Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očištěné houby ( já menší nechávám vcelku a větší krájím na větší kousky) 5 minut povaříme v hodně osolené vodě a necháme okapat. Svaříme nálev. Koření dávám přímo do skleniček - na skleničku od Moravanky malý kousek bobkového listu, 1 kuličku nového koření, 5 kuliček pepře, špetičku tymiánu, 1 jalovčinku, 1/4 kávové lžičky hořčičných semínek a 5 kuliček koriandru. Můžeme pro ozdobu přidat kolečko mrkve či kroužky cibule. Naplníme houbami, zalijeme teplým nálevem a sterilujeme. Máme radši tvrdší, takže já jen 15 minut. Recept je z knížky Koření, houby, víno z roku 1988 a je to podle mne bezkonkurenčně nejlepší recept na nakládané houbičky.
Recept je z kategorií: Houby
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
7.8.16 19:12
Pro velký úspěch skladby koření letos repete - zatím dvě skleničky,
ale doufám, že ještě nějaké přibudou, zatím rostou…
Jsou takhle daleko lepší než klasické sladkokyselé…
22.7.12 10:14
Naloženo… a předem věřím tomu, že budou vynikající, už jen proto,
že podobně jsem je dělávala rok co rok, jen zde je navíc ten jalovec, a ten
to určitě nepokazí
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nakládané houbičky
Ochutnáno z první várky a vřele doporučuju

Houby u nás začínají růst v druhé vlně, takže udělám určitě ještě pár skleniček, díky za tento recept
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
Myslím, že nie dôležitý len nálev, ale veľmi záleží aj na tom „nejlépe směs“. Dosť často mi kolegyne alebo kamarátky hovoria, ako je to možné, že zavárajú huby rovnako ako ja, ale tá chuť to nie je. Podľa môjho názoru je dosť veľký rozdiel, či človek zavarí samé suchohríby, ako sa u nás bežne robí, alebo či použije viac (niekedy aj desať) druhov.