Recept Beef steak na porce s česnekovo-bylinkovým máslíčkem ala Papaj

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na začátku vytáhneme z lednice asi čtvrtku másla a necháme změknout. Roštěnku si necháme v řeznictví uřezat na 3-4 cm tlusté plátky (kostky),tyto doma omyjeme,proklepeme klouby ruky,lehounce posolime,popepříme,zakápnem max malou lžičkou sojové omáčky a pár kapek chilli omáčky,necháme odležet zakryté v lednici. Mezi tím důkladně omyjeme brambory a i se slupkou nakrájíme na měsíčky.Naklademe je do jedno-porcových zapékacích keramických misek (dají se koupit treba v ikea- 50kč 1ks) nebo do větší zapékací mísy,kde předtím rozpustíme malou lžíci sádla (u velké mísy velkou lžíci) a promneme je,přidáme dle fantazie sůl,pepř,sojovou omáčku,uzenou papriku,chilli omáčku(nebo nasekané papričky) a strčíme do trouby na 160-180st,občas prohrábneme. Vezmeme změklé máslo a přidáme sůl,pepř,bylinky,prolisovaný česnek(1 střední) a citronovou šťávu,ušleháme, přendáme do potravinové folie a zamotáme tak,aby nám vzniknul váleček,dáme do lednice. Do hrnce vlejem na dno vody a na pařáček nasypeme přílohovou zeleninu,dáme pokličku a občas prohrábneme,paříme max 5 min(musí být ještě tvrdší).Mezi tím na pánvi rozpustíme máslo a na něj rozklepnem všechny vejce a uděláme volská oka,lehce je zasolíme,pepř a ke konci je pokladem natrhanými kousky sýra.Uschováme aby neschladly,vytáhnem maso a odložíme stranou. Teď už máme hotovou zeleninu,přendáme ji okapanou na pánev po vajíčkách,přidáme lehce máslíčka a soli a 2 min zprudka orestujeme,odložíme do mísy. Pánev znovu rozehřejeme,tentokrát na vysokou teplotu a přidáme trochu oleje, vložíme maso a z každé strany opečeme max 1 min,zvednem teplotu trouby na 200st. a maso začneme přendávat do pekáčků mezi dodělávající se brambůrky,na každý kus masa položíme plátečky másla a dáme péct na cca 8 min. (při tloušťce 3-4cm by měl být medium). Maso servírujeme v miskách a přidáváme talířek nebo prkýnko,kde si můžem vytáhnout maso a na něj pokladem kolečko připraveného másla.Na druhý talíř dáme volské oko a zeleninu,vše se musí jíst ihned po přípravě. Toto jídlo opět dělám "za odměnu"!!!:) Bon apetit

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 19.08.08 vloženo
  • 8455x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50min

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • Hovězí roštěná (kdo se chce rozšoupnout,tak svíčková)
  • Menší brambory
  • Přílohová zelenina (mrkev na kolečka,květákové a brokolicové růžičky)
  • Sojová omáčka
  • Uzená paprika
  • Sojová a chilli omáčka
  • 3-4 vejce
  • Plátkový eidam
  • Na máslo:
  • Máslo 100g,česnek,čerstvé nebo sušené bilinky,citronová štáva,sůl,pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Beef steak na porce s česnekovo-bylinkovým máslíčkem ala Papaj

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Beef steak na porce s česnekovo-bylinkovým máslíčkem ala Papaj

gekonuss
18 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Beef steak na porce s česnekovo-bylinkovým máslíčkem ala Papa

Jo,zaplatim…tak uz mi radsi posli cislo uctu…:)

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Beef steak na porce s česnekovo-bylinkovým máslíčkem ala Papa

Gekonuss, inu dobrá, já to ještě zkusím, v nejhorším si pochutnáme aspoň na tom ostatním, jestli bude roštěná jak podešev. Ale ZAPLATÍŠ mi ji :) !

gekonuss
18 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Beef steak na porce s česnekovo-bylinkovým máslíčkem ala Papa

Zkus to ještě jednou naposled udělat tak,jak píšu,na pánev jen lehce oleje,zprudka osmahnout,aby se zatáhlo a šup do pekáče mezi brambory,na to máslo,není to těžké a MUSÍ se to povést,jak říká karminek-líp bych to ani nerekl…:)

karminek
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Beef steak na porce s česnekovo-bylinkovým máslíčkem ala Papa

Svato musím nesouhlasit stím že roštěnec není vhodný k minutkám,naopak.
Je sice pravda že tepelná úprava masa by měla být trochu delší ale chuť hovězího masa spolu s ostatními surovinami je osměnou za trpělivou přípravu.

