Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Umyté a osušené brambory brambory, propícháme silnější jehlou a upečeme je v troubě. Trvá to něco kolem 50 minut. Oloupeme je a umeleme na masovém strojku. Vmícháme do nich žloutky, sůl, sekanou zelenou petrželku, špetku pepře a nakonec vmícháme sníh z bílků. Směs dáme do máslem dobře vymazaného pekáčku a zapékáme v troubě kolem 45 minut. Povrch směsi můžeme poklást vločkami másla. Recept pochází z jižních Čech od Bohouše - strýce mé dcery. Pro nás zaměstnané ženy dosti náročná příprava vč. energie, ale v dřívějších dobách se vše připravovalo v roztopených kamnech, které vyhřívaly kuchyň nebo se k tomuto účelu musela kamna roztápět.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nadýchané brambory