Recept Lasagne s liškami

(Hodnoceno 1x) Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lasagne s liškami

Postup

V hrnci na oleji orestujte cibuli do sklovata, pridejte k ni houby a maso a opékejte jeste pár minut.
Rajcata rozkrájejte na mensí kousky a spolu s vývarem je vmíchejte do masovo-houbové smesi. Varte pod poklickou mírným varem 15 minut. Ochutte tymiánem, dobromyslí, solí a peprem.
V kastrole rozehrejte máslo, pridejte mouku a za stálého míchání prilévejte mléko, potom vývar. Varte az je besamel dostatecne hustý, asi 3 minuty, ochutte solí a muskátovým orískem.
Podlouhlý pekác vymazte tukem a dno pokryjte nevarenými lasagnovými deskami. Zakryjte cástí masové smesi s houbami, na ni rozprostrete cást besamelu. Na besamel hrube nastrouhejte cást mozarelly. Tyto vrstvy opakujte, nejhorejsí vrstva je besamel. Ten posypte parmezánem.
Zakryjte alufolií a pecte v dolní cásti trouby vyhráté na 200 st. C asi 15 minut. Odstrante folii a pecte jeste 15-20 minut az je povrch zlatavý.

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.09.07 vloženo
  • 6313x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g lisek, nakrájených na malé kousky
  • 2 cibule, nakrájené na kosticky
  • 3 PL olivového oleje
  • 500-600 g mletého telecího a veprového masa
  • 6 rajcat
  • 4 dl vývaru
  • 1 KL suseného tymiánu
  • 1 KL susené dobromysli
  • sul
  • pepr
  • 300 g lasagnových desek
  • 200 g mozarelly
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • tuk na vymazání pekáce
  • Omácka:
  • 50 g másla
  • 3 PL mouky
  • 4 dl mléka
  • 4 dl vývaru
  • strouhaný muskátový orísek
  • sul

Doporučená příloha

  • Zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 28.06.13 17:34

Našla jsem první lišky (kuriatka). Bylo jich málo - polovina potřebného množství (250 g) a tak jsem „nastavila“ povařenými sušenými hříbky (v suchém stavu 30 g) z loňské sklizně. Maso jsem měla jen vepřové.

Na vaření masito-houbové složky je v receptu tekutiny až příliš (nedávala jsem žádný vývar), rajčata si dost vody pustí.

„Lasagnové desky“, jak krásně nazval autor pláty nudlového těsta, jsem válela domácí ze šestivaječného těsta. Zadělala jsem ze dvou vajec, 1/8 l vody a 350 g mouky. Částečně oschlé placky jsem ořízla dle formátu pekáče. Byly 4 a ještě spousta okrojků. Ty zbytky by se daly pokrájet na nudle, ale já jsem je použila do středních pater lasagne. Dvě placky mi tím pádem zbyly - suším je na příště.

Bešamel jsem vařila jen z mléka (polotučné - 1,5% tuku). Vše ostatní už bylo podle receptu. Pekla jsem nepřikryté, opravdu bylo tekutiny ažaž. Porce jsou pěkně velké, dostatečné i pro toho mého „nenasytu“.

Dávám maximální počet hvězdiček, kdyby jich bylo deset, dala bych je!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Lasagne s liškami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz