Recept Nakládané houby

aneb Nakládané houbičky

(Hodnoceno 1x) Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Nakládané houby

Postup

Očištěné houby ( já menší nechávám vcelku a větší krájím na větší kousky) 5 minut povaříme v hodně osolené vodě a necháme okapat. Svaříme nálev. Koření dávám přímo do skleniček - na skleničku od Moravanky malý kousek bobkového listu, 1 kuličku nového koření, 5 kuliček pepře, špetičku tymiánu, 1 jalovčinku, 1/4 kávové lžičky hořčičných semínek a 5 kuliček koriandru. Můžeme pro ozdobu přidat kolečko mrkve či kroužky cibule. Naplníme houbami, zalijeme teplým nálevem a sterilujeme. Máme radši tvrdší, takže já jen 15 minut. Recept je z knížky Koření, houby, víno z roku 1988 a je to podle mne bezkonkurenčně nejlepší recept na nakládané houbičky.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 23.08.06 vloženo
  • 68424x zobrazeno

Ingredience

  • houby, nejlépe směs
  • Na nálev:
  • 1 litr vody
  • 250 ml 8% octa
  • 8 kostek cukru
  • 2 lžičky soli
  • 2 g kys. citronové
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý černý pepř
  • tymián
  • jalovčinky
  • hořčičné semínko
  • koriandr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 7.8.16 19:12

Pro velký úspěch skladby koření letos repete - zatím dvě skleničky, ale doufám, že ještě nějaké přibudou, zatím rostou…
Jsou takhle daleko lepší než klasické sladkokyselé…

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.7.12 10:14

Naloženo… a předem věřím tomu, že budou vynikající, už jen proto, že podobně jsem je dělávala rok co rok, jen zde je navíc ten jalovec, a ten to určitě nepokazí :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

labuznik 21.9.10 17:57

Diskuse k receptu Nakládané houby

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nakládané houbičky

Zuzka1973
2370 příspěvků 12.9.12 21:18

Ochutnáno z první várky a vřele doporučuju :palec:
Houby u nás začínají růst v druhé vlně, takže udělám určitě ještě pár skleniček, díky za tento recept :kytka:

svato
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakládané houbičky

Myslím, že nie dôležitý len nálev, ale veľmi záleží aj na tom „nejlépe směs“. Dosť často mi kolegyne alebo kamarátky hovoria, ako je to možné, že zavárajú huby rovnako ako ja, ale tá chuť to nie je. Podľa môjho názoru je dosť veľký rozdiel, či človek zavarí samé suchohríby, ako sa u nás bežne robí, alebo či použije viac (niekedy aj desať) druhov.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz