Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
martan Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nakrájejte meloun na velké kusy a dejte zmrazit. Vytáhněte z mrazáku asi 15-20 minut před podáváním. Červenou cibulku nakrájejte na tenké plátky a nechejte asi 10 minut naležet ve vymačkané štávě z limetek. Tím se zmírní chut´ cibule. Olivy nakrájejte na kolečka. Vychlazený meloun smíchejte spolu s limetkovou štávou a cibulí, olivovým olejem a nakrájenou mátou, posypejte rozmačkaným kozím sýrem. Pro zvýraznění chuti můžeme ochutit čerstvým pepřem. Můžeme podávat s pita (tureckým) chlebem.
Recept je z kategorií: Saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
20.7.14 09:30
Kozí sýr jsem nahradila balkánským, podle Jolany gatar a do salátu jsem
přidala lžíci růžového nakládaného zázvoru, bílý pepř a trochu
čerstvě podrceného černého.
Vychlazený je maximálně osvěžující, doporučuji dělat z celého
melounu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Melounový salát s kozím sýrem a červenou cibulí
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Robievam melon +balkansky vysoleny syr nakrajany(nechame vysolovat vo vode a vodu vymiename) +matovy sirup alebo Gatar (uvareny cukrovy sirup trochu lahsi ) + nasekana mata –to vsetko dobre schladit…osviezujuci zakustek…o)
…kludne moze byt aj tvrdy tvaroh miesto
balkanskeho syra 
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Znám jenom meloun se sýrem a i to je chuťově výborné (pro ty, co můžou kozí sýr). Ten, který kupuju já od našeho Koziny připomíná vzhledem balkán a je dost slaný.
73 příspěvků 25.1.09 03:43
Salat jsem zatim nedelala, ale v receptu stalo dat do mrazaku a nechat zmrazit…ale myslim, ze staci klidne jenom dobre vychladit jak rika Bali.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Myslím, že se ani mrazit nemusí, stačí dobře vychladit. Salát je lepší když se trochu odleží, klidně přes noc. Mám to totiž vyzkoušené, velmi se podobá TOMUTO MÉMU SALÁTU
Myslíš ten meloun definitivně zmrazit, či vychladit, aby byl poživatelný?