Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Třešne necháme odkapat a šťávu si odložíme. Troubu rozehřejeme na 170°C. Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a ušleháme hladké těsto. Necelé 2/3 těsta natřeme do pečícím papírem vyložené formy v průměru 24 cm. Na těsto poklademe dobře odkapané a vypeckované třešně. Do zbytku těsta vmícháme 3 PL máku a natřeme na třešně. Pečeme v rozehřáté troubě 30-40 minut. Po upečení necháme vychladnout. Šlehačku ušleháme se ztužovačem. Tvaroh ušleháme s cukrem a vanilkovými cukry a vmícháme šlehačku. Tvarohový krém natřeme na vychladlý koláč. Želatinu připravíme se šťávou podle návodu na balíčku. Želé nalijeme na povrch koláče. Necháme alespoň 1 hodinu v chladu, nic se nestane když to bude přes noc. Místo máku, můžeme přidat 3 PL nutely, nebo kokosu. Místo třešní jakékoliv jiné ovoce, třeba švestky, meruňky, višně. Ke kokosu se hodí ananas. Přeji dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Koláče
káva
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mramorový ovocný koláč pod tvarohovým krémem