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Beef steak na porce s česnekovo-bylinkovým máslíčkem ala Papa

Gekonuss, já mám na roštěnou smůlu, ať ji připravím jako minutku nebo pomalým dušením, tak je to prostě podešev. Naposledy jsem to zkusila z bio mladého býka a tím jsem s roštěnou skončila asi už definitivně......Rukama to snad nebude, s jiným masem se mi to nestává......

gekonuss
18 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Beef steak na porce s česnekovo-bylinkovým máslíčkem ala Papa

To manana: Lituju tě…
To Eja: Vím, že bez soli lépe vynikne chuť masa,já ho ale lehce solím.Roštěnou jsem zvolil,protože steaky mam rad a jím je často,roštěná je asi 3× levnější, než svíčkoá a beef steaky jsou z ní velmi dobré,kdyby bylo cenově něco mezi,tak bych volil toto.Ale to je moje verze,někdo si připlatí za svíčku…

svato
1423 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Beef steak na porce s česnekovo-bylinkovým máslíčkem ala Papa

úplne súhlasím, čo sa týka tej soli, aj tej sviečkovej. Možno som nešikovná, možno som mala smolu, ale roštenka (aj mladá a odležaná) sa mi jednoducho nezdá to pravé mäso na minútky. Recept ako taký samozrejme nehaním.

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Beef steak na porce s česnekovo-bylinkovým máslíčkem ala Papa

Ivo, dvoufázová příprava minutek, tedy pánev a pak trouba, je fakt dobrý trik, vyzkoušej to, neboj se toho. Já mám taky k minutkové přípravě hovězího masa respekt, ale biftek ze svíčkové tři až čtyři minuty na plotně a cca 4-6 minut v troubě je lahůdka. Samozřejmě z mamuta to neuděláš. Jen bych se klonila k tomu, že před tepelnou přípravou ŽÁDNÁ sůl, tedy ani sojovka.

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Beef steak - gekonuss

Děkuji za milé oslovení. Čekal jsem, že z tebe vyleze podobné svinstvo protože jsem dobře odhadl, že to neuneseš.

gekonuss
18 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Beef steak na porce s česnekovo-bylinkovým máslíčkem ala Papa

To Iva:
Neni těžké to uvařit, může to vypadat těžce,ale není.A když se to nepovada,příště znova, o nic nejde…:)

gekonuss
18 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Beef steak na porce s česnekovo-bylinkovým máslíčkem ala Papa

To Manana:
Ty vole,vy tady opravdu dovedete potěšit!!!Nejste tady pro kontrolu pravopisu a ja tady nejsem od toho,abych psal slohovky,chci se s lidma, kteří mají rádi vaření podělit o svoje recepty a ne se někomu ospravedlňovat za to,co jsem kde napsal špatně, takže jestli se ti to nelíbí,tak si to nečti,nebo aspoň nereaguj timto stylem!!!!!!!!!!!!

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Beef steak - gekonuss

Nezlob se, ale připadá mi, že česky nechceš psát záměrně.
Nejdřív hrubky, teď zas střední rod. Nebo to snad není ani česky?
Proto snad chodíme do školy, abychom se mateřštinu naučili mluvit a psát a mohli se dorozumět. Ale jsou tací jednotlivci, kteří svoji individualitu uplatňují za každou cenu i na D1.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Beef steak na porce s česnekovo-bylinkovým máslíčkem ala Papa

Musím přiznat, že ačkoliv mi hrubky vytváří monokl, jak mne praští do oka, tak při čtení tohoto receptu mi můžou být ukradené… Čtu, představivost pracuje na 110%, sliním… a vím, že to nikdy neuvařím, neboť minutky mi prostě nejdou a nechci kazit tak pěkné kousky masa. :))

gekonuss
18 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Beef steak na porce s česnekovo-bylinkovým máslíčkem ala Papa

To „di“ :
Tleskám ty,našel sy všechni chibi, co jsem na tebe nastražyl, vým,že tadi nepřyspýváž obohacováním ostatných svími gastro vítvori, ale sež tu jako kat našeho pravopysu,oceňujy tvojy obsáhlou prácy a tleskám ty!!!:)
To EJA:
To jsou ti nejspíš ti „lidé“ o kterých jsi mluvila?Tak to je v pořádku,doufám,že ostatní si aspoň užijí recept a skusí ho někomu připravit.

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Beef steak na porce s česnekovo-bilinkovým máslíčkem ala Papa

Di, máme tady možnost poslat soukromou zprávu, ne ? (já už jsem mu psala dopoledne, opraví to)

di
2451 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Beef steak na porce s česnekovo-bilinkovým máslíčkem ala Papa

bilinky? prkínko?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Hruškový koláč Hruškový koláč
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz