Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oloupané brambory nakrájíme na větší kostky, květák rozebereme na menší růžičky. Česnek, zázvor a feferonku nakrájíme na drobné kousky, naťovou cibulku na krátké válečky - množství dle chuti, čím více, tím bude směs voňavější a pikantnější. Na pánvi s trochou olivového oleje osmahneme veškeré koření, přidáme brambory a květák, posypeme trochu kari, osolíme a zalijeme vařící vodou tak, aby byla směs cca z poloviny potopená. Pod pokličkou za občasného zamíchání dusíme doměkka. Očištěná játra opepříme a orestujeme doměkka na oleji, hotová játra zakápneme trochou sojovky. Mezitím je měkká bramborovo-květáková směs, pokud se neodpařilo dost vody, přidáme plamen a odklopíme pokličku. Trochu brambor si na pánvi přesuneme na jedno místo a lehce rozšťouháme - vznikne kaše s kousky brambor a květáku. Na talíř dáme bramborovo-květákovou směs a doprostřed porci kuřecích jater, zdobíme čerstvých koriandrem ( pokud nemáme, tak pažitkou).
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí játra na bramborovo-květákovém lůžku
108 příspěvků 13.10.09 05:00
Ale to už by bylo něco jiného.
89 příspěvků 12.10.09 22:34
Protože se to dnes nabízelo jako výroční recept, měl jsem tip na oběd. Místo čerstvého koření a kari jsem použil trochu zelené curry pasty, naťový koriandr jsem neměl, tak posloužila petrželka. Celé jídlo jsem na talíři ozdobil lžící jogurtu. Bylo to moc dobré. Brambory s květákem by mohly být klidně i samostatné jídlo.