Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Florentyna Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Z másla a 125 g cukru utřeme krém. Přidáme vodu, žloutky a vyšleháme hustou pěnu. Vmícháme mouku, kypřící prášek a špetku soli. Těsto rozdělíme do dvou kulatých, pečícím papírem vyložených forem (průměr max. 26 cm). 2. Z bílků ušleháme sníh a postupně do něj zašleháme zbývající cukr. Rozetřeme na těsto a posypeme mandlovými lupínky. 3. Upečeme ve vyhřáté troubě během 20-30 minut do zlatova. 4. Připravíme si náplň. Pro variantu 1 omyjeme, očistíme a na kousky nakrájíme jahody. Ze smetany, ztužovače a vanilkového cukru připravíme tuhou šlehačku (Kvietinka si uvaří vodový pudink). Pro variantu 2 přivedeme k varu 125 ml vody s máslem a cukrem, přidáme šťávu z citrusů s rozmíchaným škrobem a krátce povaříme na hustou kaši. Necháme vychladit, rozmixujeme a dobře zapracujeme do vyšlehané šlehačky. 5. U varianty 1 rozložíme na spodní (méně hezký) korpus jahody. 6. Dolní korpus potřeme náplní. Druhý korpus rozkrájíme na 12 dílků a poskládáme je na náplň. Necháme v lednici asi hodinu chladit.
Recept je z kategorií: Dorty
kafíčko
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nemléčný dort (pro Kvietinku)