Recept Římský hrnec s hovězím nebo jehněčím a fazolema

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Namočit spodek i vršek hrnce do vody na 15min. Předehřát troubu na 150°C. Osolit, opepřit maso a posypat jej provensalským kořením. Rozehřát olej na velké pánvi a po částech na prudko osmažit maso na všech stranách do hněda, asi 10min. Vložit fazole do hrnce, nalít na ně vývar, poskládat nahoru česnek, bylinky a osmažené maso. Do pánve vlít trochu vývaru a odškrábat výpek ze spodu pánve. Nlít do hrnce, přikrýt ho a vložit do trouby. Péct asi 4 hodiny. Přidat vývar během pečení, vyschnou-li fazole. Hotový pokrm dát do misek a podávat s režným chlebem a Cabernet sauvignon, nebo nějakým robustním, červeným vínem.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 11.01.03 vloženo
  • 9281x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 hrnky (500ml) fazolí, přebraných, namočených přes noc ve studené vodě a slitých
  • 1 lžíce provensálských bylinek, koupených, nebo podle Labužníka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 10 celých stroužků česneku, oloupaných
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu, zmraženého, nebo sušeného
  • 1800g - 2000g hovězého, nebo jehněčího masa z plece, nakrájeného na 3cm kostky
  • sůl a čerstvě pomletý pepř podle chuti
  • 1 1/4 - 1 1/2litru hovězího vývaru
  • 2 snítky čerstvého tymiánu, zmraženého, nebo sušeného

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Římský hrnec s hovězím nebo jehněčím a fazolema

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Římský hrnec s hovězím nebo jehněčím a fazolema

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Římský hrnec s hovězím nebo jehněčím a fazolema.

Katko, ty fazole urcite predvar do skoromekka, mam obavy, ze ti v hrnci nezmeknou, predvaruji se pokazde, nez se pridavaji do nejakeho pokrmu (viz treba chili con carne, borsc atd.). Hrnec urcite do studene trouby. A teplotu bych pridala, mam pocit, ze tech 150 je malo a ze ani za ctyri hodiny se nic moc nestane, klidne bych to dala na obvyklych 200 az 220 stupnu a pekla polovicni dobu. Ale muzes to samozrejme zkusit s temi 150.

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Římský hrnec s hovězím nebo jehněčím a fazolema.

Handulo, zkusím. Ale tenhe týden ne. Přijede návštěva a to nechci riskovat. V každém případě bych taky nedávala hrnec do rozehřáté trouby a polívala vařícím tekutinou. Natolik mám svůj hrnec ráda, že bych ho nechtěla zničit :))

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Římský hrnec s hovězím nebo jehněčím a fazolema.

KatkoK, také jsem na tenhle recept koukala a nejsem si jistá co to udělá s fazolema. Potom bych se přikláněla dát hrnec do studené trouby a postupně přidávat teplotu / alespoň se to všude uvádí, nevím kdo jakou má zkušenost - nechám si poradit /, ale určitě by měla být v receptu poznámka - přilít tekutinu stejně teplou jakou má hrnec.A na to množství ingrediencí musí být veliký hrnec, já mám menší, tak bych si poměr upravila.Zkusíš to ???

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Římský hrnec s hovězím nebo jehněčím a fazolema.

Dělal jste někdo tenhle recept ? Mám strach, že fazole nezměknou, když je to osolené. Ale jinak bych to ráda zkusila.

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Římský hrnec s hovězím nebo jehněčím a fazolema.

Babi, dnes jsem si koupila římký hrnec a o víkendu Tvůj recept vyzkouším.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz