Recept Římský hrnec s hovězím nebo jehněčím a fazolema

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Namočit spodek i vršek hrnce do vody na 15min. Předehřát troubu na 150°C. Osolit, opepřit maso a posypat jej provensalským kořením. Rozehřát olej na velké pánvi a po částech na prudko osmažit maso na všech stranách do hněda, asi 10min. Vložit fazole do hrnce, nalít na ně vývar, poskládat nahoru česnek, bylinky a osmažené maso. Do pánve vlít trochu vývaru a odškrábat výpek ze spodu pánve. Nlít do hrnce, přikrýt ho a vložit do trouby. Péct asi 4 hodiny. Přidat vývar během pečení, vyschnou-li fazole. Hotový pokrm dát do misek a podávat s režným chlebem a Cabernet sauvignon, nebo nějakým robustním, červeným vínem.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 11.01.03 vloženo
  • 8135x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 hrnky (500ml) fazolí, přebraných, namočených přes noc ve studené vodě a slitých
  • 1 lžíce provensálských bylinek, koupených, nebo podle Labužníka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 10 celých stroužků česneku, oloupaných
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu, zmraženého, nebo sušeného
  • 1800g - 2000g hovězého, nebo jehněčího masa z plece, nakrájeného na 3cm kostky
  • sůl a čerstvě pomletý pepř podle chuti
  • 1 1/4 - 1 1/2litru hovězího vývaru
  • 2 snítky čerstvého tymiánu, zmraženého, nebo sušeného

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Římský hrnec s hovězím nebo jehněčím a fazolema

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Římský hrnec s hovězím nebo jehněčím a fazolema

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Římský hrnec s hovězím nebo jehněčím a fazolema.

Katko, ty fazole urcite predvar do skoromekka, mam obavy, ze ti v hrnci nezmeknou, predvaruji se pokazde, nez se pridavaji do nejakeho pokrmu (viz treba chili con carne, borsc atd.). Hrnec urcite do studene trouby. A teplotu bych pridala, mam pocit, ze tech 150 je malo a ze ani za ctyri hodiny se nic moc nestane, klidne bych to dala na obvyklych 200 az 220 stupnu a pekla polovicni dobu. Ale muzes to samozrejme zkusit s temi 150.

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Římský hrnec s hovězím nebo jehněčím a fazolema.

Handulo, zkusím. Ale tenhe týden ne. Přijede návštěva a to nechci riskovat. V každém případě bych taky nedávala hrnec do rozehřáté trouby a polívala vařícím tekutinou. Natolik mám svůj hrnec ráda, že bych ho nechtěla zničit :))

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Římský hrnec s hovězím nebo jehněčím a fazolema.

KatkoK, také jsem na tenhle recept koukala a nejsem si jistá co to udělá s fazolema. Potom bych se přikláněla dát hrnec do studené trouby a postupně přidávat teplotu / alespoň se to všude uvádí, nevím kdo jakou má zkušenost - nechám si poradit /, ale určitě by měla být v receptu poznámka - přilít tekutinu stejně teplou jakou má hrnec.A na to množství ingrediencí musí být veliký hrnec, já mám menší, tak bych si poměr upravila.Zkusíš to ???

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Římský hrnec s hovězím nebo jehněčím a fazolema.

Dělal jste někdo tenhle recept ? Mám strach, že fazole nezměknou, když je to osolené. Ale jinak bych to ráda zkusila.

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Římský hrnec s hovězím nebo jehněčím a fazolema.

Babi, dnes jsem si koupila římký hrnec a o víkendu Tvůj recept vyzkouším.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz