Recept Langoše 3

(Hodnoceno 2x) Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Langoše 3

Postup

Z droždia, cukru, mlieka a trochu vody urobíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Z múky, soli, smotany, kvásku a vody urobíme redšie cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka(trochu väčšieho, lebo po nakysnutí dosť zväčší svoj objem). Cesto vo vrecku vložíme do chladničky a necháme asi pól hodiny nakysnúť.
Zo sáčku odoberieme kúsok cesta a v ruke vyťahujeme do požadovaného tvaru a veľkosti a hneď smažíme na menšom množstve rozohriateho oleja.
Usmažené langoše potierame cesnakovou zmesou:
cesnak roztlačíme, pridáme soľ a vodu.

Cesto, ktoré nám zostalo necháme v chladničke, vydrží asi týždeň, no musíme sa pripraviť na to, že sa zväščí. Takže taký menší hrnček var.

Toto je originálny maďarský aj keď už modernejší recept.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.12.05 vloženo
  • 13821x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 kg hladkej múky
  • 1 kyslá smotana
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 kocky droždia
  • 1 čaj lyžička cukru
  • 1/2 dcl mlieka
  • voda podľa potreby
  • olej na smaženie
  • cesnak
  • soľ
  • voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

kelytomka 13.02.17 14:41

Bezkonkurencne nejlepsi testo, co jsem zkousela. Pridala jsem nadto jeste vajicko a pochutnali jsme si. Vubec nebyly mastne.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.11.12 16:55

Vynikající dobrota!
Tohle těsto na Langoše mne oslovilo proto, že je jak k rychlé spotřebě, tak k uložení do lednice - když chce mít člověk něco rychlého a dobrého po ruce na druhý den…
Také se s ním velmi dobře pracuje a při pečení stačí minimum oleje.
Takže toto těsto si dovolím „adoptovat“ a to moje staré „pošlu do důchodu“ :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Langoše 3

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
1999 příspěvků 19.11.12 17:03

Super :palec:
Více jsem napsala k foto-uvaření :kytka:
Měli jsme s česnekem a se sýrem, kečup máme sice domácí, ale na Langoše ho moc nemusíme, jsme spíš česnekoví :mrgreen:
Tyhle langoše jsou super :palec:

Edit- oprava hrubky :oops:

Příspěvek upraven 19.11.12 v 18:40

 
Alis
2617 příspěvků 18.04.09 02:28
Re: Langoše

Včera jsem dělala langoše podle tohoto receptu, trochu mě zlobilo „voda podle potřeby“ - pro člověka, který dělá langoše jednou za deset let to není zrovna přesná informace. Nicméně, povedly se moc dobré a opravdu nebylo potřeba moc tuku. Zbylé těsto jsem dala do lednice a dnes byly také moc dobré. Sobě jsem je dělala na teflonové pánvi zcela bez tuku, byl to takový krásně vláčný a měkoulinký arabský chleba. Skvělé :-))

 
trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše

ahoj Dadino, na tvem receptu se mi libi, ze je tam originalne malo tuku. Tento tyden je urcite vyzkousime :) dekuju

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Vegan Thai kari


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Květáková polévka Květáková polévka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Karbanátky Karbanátky
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz