Recept Labužnický cuketový nákyp

(Hodnoceno 1x) Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Labužnický cuketový nákyp

Postup

Omytou, případně oloupanou cuketu spolu s tvrdým sýrem a salámem nahrubo nastrouháme. Přidáme vejce, olej, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva. Dochutíme kořením a osolíme. Hmotu rozetřeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova. Obměna: V případě, že použijeme žloutky, je možno z bílků udělat sníh, k zahuštění dát strouhanku ( pro toho kdo nechce použít mouku) a pouze 1 KL prášku do pečiva.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 03.07.05 vloženo
  • 68280x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g cukety
  • 100 g tvrdého sýra
  • 150 - 200 g měkkého salámu
  • 2-3 vejce
  • 3 PL oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • asi 5 PL hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • směs koření do mletého masa (drcený kmín, mletý pepř, majoránka, tymián...)
  • sůl
  • tuk na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání pekáče;

Doporučená příloha

  • vařené nebo jinak upravené brambory, studený s chlebem nebo pečivem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

naše zahrádka 15.7.12 11:20

Skoro stejný recept jsem dostala minulý rok od kolegyně z práce. Použila jsem stejný poměr surovin. Do cuketového těsta jsem nakrájela slaninu, šunku, sýr. Jedinou změnou bylo použití 10 dkg hrubé mouky místo hladké. Kořenila jsem bylinkami, právě těmi, které rostou na zahrádce. Bazalka, pažitka apod. Nákyp lze bez problémů krájet.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Labužnický cuketový nákyp

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Labužnický cuketový nákyp

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.10.11 09:42

Brouku, strouhanky bylo zcela jistě málo, aby suroviny spojila. Mouky v jednom 43 g rohlíku je cca 27 g, zatímco 5 lžic hl. mouky váží cca 80 - 100g (podle vrchovatosti a velikosti lžíce).
Rádi máme podobný nákyp od Esmeraldy http://www.labuznik.com/…vy-nakyp-mv/#… a tam dávám mouky podstatně méně a nákyp se dá krájet, i když ne tak elegantně jako za studena.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.10.11 19:01

Broukova, nez ti odpovi Vali, tak ja si myslim, ze z tohoto „testa“ pevneho nic neudelas. A kdyz, nebude to dobre. Po pridani strouhanky bych urcite pockala, az se strouhanka nasakne. A take bych nechala tu ceketu nastrouhanou, pustit vodu a tu bych slila. Tahle jidla ztuhnou vystydnutim (syr).
Mam recept take mezi oblibenymi, ale jeste jsem se k nemu nedostala. Ale takhle bych to udelala. A take bez salamu. Tak jsem zvedava, co ti napise Vali .

brouk
46 příspěvků 16.10.11 17:22

Tak jsem dnes zkoušela k obědu a nedopadlo to tak, jak bych si představovala. I po upečení byl nákyp dost vodnatý, podle obrázku jsem čekala, že se bude dát krájet a byla to spíš taková hmota na lžičku. Cukety jsem dala 650g, tvrdého sýra 200g, salám jsem nedávala, vejce 3 (žloutky a sníh z bílků), zahustila jsem strouhankou z jednoho rohlíku a přidala lžičku prášku do pečiva. Bylo té strouhanky málo ? Jinak chuťově to bylo dobré. Díky za rady zkušenějších :-)

Vali
1327 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Labužnický cuketový nákyp * - deliso

tak jsem se zašla podívat, jaký to nákyp budu dnes dělat k obědu a koukám, že jsem napsala recept jako ty. Jsem ráda, že se nezlobíš, vždyť ono tady těch dvojáků, trojáků a i čtveráků je stejně dost. Zdraví - Vali.

delisa
203 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Labužnický cuketový nákyp *

tento nákyp znám. Dělávám ho hlavně v létě, jakmile mi uzrají na zahradě cukety. Ten samý recept jsem tu již taky dříve vkládala, ale bez obrázku :o(( Díky Vali za připomenutí receptu labužníkům a za pěkný obrázek. Už se mi sbíhají sliny ! :o)))

Vali
1327 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Labužnický cuketový nákyp *- Mrkveto
  • máš pravdu, s tím sněhem, bude to určitě lepší . Tak to v tom receptu připíšu. Dík za připomínku, uděláme druhou vartiantu.
Mrkveta
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Labužnický cuketový nákyp *

Delam podobny nakyp (nerada salam, tak bez nej :), lepe je ale zamichat do nej pred pecenim snih z oddelenych bilku, je pak nadychanejsi. Mouka je do nakypu podle me zas moc tezka, na zahusteni radsi pouzivam strouhanku.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Labužnický cuketový nákyp

Vali, nákypy se zeleninou přímo miluji. Jelikož mi ale nebylo naděleno tolik trpělivosti jako tobě, tak si to zjednodušuji .

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz