Recept Nakládaná zelenina -Torchi el-Khall - Variantes au vinaigre

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Začněte nejdříve nálevem. Ve smaltované nádobě za pomalého varu zredukujte ocet o 1/4 množství. Stáhněte z ohně a nechte zchadlout. Rozetřete čenek, na kolečka nakrájejte šalotku. Jakmile je ocet chladný přidejte všechny uvedené ingredience . Nyní veškerou uvedenou zeleninu řádně očistěte, nařežte na rovnoměrné menší kousky. Mrkev a vodnice můžete nakrájet pro lepší vzhled vroubkvovým nožem. Operte pod tekoucí vodou, nechte okapat a trochu oschnout. Dejte do předem vypařených nakládacích sklenic , rovnoměrně rozložte bylinky, cayenské papričky a bobkové listy podle počtu skenic a zalejte připraveným nálevem. Sklenice můžete i hermeticky uzavřít a na chladném místě nechat zrát. Proces zrání než budete moci konzumovat trvá měsíc. Delší doba zrání je ku kvalitě chuti. Takové zeleninové konzervy bezproblémově vydrží od několika měsíců do 1 roku! Poznámka: jedná se o velmi dobrou chuťovku a podávanou v některých rodinách třeba ke cous cousou! Jinak je rovně jako jedna z hlavních složek tuniské antipasty (recept poskytnu).

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 19.03.10 vloženo
  • 2487x zobrazeno

Ingredience

  • 500 gr mrkve
  • 500 gr vodnice
  • 500 gr řapíkového celeru
  • 500 gr bulvy fenyklu
  • 500 gr zelené kapie
  • 500 gr červené kapie
  • 500 gr zelené fazolky
  • 1 ks květák
  • Nálev:
  • 1,5 vinného octa
  • 4 stroužky česneku
  • 100 gr šalotky
  • 1 svazek tymiánu
  • 1 svazek estragonu
  • 1 KL zrniček pepře
  • 1 KL zrnek koriandru
  • 4 ks cayenské papričky
  • 4 bobkové listy.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nakládaná zelenina -Torchi el-Khall - Variantes au vinaigre

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz