Recept Langoše 3

(Hodnoceno 2x) Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Langoše 3

Postup

Z droždia, cukru, mlieka a trochu vody urobíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Z múky, soli, smotany, kvásku a vody urobíme redšie cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka(trochu väčšieho, lebo po nakysnutí dosť zväčší svoj objem). Cesto vo vrecku vložíme do chladničky a necháme asi pól hodiny nakysnúť.
Zo sáčku odoberieme kúsok cesta a v ruke vyťahujeme do požadovaného tvaru a veľkosti a hneď smažíme na menšom množstve rozohriateho oleja.
Usmažené langoše potierame cesnakovou zmesou:
cesnak roztlačíme, pridáme soľ a vodu.

Cesto, ktoré nám zostalo necháme v chladničke, vydrží asi týždeň, no musíme sa pripraviť na to, že sa zväščí. Takže taký menší hrnček var.

Toto je originálny maďarský aj keď už modernejší recept.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.12.05 vloženo
  • 13679x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 kg hladkej múky
  • 1 kyslá smotana
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 kocky droždia
  • 1 čaj lyžička cukru
  • 1/2 dcl mlieka
  • voda podľa potreby
  • olej na smaženie
  • cesnak
  • soľ
  • voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

kelytomka 13.02.17 14:41

Bezkonkurencne nejlepsi testo, co jsem zkousela. Pridala jsem nadto jeste vajicko a pochutnali jsme si. Vubec nebyly mastne.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.11.12 16:55

Vynikající dobrota!
Tohle těsto na Langoše mne oslovilo proto, že je jak k rychlé spotřebě, tak k uložení do lednice - když chce mít člověk něco rychlého a dobrého po ruce na druhý den…
Také se s ním velmi dobře pracuje a při pečení stačí minimum oleje.
Takže toto těsto si dovolím „adoptovat“ a to moje staré „pošlu do důchodu“ :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Langoše 3

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
1957 příspěvků 19.11.12 17:03

Super :palec:
Více jsem napsala k foto-uvaření :kytka:
Měli jsme s česnekem a se sýrem, kečup máme sice domácí, ale na Langoše ho moc nemusíme, jsme spíš česnekoví :mrgreen:
Tyhle langoše jsou super :palec:

Edit- oprava hrubky :oops:

Příspěvek upraven 19.11.12 v 18:40

 
Alis
2617 příspěvků 18.04.09 02:28
Re: Langoše

Včera jsem dělala langoše podle tohoto receptu, trochu mě zlobilo „voda podle potřeby“ - pro člověka, který dělá langoše jednou za deset let to není zrovna přesná informace. Nicméně, povedly se moc dobré a opravdu nebylo potřeba moc tuku. Zbylé těsto jsem dala do lednice a dnes byly také moc dobré. Sobě jsem je dělala na teflonové pánvi zcela bez tuku, byl to takový krásně vláčný a měkoulinký arabský chleba. Skvělé :-))

 
trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše

ahoj Dadino, na tvem receptu se mi libi, ze je tam originalne malo tuku. Tento tyden je urcite vyzkousime :) dekuju

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz