Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso naklepeme, opepříme a osolíme, ovšem o trochu méně než jsme zvyklí. Okapaná rajčata a balkánský sýr velmi nadrobno nakrájíme a smícháme se smetanou a čerstvou bazalkou. Směsí naplníme plátky masa, přehneme na polovinu a okraje sklepneme paličkou nebo spíchneme párátky. V pánvi rozpálíme olej, naplněné maso obalíme v hladké mouce a ihned zprudka opékáme v horkém oleji ze všech stran. Poté snížíme teplotu a asi 10 minut propékáme - při nejméně jednom obrácení. Hotové maso uchováme v teple (například v alobalu), výpek zhoustlý moukou promícháme, zalijeme vínem a za důkladného vmíchávání veškerých přípečků necháme zredukovat. Dosolíme a případně dopepříme. Maso podáváme podlité vinnou šťávou. Tip: Kdo má rád, může nádivku ochutit jedním nastrouhaným stroužkem česneku.
Recept je z kategorií: Prsa
brambory, nejlépe šťouchané s opečenou cibulkou či česnekem
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí prsíčka plněná slaným sýrem a sušenými rajčátky
588 příspěvků 23.11.09 15:12
Tak sme si to dali v nedeľu na obed - chuť zaujímavá, celkom dobrá, ale budem hľadať iné využitie pre moje pečené rajčiny.
588 příspěvků 18.11.09 00:24
Tento recept mi padne vhod, už týždeň rozmýšľam, ako využiť sušené rajčiny, ktoré som si v lete urobila.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Terrinko, sušená rajčátka vyzkoušej, třeba Tě pak přijmeme do klubu závisláků
.
Caramillko, také jsem rajčata sušila v troubě (podle Florentýnky Kuchařky pro dceru), byla dobrá, ale ta originál kupovaná jsou halt chuťově lepší. (Nejde o recept, ale o výchozí surovinu.) Jednou z možností je koupit pouze sušená rajčata (kupuji v Olympii) a naložit je do olivového oleje s kořením, česnekem a kapary.
Jolanky návod mě natolik nalákal, že kvůli němu snad vytisknu svůj vlatní recept i s komentáři…:-) Jolanko, díky.
B.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Najlepsie na susenie su tie podlhovaste rajciny. Tie su vlastne najblizsie original rajcinam a aj najchutnejsie. Original rajcina totizto nie je gulata ale podlhovasta…Manana by asi vedel o tom viac.. .. v tejto dobe kto pride ku rajcinam a chce ususit, tak ich da na papier na pecenie, dat na radiator, prekryt gazou a vysusia sa…chutne su aj cherry rajcatka len prekrojene na polovicu alebo zopar hodin v rure a potom na radiator dosusit…susene rajciny ani nesolim ani nekorenim a krajam ich na stvrtky alebo osminky, ktore po ususeni ukladam/napechujem do vyparenych sklenic, zalejem olejom.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Caramillo, ono to z našich rajčat nestojí za to, chce to ta, která uzrála na jihu a ideálně je tam usušili na sluníčku, tak ani nemáš čeho litovat…
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Kdesi jsem onehdá našla recept na domácí sušená rajčata - peklo (sušilo?) se to v troubě asi 6 hodin. Tehdá jsem si řekla, až někdy nebudu vědět, co s rajčaty… Letos jsem v létě měla rajčatovou kalamitu na zahrádce, mám jich spoustu v mrazáku, ale na tenhleten recept jsem úplně zapomněla, a teď si rvu vlasy. I když možná ta energie na provoz trouby po 6 hodin nebude velká finanční úspora, ale když bych dala 4 plechy najednou… Hm, hm… to by stálo za pokus. Ale asi to bude chutnat trochu jinak.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Sylvie, z toho si nic nedělej, já je ještě nikdy nekoupila, natož pak použila a taky žiju! Jenže když pějete s bonou na rajčátka ódy, chtěla jsem je alespoň jednou vyzkoušet. Ovšem raději nevyzkouším- co kdybych pak na nich byla závislá vite? A těch peněz, to ani nemluvím, no „těpic“, to je mi na nic, ha,ha. T.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Sušená rajčátka, to je pro mě mana nebeská. Jó, kdyby nebyla tak drahá, tak bych si lahvičku koupila a sežr… a vykaš… se na tento recept.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
No, Caramillko, i Tvoje verze stojí za vyzkoušení, přestože estragon zatím moc neznám, vím o něm jen to, že mi ochutil vinný ocet a ten se pak zdaleka nehodil ke všemu…:-)
A sušená rajčata milujeme dvě!! Nejmíň dvě..:-)
Kdyby nebyla poměrně drahá a zapotřebí v salátech i teplé kuchyni… Bůh ví, že bych lahvičku spořádala na posezení.
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Juj, to se mi seběhly sliny:-) Podobně dělám plněné bal. sýrem smíchaným s estragonem a nakládanou červenou kapií, popř. kapary. Peču bez mouky v troubě zakápnuté oliváčem. Tohle je nová inspirace, miluju sušený rajčata! Díky.