Recept Nadívaná svíčková v římském hrnci

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejprve si ponoříme římský hrnec na 20 minut do teplé vody a pak můžeme začít. Svíčkovou podélně nařízneme, aby vznikly 2 hluboké zářezy. Česnek oloupáme, rozetřeme se solí, rozmícháme ho s olejem a tím potřeme vnitřky zářezů. Paprikové lusky rozkrojíme na 4 díly, odstraníme semena a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupáme a nakrájíme na kostičky. Smícháme a částí naplníme zářezy, zbylé papriky a rajčata smícháme s rajským protlakem, červeným vínem , pepřem a dáme na dno římského hrnce a na směs dáme již připravenou svíčkovou.

Římský hrnec přikryjeme a vložíme do studené trouby!
Po 1 hodině pečení položíme na maso plátky slaniny a svíčkovou tak necháme péct odkrytou do křupava.

Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.05.08 vloženo
  • 4542x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20min.+75 min. peĂ

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g svíčkové, nebo falešné svíčkové
  • 1stroužek česneku
  • 1 KL soli
  • 4 PL oleje
  • 1 cibule
  • 2 paprikové lusky- 1 červený a 1 zelený
  • 200 g rajčat
  • 1 PL sladké papriky
  • 1 PL rajského protlaku
  • 4 PL červeného vína
  • 1/2 KL pepře
  • 100 g slaniny

Doporučená příloha

  • opečené brambory, bramborová kaše, hlávkový salát politý omáčkou z jogurtu a bylinek+ načaté červené vín

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nadívaná svíčková v římském hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívaná svíčková v římském hrnci- handule,

tak to přímo stálo v tom receptu. Důležitý to je, ale vyjde zřejmně na stejno ten účinek ať je voda studená, nebo teplá ohledně té pórovité struktury co má Římský hrnec. Suma,sumárum- děláš to prostě dobře, hlavně, že ho namáčíš. Měj se!

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívaná svíčková v římském hrnci- handule,
 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívaná svíčková v římském hrnci, Terrinko

To slyším poprvé, že se má hrnec namáčet do teplé vody. Já s ním vařím už taky nějaký " pátek ", ale namáčím vždy do studené vody, jak je všude napsáno.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz