Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory uvaříme ve slupce, propláchneme studenou vodou, oloupeme a necháme prochladnout. Nakrájíme na kolečka. Neoloupanou salátovou okurku nakrájíme na velmi tenká kolečka. Hořčici, olej, ocet, jogurt, zakysanou smetanu a lisovaný česnek prošleháme v misce a dochutíme pepřem a solí. Vmícháme jemně nasekaný kopr a pažitku. V míse promícháme brambory s okurkou, zalijeme jogurtovou zálivkou, opatrně promícháme a necháme vychladnout v ledničce. Salát je velmi osvěžující a tvoří lahodnou alternativu klasického bramborového salátu, zvláště za teplých letních večerů (i když já si ho dám ráda i při ryze zimní štědrovečerní večeři..).
Recept je z kategorií: Bramborové saláty
pečené nebo grilované masíčko
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
6.12.15 17:44
Tak toto jsem zapoměl ohodnotit. Už ani nevím kdy a k čemu jsem ho dělal, ale vím, že mi chutnal. A hodně.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lehký bramborový salát inspirovaný Řeckem
Tenhle salát je prostě mana nebeská. Mám ráda řeckou kuchyni a těším se opět na dovolenou, tenhle salát jsem tam ale nikdy neviděla ani nezkoušela. Super
253 příspěvků 25.1.09 03:43
Mně se líbí tento recept. Ne pořád ty věčné, težké a kalorické variace. Bude to k rybičce dobré.