Recept Mandlový korpus - tertský

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Oloupané, jemně nastrouhané mandle spojíme s 2 bílky a vmícháme je do másla vyšlehaného s polovinou cukru. Z ostatních bílků vyšleháme za postupného přidávání zbylého cukru pevný sníh a po částech ho lehce vmícháme do vyšlehaného másla. Nakonec do směsi opatrně vařečkou vmícháme prosátou hladkou mouku. Hotovou hmotu vložíme do dortové formy, předem vymazané a vysypané (*nebo vyložené pečicím papírem*), uhladíme a zvolna v mírně vyhřáté troubě upečeme. Čerpáno z knihy Moučníky a cukroví (1971).

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 14.12.06 vloženo
  • 7956x zobrazeno

Ingredience

  • 7 bílků
  • 100 g mandlí
  • 220 g krupicového cukru
  • 100 g másla
  • 120 g hladké mouky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mandlový korpus - tertský

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Cuketové placky Cuketové placky
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz