Recept Orlovská halda

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Orlovská halda

Postup

Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Kýtu nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a čili koření. Necháme cca 2 hodiny odležet.

Na pánev, kde budeme restovat játra dáme lžíci oleje a na půlměsíčky půl cibule. Mírně orestujeme, přidáme játra, opepříme a restujeme do červena. Nakonec osolíme.

Na pánev, kde budeme restovat vepřovou kýtu dáme lžíci oleje, půl cibule a nakonec maso. Zakápneme trochou vody a restujeme pod poklicí, až se voda zredukuje.

Z těsta na bramboráčky usmažíme 3 menší placičky.

Na talířek dáme první placičku, na ni játra. Přiklopíne druhou placičkou a na ni naložíme vepřové maso. Přikryjeme třetí palcičkou, posypeme hrubě sýrem.

Celé jídlo obložíme zeleninou.

Recept je z kategorií: Drůbež Hlavní jídlo Kuřecí maso Maso Pokrmy z vnitřností


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.03.13 vloženo
  • 4834x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 40 min

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 150 g kuřecích jater
  • 150g vepřové kýty
  • olej na smažení

Do vepřové kýty:

  • 1 lžička čili koření
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • půl cibule

Do jater:

  • pepř
  • později sůl
  • půl cibule

Na bramboráčky:

  • 3 vetší brambory
  • majoránka
  • sůl, pepř
  • 1 vajíčko
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 stroužky česneku
  • celý kmín
  • olej na smažení
  • + tvrdý sýr na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

remoska 02.03.13 17:36

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Orlovská halda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ucitelas
328 příspěvků 03.03.13 08:48
Dobré to asi bude

Ale tak vydatné…možná po šichtě na šachtě.

 
gmp
1603 příspěvků 02.03.13 09:44
-

Tak, že zlodějina. Ach jo.

 
remoska
6 příspěvků 02.03.13 09:17
Orlovská halda

Autorka receptu o tom v žádném případě informována není. Autorkou jsem já 8o

 
gmp
1603 příspěvků 02.03.13 06:11
+

Hezký to je, líbí se mi. Jen mi vrtá hlavou jak na to. Nejsa obdařen hadí spodní čelistí. Když do toho zapíchnu videlec, obávám se zhroucení celé stavby a oprávněné kritiky ze strany spolustolovníků. I když bych je chtěl vidět… Ještě drobnost, Jana R., předpokládám, o tom je informována

Příspěvek upraven 02.03.13 v 06:16

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Chléb s celerem Chléb s celerem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz