.1.10 20:31
Re: Paella

nedávám chobotnice ani sépie, stačí, když syn dává stranou krevety. V receptech, které jsem viděla, má být i chorizo. To kupuji v Lidlu ve tvaru dlouhého úzkého salámu a je velmi pikantní. :o

pepicek
1309 příspěvků 9.1.10 19:59
Smajlíky

automatické odkazy a skype smajlíky zprovozněny v komentářích k receptům, přehled smajlíků najdete na stránce http://www.labuznik.com/emotikony.php všechny mají stejné zkratky pro vložení jako Skype

pepicek
1309 příspěvků 8.1.10 23:05
Re: Paella - přidán obrázek
:)
gaburiatko
740 příspěvků 30.11.09 20:48
Re: Paella

nantaali, toto urcite vyskusam :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz