Recept Paella

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Paella

Postup

Uvařte sépie/chobotnice, raky - pokud jsou syrové - a mušle. Nakrájejte cibuli a osmažte do zlatova, přidejte koření, kuře a česnek. (Pro opravdové labužníky přidáme trochu cukru, asi 1/4 lžičky- jak říká wolfg - cukr opravdu zdůrazní chuť jídla) Opečte kuře, zalijte bílým vínem přidejte bujónovou kostku a trochu vody duste skoro doměkka, přidejte na chvíli nakrájenou papriku a lusky, uvařené mušle a sépie/chobotnice. Zamíchejte a nechte chvilku podusit. Přendejte kuře, ostatní zeleninu a mořské plody do většího kastrolu odměřte zbylou tekutinu na 7-10 dl podle počtu osob, přidejte rýži. 3-4,5 dl rýže zalijte svařenou nebo naopak rozředěnou šťávou z kuřete a mořských plodů, přisolte pokud je to zapotřebí , uveďte do varu, vařte naplno 2-3 minuty zmírněte na minimum a nechte dusit až je rýže hotová. Ozdobte uvařenými neloupanými raky a podávejte. Rýže musí být žlutá - obarvíme ji šafránem nebo kurkumou.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 30.11.09 vloženo
  • 30593x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g očištěných a nakrájených chobotnic, nebo sépií
  • 10 ks zelených mušlí (mohou být i černé)
  • 10 kusů raků na ozdobu (nejlepší jsou mořské, ale krevety jsou použitelné také)
  • 4-6 kuřecích stehen
  • 1 větší cibule
  • 3-5 stroužků česneku
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • pepř
  • sůl
  • 1g šafránu nebo kurkumy - obarví rýži nažluto- je nutnost
  • 1,5 -2 dl bílého vína
  • 1 červenou papriku
  • 300 fazolových lusků
  • rýže-Uncle Ben`s rice
  • olej na opečení kuřete

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paella

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
spanny
159 příspěvků 10.01.10 20:12
Re: Paella

Tady v Andalucii chorizo nedavaji. Paella se dela z tech ingredientu co jsou tady ale taky se dela jen z kralika a nebo i jen z veproveho. Ten safran je nutny, ten doda tu spravnou chut. kdyz se davaji ty sepie, musle a krevety tak je lepsi mit rybi bujon. Ten si doma delaji z tech skorapek (prominte jestli to neni spravne slovo) krevet, kdyz se oloupou. Nejpepsi je tu sepii a krevety usmazit na panvi. Ma to lepsi chut. A ta ryze se osmazi nez se zaleje vodou. Ma to lepsi texturu.

karminek
757 příspěvků 09.01.10 21:56
Re: Paella

(:D)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.01.10 20:31
Re: Paella

nedávám chobotnice ani sépie, stačí, když syn dává stranou krevety. V receptech, které jsem viděla, má být i chorizo. To kupuji v Lidlu ve tvaru dlouhého úzkého salámu a je velmi pikantní. :o

pepicek
1309 příspěvků 09.01.10 19:59
Smajlíky

automatické odkazy a skype smajlíky zprovozněny v komentářích k receptům, přehled smajlíků najdete na stránce http://www.labuznik.com/emotikony.php všechny mají stejné zkratky pro vložení jako Skype

pepicek
1309 příspěvků 08.01.10 23:05
Re: Paella - přidán obrázek
:)
gaburiatko
740 příspěvků 30.11.09 20:48
Re: Paella

nantaali, toto urcite vyskusam :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz