Recept Italské Lasagne

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Italské Lasagne

Postup

Postup ragú:
Umeleme maso.
Cibuli a papriky nakrájíme na drobné kostičky.
Nakrájíme rajčata.
Ve velké pánvi osmahneme na oliv. oleji nebo na másle cibulku společně s paprikou.
Jakmile je paprika dostatečně osmažená (je měkká), přidáme mleté maso, sůl, hrst sušeného oregana , špetku pepře a trochu tymiánu. Aby se nám maso nespojilo, stále mícháme.
Když je maso dostatečně prosmažené, přidáme nakrájená rajčata a utřené (prolisované) stroužky česneku.
Chvíli necháme dusit a přidáme rajský protlak.
Chvilku provaříme a ochutnáme – případně přidáme sůl a koření (dle chuti)

Postup bešamel:
Ve větší pánvičce, nebo středním hrnci uděláme světlou máslovou jíšku: rozpustíme máslo, přidáme sůl a vrchovatou lžíci hladké mouky – osmahneme.
Zalijeme 3/4l mléka a přidáme hodně málo muškátového oříšku (3× lehce strouhneme, ale nemusí být vůbec), za neustálého míchání povaříme.
Přidáme hrst strouhaného eidamu (cca 10dg).
Neustále mícháme až do úplného rozpuštění sýru.
Bešamel musí mít krémovou konzistenci, nesmí být ani moc tuhý ani moc tekutý – případně přidáme mléko.
Pokud v bešamelu vzniknou hrudky, nic se neděje, vezmeme ponorný mixér a promixujeme.

Postup lasagne:
Vezmeme velkou obdélníkovou zapékací misku, vymažeme máslem .
1. Naspod rozetřeme slabší vrstvu bešamelu (3-5mm silnou) a poklademe plátky lasagní (Panzani se dávají nepředvařené, rovnou z krabičky)
2. Na pokladené lasagne opět rozetřeme slabou vrstvu bešamelu a na něj dáme vrstvu ragú.
3. Na ragú dáme plátky lasagní, na ně rozetřeme slabou vrstvu bešamelu a dáme vrstvu ragú.
4. Opakujeme a snažíme si schovat více bešamelu na konec.
5. Poslední vrstvu ragú poklademe lasagnemi a na ně dáme silnou! vrstvu bešamelu (min. 1cm)
Pokud nám zbylo málo bešamelu, buďto ho trochu naředíme mlékem anebo přiděláme)
6. To vše zasypeme velkou vrstvou strouhaného sýra

Vložíme do předehřáté trouby na 160C a zapékáme 30-45 min. Lasagne jsou zapečené, když sýr navrchu začíná hnědnout.

Vyndáme z trouby a necháme ½ hod. odpočinout.

Jsou výborné i studené.

Zkoušel jsem z již namletého vepřového masa, ale bylo to hodně mastné a předem ochucené a solené – nic moc. Možná, že by to šlo z nějakého hodně libového masa, ale bacha na předem mleté, bývá už slané a ochucené – musí se recept upravit.

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.11.10 vloženo
  • 31487x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Ingredience na ragú:
  • Lasagne Panzani 1 krabička (dá na 2 lasagne)
  • Máslo, nebo oliv. Olej Na osmažení cibule
  • Cibule 1 ks
  • Krůtí maso 500g mleté (může být jak stehenní, tak i prsní) – sám si melu
  • Česnek 3 stroužky
  • Rajčata 2 – 3 ks
  • Paprika obyčejná 3 ks (obyčejná na vaření zelená, nebo bílá)
  • Rajský protlak 1 větší plechovka Otma 150g (nebo jakýkoli jiný)
  • Eidam strouhaný cca 35dg
  • Mletý pepř
  • Sůl
  • Sušené oregano hrst.
  • Tymián
  • .
  • Ingredience na bešamel:
  • Máslo ¼ kostky
  • Hladká mouka 1 vrchovatá lžíce
  • Mléko ¾ l
  • Eidam strouhaný cca 10dg (hrst)
  • Muškát. Oříšek
  • Sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

MarianaJ 17.06.15 13:09

Recept jsem vyzkoušela a moc nám chutnalo :-)

Odkaz na uvaření

Martina M. 22.02.14 13:37

Tento recept je vynikající, děkuji moc za inspiraci. Člověk si s tím sice vyhraje, ale výsledek stojí za to…:-)

Diskuse k receptu Italské Lasagne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Putin
47 příspěvků 15.05.16 22:53

@exczech No, jako česká levná až aušusová variace na lasagnu by se mi to líbilo. :lol:

 
exczech
297 příspěvků 15.05.16 21:50
Italska Lasagna ?

Italska Lasagna, A s Eidamem ;) To je asi trochu po-Cestena Lasagna. Tak co takhle radsi Parmezan a Ricotta?

 
suchanek.pavel
1 příspěvek 12.11.10 09:51

Děkuji za reakci, oregano dávám od oka a dávám ho hodně, proto jsem napsal vrchovatou hrst, je to fakt hodně. Už jsem to v receptu opravil.

 
2905
753 příspěvků 12.11.10 03:21

Mrakoplas díky:) Teda Ty máš nick, musím na Tebe mrknout :lol:
Tento recept se mi zdá počeštilý, jednoduchý, mám v plánu vyzkoušet:)

 
Mrakoplas
50 příspěvků 11.11.10 12:03

Samozřejmě to je hodně. Jinak to „Italské“ bych z názvu vypustil. Eidam opravdu v italské kuchyni nemá moc prostoru. Co takhle Parmazán, nebo Grana Padano?
Italové do toho ragů ještě dávají červené víno a kořenovou zeleninu.

 
2905
753 příspěvků 08.11.10 03:28

Obdobně připravuje zeťák, maso střídá a vždy mu vyjde dobrota. nevím kolik čeho dává, má rád v kuchyni klid :) není vrchovatá hrst oregána moc?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz