Recept Lasagna

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tenhle recept by správně měl patřit do Itálie, ale protože si Amerika už tolik receptů přivlastnila a po svém upravila, neopovažuju se ho do Itálie zařadit. Kdoví, jak to vlastně v originále bylo. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, přidáme maso a podusíme do měkka. Přidáme rajskou šťávu, rajčata, protlak, petrželku, cukr. Povařit nejdřív prudce a pak hodinu dusit. Do pekáče dáme na dno vrstvu uvařených nudlí, na to vrstvu masa, zas nudle, pak tvaroh, maso, strouhaný sýr… poslední vrstva má být strouhaný sýr a parmazán, vrstvy nemusí být tenké. Zapečeme při 175 C (350F) 45 minut.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 05.11.01 vloženo
  • 13646x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 500 g lasagnových širokánských nudlí
  • 450 g mletého hovězího
  • 200 g mletého vepřového
  • 1 střední cibule nadrobno
  • 1 - 3 stroužky česneku
  • 4 větší rajčata spařit, oloupat a na kostky nakrájet
  • 0,5 l rajské šťávy
  • 1 plechovka asi 1 dl rajského protlaku
  • 2 lžičky nasekané petrželky
  • 2 lžičky cukru
  • sůl, bazalka, oregano
  • 700 g tvarohu
  • 1 dl nastrouhaného parmazánu
  • 350 g nastrouhaného sýra v originále Mozarella

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lasagna

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lasagna

Lasagne od Panzani používám běžně a nikdy je nevařím. Jen je potřeba nešetřit bešamelem a omáčkou - z něčeho těstoviny tu vodu vzít musí. Na poslední vrstvu omáčku a parmezán. Nedávno jsem dávala recept k sobě do blogu, jsou tam i fotky, kde je vidět množství použitých surovin.

slunecko007
2 příspěvky 03.07.08 15:48
Re: Lasagna

ja tedy delam rychlo instantni lasagne jen s rajcatovou omackou a kurecim masem a nikdy nebyly tvrde. je potreba aby omacka byla ridsi. navrch davam bud mozzarelu nebo nahrubo nastrouhany syr smicahny se smetanou a cherry rajcatka :-) udela to skvelou perinku ;-)

Labužník Denda02
213 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lasagna - Ivo

Uz jsem lasagne od tohoto vyrobce delala nekolikrat a bez problemu i bez besamelu (i kdyz s nim to je lepsi - jen nebyl cas). Jeste me v te souvislosti napada, ze ja ty omacky (vetsinou delam vrstvu rajcatovou a spenatovou) delam pomerne ridsi. Tim si asi ty platy maji z ceho „natahnout“ tekutinu a nejsou tvrde. Posledni vrstvu vzdycky poradne pokladu mozzarelou (tou na pizzu). Tak at se ti ta mnamina priste povede. Hezky den, D.

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lasagna - Lass

asi se mi o přípravě tohoto pokrmu bude už i zdát. Tak jsme se snad dostali k meritu věci. Příště to už doufejme nepopletu. I když opravdu obal vykazuje velké nedostatky.....hihi.

Těstovinám zdar, Ivo.

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lasagna - jo....

…a ještě jsem zapomněl....._eve_, o tom bešamelu se v souvislosti s lasagna „mluví“ hodně…budu se muset nad ní/m zamyslet. Může to být zajímavý rozměr.

Lassienko, i já si myslím, že tvaroh nee. Zde se nabízí vysvětlení - Drobek žije v USA - umím si představit, že tvaroh, který měl na mysli on, může být úplně něco jiného, než si představujeme my.

Lassienka
409 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lasagna - Ivo

Ivo, prosím, až budeš to vaření opakovat, vezmi si prosím brýle, ať dobře vidíš na obrázkový návod na krabici. A až je odmlžíš, tak si všimni obrázku č. 1 - hádej, copak je tam namalováno za kastrólek s něčím bílým? Už víš? Bešamel, hihi… Bez toho Ti lasagne fakt nezměknou :-))).

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lasagna - všechny milé dámy

už z toho začínám být skoro moudrý. Esmeraldičko, už asi dlouho nežiješ v ČR - na obalu je prd a ne www (takže rychlou stížnost mohu uplatnit akorát v odpadkovém koši - a k tomu došlo. Navíc, nechci se dotknout překladatelů, ale většinou to je masakr a i zde jsem objevil, že asi není rozdílu v době úpravy mezi mikrovlnkou a běžnou troubou). No a v neposlední řadě skutečnost, že máte lasagna rozprostřené po celém dně, vše je rovnoměrné a vy máte po tepelné úpravě místa, která jsou vláčná a místa, která jsou jako ocel - to mi přijde, jako že ty plátky mají nějaký osobní problém…hihi. Takže obal neobal, zítra dělám lasagna opět, neb děti mi vyzobaly omáčku se slovy: Kašli na tu Itálii, nám to stačí i tak. Ale klasika je klasika.

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lasagna

lasagna jsou skvělý. vždycky je předvařím ať píší na obalu co chtějí, do vody kápnu olej, aby se neslepovaly… a v tomhle receptu mi ve vrstvách náplně chybí bešamel, bez něj se těstoviny s náplní moc nekamarádí :-)

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lasagna - Ivo a Lassienko,

nejste nešikové !!!! Pakliže postupujete podle instrukcí na balíčku a nevyjde to, tak to dělají blbě ONI a ne VY. Na balíčku je jistě www. site. Postěžujte si. Tak bych to udělala já.
Lasagnu dělám jedině z instantních nudlí a křupavá nikdy není.

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lasagna - Lassienko...

…děkuji za velmi vyčerpavající komentář. Posunula jsi moji lasagnové povědomí o velký kus kupředu. Vůbec nechci odporovat, jen mě zmátla skutečnost, že na obalu (ale i v textu některých diskutantů) je naznačeno, že plátky lasagna šup přímo do mísy.....

Lassienka
409 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lasagna - Ivo

Milý Ivošku,
ano lasagna/e jsou úžasné taky je můžu :-). A jinak nechci být škodolibá, ale trochu mě blaží u duše, že nejsem jediná, komu občas zůstane v pekáči betonové „něco“, a to přitom většinou ani netuším, jak se mi to povedlo vytvořit.
Ale teď k těm lasagna. Ten recept funguje, ale jak je v něm správně podotknuto, lasagna musí být vařené. Na druhou stranu s těmi se zase špatně manipuluje, takže co teď… Ivo, pokud se nechceš patlat s vařenými lasagny a použít ty klasické, co jen vytáhneš ze sáčku, musíš zvolit takový recept, aby se lasagne dávaly a také zalévaly bešamelem. Jen ten způsobí ten zázrak, že vznikně něco úžasně lahodného… Takže ve zkratce: Pokud chceš vyrábět právě tenhle recept, lasagna musíš uvařit, pokud je vařit nechceš, tak hledej recept s bešamelem…
P.S. Ten tvaroh se mi tam moc nelíbí, ten bych tam skutečně nedávala…

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lasagna - poraďte, prosím, nešikovi....

…nedávno jsem (poprve v životě) jedl lasagna v restauraci a byly skvělé a tak jsem si řekl, že by mohlo být fajn je připravit doma. Využil jsem tohoto receptu, ale protože jsem měl „instantní“? lasagna, tak jsem je nevařil a šup s nima přímo do zapékací misky. Jenže když měly být hotové, tak jsem zjistil, že na povrchu je něco, co by potřebovali želvy Ninja a místy i na dně byly tyto těstoviny v „původním“ stavu. A protože jsem následně pročetl i další diskuze na téma lasagna (opět jsem se dobře pobavil…hihi), jsem z toho ještě větší magor. Má někdo své osobní zkušenosti a osvědčený postup?

Děkuji, Ivo.

PS: tady by měly být obrázky mého snažení:

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lasagna - m

… a jejda, další ‚polyglot‘ … milý m podívej se na google , 1.170.000 stránek to má stejně blbě jako my :)))

A tím bych diskuzi na téma Lasagna ukončil.

ejin
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lasagna

Já musím Drobka podpořit a dát mu za pravdu. V Americe se to vyslovuje podle vzoru Atlanta (americky vyslov „eléne“): tedy „Lezéňe“, psáno americky tak, jak to napsal Drobek. V Čechách taky píšeme a vyslovujeme Řím, nebo Paříž, a nemyslíme si přitom, že jsme blbci. Jenoféfo, ale takoví lidé mezi námi bohužel jsou, s tím nic nenaděláš. Tak jsem si vzpomněla na kolotoč urážek, které tady naposledy roztočili pepino a honey. Asi by bylo dobře, kdyby se takoví lidé trochu zamysleli, než to pošlou do vzduchu, jenomže apelovat na ně nejde, oni tohle neslyší.

kamilio
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lasagne

Nevím, co vede některé diskutující k hrubým urážkám jiných přátel dobrého papání. A když se podíváte na jejich osobní stránku, tak tam není nic. Anonymně, to se to nadává, na to máme my Češi zvláštní kvalifikaci, že ty naše malé m!

Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
No, no, no

Pokud s autorem receptu nesouhlasíš, tak máš pravdu, ale to oslovení není vhodné, takhle bychom diskutovat neměli.

m
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Lasagna

Ty blbe!!!!! To se píše Lasagne a není to z USA ale z Itálie!!!!!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz