Recept Lasagna
Drobek Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Tenhle recept by správně měl patřit do Itálie, ale protože si Amerika už tolik receptů přivlastnila a po svém upravila, neopovažuju se ho do Itálie zařadit. Kdoví, jak to vlastně v originále bylo. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, přidáme maso a podusíme do měkka. Přidáme rajskou šťávu, rajčata, protlak, petrželku, cukr. Povařit nejdřív prudce a pak hodinu dusit. Do pekáče dáme na dno vrstvu uvařených nudlí, na to vrstvu masa, zas nudle, pak tvaroh, maso, strouhaný sýr… poslední vrstva má být strouhaný sýr a parmazán, vrstvy nemusí být tenké. Zapečeme při 175 C (350F) 45 minut.
Recept je z kategorií: Těstoviny
- 05.11.01 vloženo
- 14603x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 hodiny
Počet porcí
- 12 porcí
Ingredience
- 500 g lasagnových širokánských nudlí
- 450 g mletého hovězího
- 200 g mletého vepřového
- 1 střední cibule nadrobno
- 1 - 3 stroužky česneku
- 4 větší rajčata spařit, oloupat a na kostky nakrájet
- 0,5 l rajské šťávy
- 1 plechovka asi 1 dl rajského protlaku
- 2 lžičky nasekané petrželky
- 2 lžičky cukru
- sůl, bazalka, oregano
- 700 g tvarohu
- 1 dl nastrouhaného parmazánu
- 350 g nastrouhaného sýra v originále Mozarella
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Lasagna
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Lasagna
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Lasagne od Panzani používám běžně a nikdy je nevařím. Jen je potřeba nešetřit bešamelem a omáčkou - z něčeho těstoviny tu vodu vzít musí. Na poslední vrstvu omáčku a parmezán. Nedávno jsem dávala recept k sobě do blogu, jsou tam i fotky, kde je vidět množství použitých surovin.
2 příspěvky 3.7.08 15:48
ja tedy delam rychlo instantni lasagne jen s rajcatovou omackou a kurecim masem a nikdy nebyly tvrde. je potreba aby omacka byla ridsi. navrch davam bud mozzarelu nebo nahrubo nastrouhany syr smicahny se smetanou a cherry rajcatka
udela to skvelou perinku 
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Uz jsem lasagne od tohoto vyrobce delala nekolikrat a bez problemu i bez besamelu (i kdyz s nim to je lepsi - jen nebyl cas). Jeste me v te souvislosti napada, ze ja ty omacky (vetsinou delam vrstvu rajcatovou a spenatovou) delam pomerne ridsi. Tim si asi ty platy maji z ceho „natahnout“ tekutinu a nejsou tvrde. Posledni vrstvu vzdycky poradne pokladu mozzarelou (tou na pizzu). Tak at se ti ta mnamina priste povede. Hezky den, D.
asi se mi o přípravě tohoto pokrmu bude už i zdát. Tak jsme se snad dostali k meritu věci. Příště to už doufejme nepopletu. I když opravdu obal vykazuje velké nedostatky.....hihi.
Těstovinám zdar, Ivo.
…a ještě jsem zapomněl....._eve_, o tom bešamelu se v souvislosti s lasagna „mluví“ hodně…budu se muset nad ní/m zamyslet. Může to být zajímavý rozměr.
Lassienko, i já si myslím, že tvaroh nee. Zde se nabízí vysvětlení - Drobek žije v USA - umím si představit, že tvaroh, který měl na mysli on, může být úplně něco jiného, než si představujeme my.
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Ivo, prosím, až budeš to vaření opakovat, vezmi si prosím brýle, ať dobře vidíš na obrázkový návod na krabici. A až je odmlžíš, tak si všimni obrázku č. 1 - hádej, copak je tam namalováno za kastrólek s něčím bílým? Už víš? Bešamel, hihi… Bez toho Ti lasagne fakt nezměknou
.
už z toho začínám být skoro moudrý. Esmeraldičko, už asi dlouho nežiješ v ČR - na obalu je prd a ne www (takže rychlou stížnost mohu uplatnit akorát v odpadkovém koši - a k tomu došlo. Navíc, nechci se dotknout překladatelů, ale většinou to je masakr a i zde jsem objevil, že asi není rozdílu v době úpravy mezi mikrovlnkou a běžnou troubou). No a v neposlední řadě skutečnost, že máte lasagna rozprostřené po celém dně, vše je rovnoměrné a vy máte po tepelné úpravě místa, která jsou vláčná a místa, která jsou jako ocel - to mi přijde, jako že ty plátky mají nějaký osobní problém…hihi. Takže obal neobal, zítra dělám lasagna opět, neb děti mi vyzobaly omáčku se slovy: Kašli na tu Itálii, nám to stačí i tak. Ale klasika je klasika.
232 příspěvků 25.1.09 03:43
lasagna jsou skvělý. vždycky je předvařím ať píší na obalu co chtějí, do vody kápnu olej, aby se neslepovaly… a v tomhle receptu mi ve vrstvách náplně chybí bešamel, bez něj se těstoviny s náplní moc nekamarádí
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
nejste nešikové !!!! Pakliže postupujete podle instrukcí na balíčku a nevyjde to, tak to dělají blbě ONI a ne VY. Na balíčku je jistě www. site. Postěžujte si. Tak bych to udělala já.
Lasagnu dělám jedině z instantních nudlí a křupavá nikdy není.
…děkuji za velmi vyčerpavající komentář. Posunula jsi moji lasagnové povědomí o velký kus kupředu. Vůbec nechci odporovat, jen mě zmátla skutečnost, že na obalu (ale i v textu některých diskutantů) je naznačeno, že plátky lasagna šup přímo do mísy.....
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Milý Ivošku,
. A jinak nechci být škodolibá, ale trochu
mě blaží u duše, že nejsem jediná, komu občas zůstane v pekáči
betonové „něco“, a to přitom většinou ani netuším, jak se mi to
povedlo vytvořit.
ano lasagna/e jsou úžasné taky je můžu
Ale teď k těm lasagna. Ten recept funguje, ale jak je v něm správně podotknuto, lasagna musí být vařené. Na druhou stranu s těmi se zase špatně manipuluje, takže co teď… Ivo, pokud se nechceš patlat s vařenými lasagny a použít ty klasické, co jen vytáhneš ze sáčku, musíš zvolit takový recept, aby se lasagne dávaly a také zalévaly bešamelem. Jen ten způsobí ten zázrak, že vznikně něco úžasně lahodného… Takže ve zkratce: Pokud chceš vyrábět právě tenhle recept, lasagna musíš uvařit, pokud je vařit nechceš, tak hledej recept s bešamelem…
P.S. Ten tvaroh se mi tam moc nelíbí, ten bych tam skutečně nedávala…
…nedávno jsem (poprve v životě) jedl lasagna v restauraci a byly skvělé a tak jsem si řekl, že by mohlo být fajn je připravit doma. Využil jsem tohoto receptu, ale protože jsem měl „instantní“? lasagna, tak jsem je nevařil a šup s nima přímo do zapékací misky. Jenže když měly být hotové, tak jsem zjistil, že na povrchu je něco, co by potřebovali želvy Ninja a místy i na dně byly tyto těstoviny v „původním“ stavu. A protože jsem následně pročetl i další diskuze na téma lasagna (opět jsem se dobře pobavil…hihi), jsem z toho ještě větší magor. Má někdo své osobní zkušenosti a osvědčený postup?
Děkuji, Ivo.
PS: tady by měly být obrázky mého snažení:
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
… a jejda, další ‚polyglot‘ … milý m podívej se na google , 1.170.000 stránek to má stejně blbě jako my
A tím bych diskuzi na téma Lasagna ukončil.
24 příspěvků 25.1.09 03:43
Já musím Drobka podpořit a dát mu za pravdu. V Americe se to vyslovuje podle vzoru Atlanta (americky vyslov „eléne“): tedy „Lezéňe“, psáno americky tak, jak to napsal Drobek. V Čechách taky píšeme a vyslovujeme Řím, nebo Paříž, a nemyslíme si přitom, že jsme blbci. Jenoféfo, ale takoví lidé mezi námi bohužel jsou, s tím nic nenaděláš. Tak jsem si vzpomněla na kolotoč urážek, které tady naposledy roztočili pepino a honey. Asi by bylo dobře, kdyby se takoví lidé trochu zamysleli, než to pošlou do vzduchu, jenomže apelovat na ně nejde, oni tohle neslyší.
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Nevím, co vede některé diskutující k hrubým urážkám jiných přátel dobrého papání. A když se podíváte na jejich osobní stránku, tak tam není nic. Anonymně, to se to nadává, na to máme my Češi zvláštní kvalifikaci, že ty naše malé m!
Pokud s autorem receptu nesouhlasíš, tak máš pravdu, ale to oslovení není vhodné, takhle bychom diskutovat neměli.
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Ty blbe!!!!! To se píše Lasagne a není to z USA ale z Itálie!!!!!