Recept Mrkev s fenyklem a olivami v nálevu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Mrkev s fenyklem a olivami v nálevu

Postup

Karotku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Fenykl také očistíme a nakrájíme na menší plátky nebo nudličky. Do čistých a suchých zavařovacích sklenic potom rozdělujeme střídavě plátky mrkve, fenyklu a vypeckované olivy. Ocet, vodu, cukr, sůl a pepř na plotně mícháme, až se cukr úplně rozpustí. Nálev necháme projít varem a ještě vroucí ho nalijeme na zeleninu. Necháme vychladnout a sklenice uzavřeme. Sterilizujeme 30 minut při 85°C, pak vyjmeme, necháme vychladnout a uskladníme. Sterilizovat můžeme i ve velkém hrnci s poklicí, na jehož dno složíme čistou utěrku. Během sterilizování musí být sklenice nejméně 2/3 ponořené do vody.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 11.10.03 vloženo
  • 4439x zobrazeno

Ingredience

  • 100 g karotky
  • 400 g fenyklu-hlízy
  • 3 lžíce černých oliv bez pecky a nálevu
  • Nálev:
  • 500 ml vody
  • 300 g cukru krupice
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky mletého pepře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mrkev s fenyklem a olivami v nálevu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz