Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Sušená rajčata scedíme, zalijeme vařící vodou a necháme 10-15 minut změknout a nabobtnat. Kuřecí řízky lehce naklepeme, mírně osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme bazalkovým pestem. Na tuto stranu masa položíme plátek parmské šunky a dva kousky sušených rajčátek. Přehneme a okraje pevně sklepneme nebo zajistíme párátkem. Opečeme na pánvi na oleji za všech stran. Přendáme do pekáčku, přelijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali jemně nastrouhanou nivu a asi půl hodiny odkryté zapékáme. Hotové dozdobíme čerstvou bazalkou, případně několika černými olivami a rozpůlenými koktejlovými rajčátky. Pokud by někdo chtěl jemnější variantu, může nivu vynechat a závitky zapékat pouze ve šlehačce. Je to také moc dobré (Niva svou výraznou chutí totiž určuje výsledný charakter pokrmu.)
Recept je z kategorií: Prsa
různě upravené brambory, nebo italský těstovinový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí řízky plněné sušenými rajčátky
353 příspěvků 25.1.09 03:43
dnes jsme si s dcerou pochutnaly na této Tvojí lahůdce. Udělala jsem jen jednu malinkatou změnu- rajčátka jsem nenamáčela, vyhovuje mi právě ta jejich gumovitá konzistence. Opravdu moooc chutné, doporučuji, děkuji za další skvělý recept!
Tak jsme to vyzkoušeli a je to až neslušně dobré. Referát je v deníčku .
to je škoda, jedním časem byla sušená rajčata jak píšeš „na váhu“ v prodeji u stanice Budějovická…bylo to nějaké Bistro, pak nějaký čas nebyla, tak kupuji v Albertu či Makru jsou již naložená - italská…a nejsou kyselá. Děkuji za radu, podívám se.
Nejlepší (nejméně kyselá) jsou sušená rajčata z řeckého stánku v supermarketu…v místě, kde mají řecká vína a tak… Jinak mě přijdou všechna kyselá… Teď v Brixenu měli na ulici sušená rajčata jen tak, v krabici nasucho, ale zaváhala jsem…
Pa
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
A dobrou chuť!
Jéjky…tohle zase můžu já …kdy to všechno stihnu? Děkuji, sušená rajčátka mám svoje a naložená v olivovém oleji…jen jsou oproti italským trochu kyselejší, protože jsem si nevybrala ten správný druh…tak je pocukruji a bude.