Recept Kuřecí nudličky v "lososové" smetanové omáčce

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Prostě mňamka k těstovinám

Postup

Obě kuřecí prsa nakrájíme (den předem) na nudličky. K nudličkám vyklopíme celý obsah skleničky drcené tresky, promícháme ještě se lžící oleje (treska je také v oleji), NESOLÍME. Treska je slaná. Necháme takto naložené 3-12 hod. Kuřecí maso „přijme barvu i chuť ryby, "lososa“…
Druhý den na lžíci oleje osmahneme malou cibulku a když „zesklovatí vyklopíme naše naložené (již lososově růžové) masíčko… Osmahneme a přidáme 2 pol lžíce hladké mouky, ještě dusíme a pak zalijeme sklenicí vody a přihodíme "taveňák“, když se rozpustí, stále mícháme, vlijeme smetanu… a ještě převaříme.
Podle chuti osolíme a opepříme. Žádné vegety nebo masoxy nejsou potřeba, protože maso i omáčka přijme tu jemnou sýrovo-rybí chuť.
A DOBROU CHUŤ



Nahlásit recept

  • 21.10.13 vloženo
  • 1750x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 sklenička drcené tresky "ala losos"červená :-)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule (menší)
  • 2 lžíce hl mouky
  • 0,2 l vody
  • 1 tavený sýr
  • 1 šlehačka
  • pepř a sůl
  • Těstoviny, jedno balení... nejlepší jsou (pravé duté) makaróny

Doporučená příloha

  • Jakékoli těstoviny (makaróny a tagliatelle jsou nejlepší), ale možná i rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Cisajda 21.10.13 15:45

To kuře opravdu, díky té tresce v oleji, zrůžoví.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Kuřecí nudličky v "lososové" smetanové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Cisajda
37 příspěvků 23.10.13 12:43

Tak mě kuřecí prsa připadají suchá a bez chuti… ta treska to „obohatí“ o další chuť.
Jo, manza si čvachtá. Ale Mimibazar neznám.

 
Dadooa
268 příspěvků 21.10.13 20:45

Jaky ma smysl aby kure chutnalo jako ryba? Proc si nedat rybu jako rybu a kure jako kure? :nevim: :roll: :zed:
Mimibazar pohlcuje Labuznika..To si manza asi cvachtne.. :,( :evil:

 
tlustá bába
1210 příspěvků 21.10.13 17:04

Mě zase zarážejí ty dvě lžíce hladké mouky. Za a) proč a za b) kde je? Vždyť by z toho musel být hrnec nějaké omáčky.
A makarony - aha, pardon, ty jsou doporučené. Fettuccine?
Taveňák nekomentuji.
Jsem z toho takovej jelen, že to snad po Casinovsku vyzkouším.

 
Frantiska
927 příspěvků 21.10.13 16:36

A kde je na fotce treska ala losos? Fotka pekna, coz o to, ale prijde mi, ze text neodpovida fotce

 
Frantiska
927 příspěvků 21.10.13 15:28
:zed:
Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz