Recept Nadívaná svíčková v římském hrnci

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejprve si ponoříme římský hrnec na 20 minut do teplé vody a pak můžeme začít. Svíčkovou podélně nařízneme, aby vznikly 2 hluboké zářezy. Česnek oloupáme, rozetřeme se solí, rozmícháme ho s olejem a tím potřeme vnitřky zářezů. Paprikové lusky rozkrojíme na 4 díly, odstraníme semena a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupáme a nakrájíme na kostičky. Smícháme a částí naplníme zářezy, zbylé papriky a rajčata smícháme s rajským protlakem, červeným vínem , pepřem a dáme na dno římského hrnce a na směs dáme již připravenou svíčkovou.

Římský hrnec přikryjeme a vložíme do studené trouby!
Po 1 hodině pečení položíme na maso plátky slaniny a svíčkovou tak necháme péct odkrytou do křupava.

Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 04.05.08 vloženo
  • 4715x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20min.+75 min. peĂ

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g svíčkové, nebo falešné svíčkové
  • 1stroužek česneku
  • 1 KL soli
  • 4 PL oleje
  • 1 cibule
  • 2 paprikové lusky- 1 červený a 1 zelený
  • 200 g rajčat
  • 1 PL sladké papriky
  • 1 PL rajského protlaku
  • 4 PL červeného vína
  • 1/2 KL pepře
  • 100 g slaniny

Doporučená příloha

  • opečené brambory, bramborová kaše, hlávkový salát politý omáčkou z jogurtu a bylinek+ načaté červené vín

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nadívaná svíčková v římském hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívaná svíčková v římském hrnci- handule,

tak to přímo stálo v tom receptu. Důležitý to je, ale vyjde zřejmně na stejno ten účinek ať je voda studená, nebo teplá ohledně té pórovité struktury co má Římský hrnec. Suma,sumárum- děláš to prostě dobře, hlavně, že ho namáčíš. Měj se!

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívaná svíčková v římském hrnci- handule,
 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívaná svíčková v římském hrnci, Terrinko

To slyším poprvé, že se má hrnec namáčet do teplé vody. Já s ním vařím už taky nějaký " pátek ", ale namáčím vždy do studené vody, jak je všude napsáno.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Štika na smetaně Štika na smetaně
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz