Recept Mandlový korpus - tertský

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupané, jemně nastrouhané mandle spojíme s 2 bílky a vmícháme je do másla vyšlehaného s polovinou cukru. Z ostatních bílků vyšleháme za postupného přidávání zbylého cukru pevný sníh a po částech ho lehce vmícháme do vyšlehaného másla. Nakonec do směsi opatrně vařečkou vmícháme prosátou hladkou mouku. Hotovou hmotu vložíme do dortové formy, předem vymazané a vysypané (*nebo vyložené pečicím papírem*), uhladíme a zvolna v mírně vyhřáté troubě upečeme. Čerpáno z knihy Moučníky a cukroví (1971).

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 14.12.06 vloženo
  • 6439x zobrazeno

Ingredience

  • 7 bílků
  • 100 g mandlí
  • 220 g krupicového cukru
  • 100 g másla
  • 120 g hladké mouky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mandlový korpus - tertský

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz