Recept Houbařské lasagne

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Houbařské lasagne

Postup

Na pánvi necháme rozpustit na kostičky nakrájenou slaninu, přisypeme najemno nasekanou cibuli, necháme ji zesklovatět a poté přidáme houby nakrájené na silnější plátky. Osolíme, opepříme, dusíme 10-15 minut a odstavíme. V hrnci rozpustíme máslo (cca 3 lžíce), přisypeme hladkou mouku, prosmahneme a zalijeme mlékem. Přidáme 2 rozetřené stroužky česneku, bobkový list, muškátový oříšek, sůl a pepř a mícháme asi 10 minut do zhoustnutí. Zapékací mísu vytřeme zbývajícím (rozkrojeným) stroužkem česneku a vymažeme máslem. Polijeme tenkou vrstvičkou bešamelu (ze kterého jsme vyjmuli bobkové listy) a poklademe plátky lasagní. Na těstoviny navrstvíme část houbové směsi, část bešamelové omáčky, zasypeme strouhaným parmezánem a tímto způsobem pokračujeme ve vrstvení až do spotřebování surovin. Poslední vrstvu budou tvořit těstovinové pláty, tence potřené bešamelem a zasypané sýrem. Pečeme při 200°C asi 30 nimut zakryté (například alobalem), poté odkryté dalších 15 minut, abychom dosáhli křupavé kůrčičky.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 29.08.07 vloženo
  • 8041x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 balení lasagní (stačí asi 250 g)
  • 700 g hub (nejlépe hříbků, ovšem v nouzi postačí i žampiony)
  • 200 g anglické slaniny vcelku
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3/4 l mléka
  • 2 bobkové listy
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 200 g strouhaného parmezánu
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • pro dospělé - bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 24.08.14 20:19

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Houbařské lasagne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbařské lasagne-bona

Boni, tuhle dobrůtku jsem vytvořila včera k večeři a bylo to moc dobrý. Nemůžeme se těch hub nabažit, ale už jsou zpracované, tak budem muset znova do lesa. Dneska ovšem v tom vedru to nehrozí.
Kdo má rád houby a těstoviny tak velmi doporučuji!
Krásnou slunečnou neděli přeji Jana.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbařské lasagne

Svato, přeji Ti krásnou dovolenou a nějaký pěkný „úlovek“ do košíku!! Bona

svato
1421 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbařské lasagne

Zajtra odchádzam na dovolenku do Štiavnických vrchov, tam teraz sú, vlastne na celom Slovensku okrem juhozápadu, ale - akú mám posledné dva roky smolu - zaručene prestanú rásť tam, a začnú tu.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbařské lasagne-Svato,

jižní Čechy jsou plné houbiček, alespoň byly, když jsem je před pár dny ve prospěch hlavního města opustila…
Ačkoli nejsem žádná zasloužilá houbařka, už na kraji lesa jsme se sestrou a dětmi nacházely kolem třiceti praváků na jednom místě… a těch míst jsme potkaly nepočítaně..
Mám je v mrazáku a moc moc se na ně těším. Pevně věřím, že se i na Slovensku na podzim zadaří…! B.

svato
1421 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbařské lasagne

Opäť variácia na veľmi vďačnú hubovú bešamelovú omáčku, podobnú dávam na
zapečené špenátové halušky alebo ňou (hustejšou) plním slané zapekané palacinky. Hubové lasagne sú dobrý nápad, len keby tie potvory konečne začali rásť, v okolí Bratislavy a na Záhorí je v lese pusto a prázdno.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz