Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Připravíme si korpus. (Buď ho vyndáme z obalu, nebo upečeme a necháme vychladnout.) Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme moučkový a vanilkový cukr a šleháme dál - nejlepší je použít elektrický šlehač. Dávku krystalového cukru dáme do kastrůlku, přidáme šest lžic vody a necháme rozpustit. Potom cukr svaříme "na nit" a všleháme do sněhu. Pevnou sněhovou hmotu naneseme na dortový korpus, vytvoříme úhledný kopeček a opatrně dáme do ledničky. V kastrolku rozpustíme ztužený tuk, vmícháme cukr, mléko, žloutek a prosáté kakao, stále mícháme a přivedeme téměř k varu. Potom vmícháme Solamyl a sejmeme z plotýnky. (Pokud by se tuk odděloval od ostatní tekutiny, přidáme ještě 2 lžíce cukru a 1 lžíci mléka, přivedeme téměř k varu a odstavíme. Stále mícháme.) Velmi teplou polevou polijeme sněhový korpus a je-li třeba, jemně rozetřeme. Necháme vychladnout a před podáváním uložíme do lednice.
Recept je z kategorií: Dorty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Maxi Indián