Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Z kuřecích prsíček a prsíček pulardů (vykrmená vzrostlá kuřata) jsou nejlepší drůbeží steaky. Pro přípravu tohoto jídla kupte čerstvá nebo zmražená drůbeží prsíčka. Mohou být s kůží i bez kůže.
Pozn.: sherry, tj. španělský aperitiv získal jméno podle anglické výslovnosti španělského města Jerez de la Frontera, 80 km SZ od Gibraltaru.
Maso osolíme, opepříme a potřeme rozemletou šalvějí, zabalíme do plátku šunky a spíchneme párátky nebo jehlou.
Máslo zpěníme na pánvi při střední teplotě. Steaky vložíme do přepuštěného másla, během pečení je často obracíme (celková doba pečení 6 minut).
Hotové steaky přendáme na předehřátou mísu a přikryjeme. Do vypečené šťávy zamícháme sherry a zakysanou smetanu a povaříme. Ochutíme a přelijeme do omáčníku.
*Tip:*
Šalvěj, která má zvláštní aroma, používejte opatrně. Stačí, použijete-li pouze jeden lísteček.
*1 porce má 2348 J, tj. 561 kalorií.*
Čerpáno z kartičkové kuchařky.
Recept je z kategorií: Drůbež Kuřecí maso Maso Prsa
hrášek ohřátý na másle a rýže s jemně pokrájenou petrželkou; k pití sklenici! svěžího ryzlinku
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
16.11.17 15:23
Vynikající! Ten bílý pepř s tou šalvějí se báječně doplňují. Kysané smetany jsem dal jenom půl a omáčka byla báječně sladká. Neváhal bych ji označit za švestkovou.
Líbí se mi4.4.13 20:18
Maso bylo velmi dobré, místo šalvěje jsem použila čerstvý estragon.
Jen omáčka mi přišla trochu kyselejší, tak jsem přidala lžici medu .
Díky za recept.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Zase jsem měl výpadek v počítači, nicméně jsem chtěl napsat asi toto:
Milá pendičko, máš tam chybku, město Jerez se la Frontera se nepíše Jerez se la Frontera, ale Jerez de la Frontera. Mám pocit, že bych o tom něco mohl vědět.
I když by se to takhle psáno taky dalo nějak česky přeložit, tak to město se rozhodně jmenuje tak, jak uvádím. Jinak fakt doporučuji kuřecí prsíčka předem naložit do jogurtu (tak na dva až tři dny, jogurt před přípravou z prsíček lze odstranit). Pak je to naprostá balada. Za ten jogurt se opravdu přimlouvám, prsa jsou pak tak jemná, že držet jakoukoliv dietu (jako třeba já to zrovna teďka zkoušim), je úplně zbytečný. Je to marný. Kór na Labužníkovi.