Recept Kuřecí prsíčka v plátku šunky

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Úvod

Z kuřecích prsíček a prsíček pulardů (vykrmená vzrostlá kuřata) jsou nejlepší drůbeží steaky. Pro přípravu tohoto jídla kupte čerstvá nebo zmražená drůbeží prsíčka. Mohou být s kůží i bez kůže.

Pozn.: sherry, tj. španělský aperitiv získal jméno podle anglické výslovnosti španělského města Jerez de la Frontera, 80 km SZ od Gibraltaru.

Postup

Maso osolíme, opepříme a potřeme rozemletou šalvějí, zabalíme do plátku šunky a spíchneme párátky nebo jehlou.

Máslo zpěníme na pánvi při střední teplotě. Steaky vložíme do přepuštěného másla, během pečení je často obracíme (celková doba pečení 6 minut).

Hotové steaky přendáme na předehřátou mísu a přikryjeme. Do vypečené šťávy zamícháme sherry a zakysanou smetanu a povaříme. Ochutíme a přelijeme do omáčníku.

Tip: Šalvěj, která má zvláštní aroma, používejte opatrně. Stačí, použijete-li pouze jeden lísteček.

1 porce má 2348 J, tj. 561 kalorií.

Čerpáno z kartičkové kuchařky.

Recept je z kategorií: Drůbež Kuřecí maso Maso Prsa


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 02.04.04 vloženo
  • 30844x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí prsíčka po cca 125 g
  • 1/2 KL bílého pepře
  • 1/4 KL šalvěje
  • 4 tenké plátky šunky (po cca 20 g)
  • 4 párátka (*pro méně šikovnější raději celé balení*)
  • 4 PL másla (margarínu) k pečení
  • 1/8 l sherry
  • 200 g zakysané smetany
  • sůl

Doporučená příloha

  • hrášek ohřátý na másle a rýže s jemně pokrájenou petrželkou; k pití sklenici! svěžího ryzlinku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.11.17 15:23

Vynikající! Ten bílý pepř s tou šalvějí se báječně doplňují. Kysané smetany jsem dal jenom půl a omáčka byla báječně sladká. Neváhal bych ji označit za švestkovou.

Odkaz na uvaření

Pavlínka19 04.04.13 20:18

Maso bylo velmi dobré, místo šalvěje jsem použila čerstvý estragon. Jen omáčka mi přišla trochu kyselejší, tak jsem přidala lžici medu :).
Díky za recept.

Diskuse k receptu Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
habana  25.01.09 03:43
Re: Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Zase jsem měl výpadek v počítači, nicméně jsem chtěl napsat asi toto:
Milá pendičko, máš tam chybku, město Jerez se la Frontera se nepíše Jerez se la Frontera, ale Jerez de la Frontera. Mám pocit, že bych o tom něco mohl vědět.
I když by se to takhle psáno taky dalo nějak česky přeložit, tak to město se rozhodně jmenuje tak, jak uvádím. Jinak fakt doporučuji kuřecí prsíčka předem naložit do jogurtu (tak na dva až tři dny, jogurt před přípravou z prsíček lze odstranit). Pak je to naprostá balada. Za ten jogurt se opravdu přimlouvám, prsa jsou pak tak jemná, že držet jakoukoliv dietu (jako třeba já to zrovna teďka zkoušim), je úplně zbytečný. Je to marný. Kór na Labužníkovi.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Ostrý patizonový salát


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz