Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Když si chceme pochutnat, a nemáme náladu nebo čas na dlouhé vyvařování... Maso osolíme a posypeme sušeným česnekem. (Můžeme ho rozdělit na menší porce.) Chipsy v uzavřeném sáčku najemno podrtíme paličkou a poté sáček otevřeme. Maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, vložíme do sáčku s chipsovou drtí a důkladně protřeseme. Drobky pevně přitiskneme k masu a pokládáme do zapékací misky. Lehce zacákneme olejem. (Do plastového uzávěru od obyčejného oleje si vždy udělám dírku špízovou jehlou a v případě potřeby cákám na salát, toustový chleba nebo zapékané pokrmy. Nejspíš ovšem máte svůj oblíbený způsob, například sprej.) Pečeme v předem rozpálené troubě při cca 220°C asi 30-40 minut.
Recept je z kategorií: Prsa
bramborová kaše a čerstvá zelenina…nebo jen rozkrojená houska, trocha majonézy, list zeleného salátu a plátek
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nejjednodušší kuře v pikantním kabátku z chipsů
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj Bono, tento recept jsem zkoušela zrovna minulý týden. Bohužel se po tomto jídle zaprášilo tak rychle, že jsem hned na něho zapomněla a vykašlala se i na komentář. Překvapilo mě, že se maso v troubě nevysušilo.
Tak si uvaž zástěrku a šupem vymýšlej nové dobrůtky.
Sylvie
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Holky moje,
!
nejdřív poděkování za oblibu receptu a hned vzápětí omluva za ten neidentifikovatelný a nedohledatelný název…:-)). Už jsem to doplnila, teď snad bude recept k nalezení a budeme(-te) si moct častěji pochutnat
Papa, stýskalo se mi po Vás všech… Bohdana
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
ja som recept hľadala snáď 20 minút, zdalo sa mi, že je od Bohdany, ale ani ma nenapadlo, že kura v kabátku je v chipsoch. Tam som išla ďalej, pátrala ako Sherlock. Lebo receptov na kura je milión.
Zlatko-zlatíčko, snad neni všem dnum konec, ako sa u Vás vraví…
Zdravím!
A.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
no to je fakt dobře, protože jsem si zrovinka tenhleten jaksi taksi někam zašatročila a jsem moc ráda, že je vytažený na světlo, protože si to zaslouží… je to vskutku mňam. Jinak Vás oba moc zdravíme a snad se zase někdy uvidíme.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Ani, to jsem ráda, že jsi recept vytáhla na světlo. Taky se mi zamlouvá.
Ahoj
Sylvie
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
možno by bolo lepšie nejako pozmeniť nadpis…teda zakomponovať do neho tie chipsy. Strašne dlho som recept hľadala, nemala som ho uložený a robila som ho dávno, tak som si nebola istá postupom. Dcéry si totiž na zajtra objednali „to dobré kura v chipsoch“!
Pozdravujem!
A.
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Sušený česnek se dá u nás koupit i v plátcích a jde v prstech taky lehce podrtit.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Ten sušený sypký česnek je fajn a je docela silný, nesmí se to přehnat.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Esme, je to tak, jak píše Sylvie.
Volno je super…ale vedla jsem Lízu do školy,
víš? Flákání by mohlo začít až teď, ale nějak mi to nejde..:-))))
Vařit nemůžu, máme tu hromadu zbytků ze svátků, tak se to musí dojíst.
Nejspíš budu taky uklízet, to mě baví (až na lux)…
Gmp, tady je bohužel k sehnání pouze bylinková kostka česnek a bazalka, občas ji koupím, ale je to děsně slané, takže pro tento účel určitě nepoužitelné. A drolit to taky moc nejde…:-(. Takže jedině sypký sušený, nebo čerstvý rozetřený.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Esme, zní to neuvěřitelně, ale Bona fakt myslí bramborové lupínky ochucené paprikou. Ona se Bona ještě nevzpamatovala z toho ředitelského volna, tak nemohla napsat.
Míša
sušený česnek - kdyby vás vítr zavál do Maďarska s jistotou vleťte do prvního obchodu s potravinami a kupte si tam sušený česnek v kostkách. Jsou to kostečky cca 0,5 cm, vejdou se akorát mezi dva prsty stačí trochu zmáčkout a krásně se rozsype tam kde potřebujeme. Stejně mají i papriku. Vyrábí tuším Knorr. Jako malej si pamatuji, že to maminka měla taky ve špajzu, ale proč se to u nás přestalo dělat. Každá kostečka je balená zvlášť, nezvlhne, nevyvoní
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
tohle musím vyzkoušet.
Jen se chci ujistit zda „paprikovými chips“ myslíš smažené bramborové lupínky ochucené paprikou?
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Zlato, tak dobrou noc (já zítra nemusím do práce, heč…tak strasně se mi tam nechtělo, až mi ředitel zavolal, že vyhlásil ředitelské volno.. to je, co? Tak můžu lehce ponocovat.) a zítra přeji dobrou chuť. Ozvi se. B.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
ale je to prima, alespoň nezakrním. Vše snad zítra, za chvilku jdu do kanafasu, mám raňuchu. Ještě žebrám moje druhé já, o chvilku, ale podle Tvého receptíku bude zítra večeře, jsem na to zvědavá, česnek mám moc ráda pa.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Zlatinko, vždyť to má společné jen to kuřecí maso… Mně osobně se to moc líbí, jen koukni, jestli to tu třeba není a pak s chutí do toho…:-)))
Pěkně jsem Ti narušila Tvoji relaxaci, což?
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
no nevím příjde mi to skoro stejný, co se postupu týče. Aby pak nebyla nějaká odezva a pokud si budeš přát.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
To byla legrace. Už to mám opsané a doufám, že ten papírek nezašantročím, jako spoustu jiných.
B.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
nechceš to příležitostně vložit? Ráda bych si uložila a jsem líná to opisovat…:-)))
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
mám to.
1/4 šálku medu, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce slunečnicových semínek smíchat, pomatlat tím lehce osolená stehna a obalit (4 šálky) v rozdrcených kukuřičných lupíncích. Naskládat na plech s pečícím papírem - peče se při 180 asi 40 min. Hotové se znovu pokape směsí, když zbyde. No je to jen vzdáleně podobné, ale tuze dobré. Pa Zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
tutově nohy byly pečené, jdu hledat.....
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Já jsem recept našla kdysi v nějakém časopisu, matně tuším, že snad v Apetitu a trochu jsem si ho upravila. Mám dojem, že původně se to mělo smažit, což mi připadalo jako blbost..:-)
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
tohle bude opravdu dobroučké, velmi podobný recept znám pod názvem „Fousaté nohy“ od Karla Šípa z Chuťovek Petra Novotného.
Kdyby se mnou nemlátila „relaxace“ - hezky jsem to vymyslela, že. Když si vzpomenu, písnu do komentáře.
Tamto bylo skvělé a tomhle nepochybuju. Hezký sváteční večer všem
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Aničko, mám radost, že chutnalo. Pamatuješ, jak jsi se mě ptala, jestli to opravdu funguje?
Teď je tu nový recept od Terrinky, který
ještě navíc používá k obalení strouhaný sýr. Chtěla bych vyzkoušet,
ovšem už vidím, jak se na to Líza netváří.
Tak zatím zůstanu u tohoto.
A Sylvi, na tom není co zbabrat, koukni na název… „nejjednodušší“
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Hmm, díky za připomenutí, nedávno jsem ukládala, taky mě zaujalo.
Doufám, že to nazbabřu.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Včera odskúšané, dcéra miluje kura na všetky spôsoby a zalizovala sa teraz až „skoro“ za ušami…Jednoduché a rýchle.
Zdravíme!
A.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
holka, kam na to chodíš?