Recept Orlovská halda

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Orlovská halda

Postup

Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Kýtu nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a čili koření. Necháme cca 2 hodiny odležet.

Na pánev, kde budeme restovat játra dáme lžíci oleje a na půlměsíčky půl cibule. Mírně orestujeme, přidáme játra, opepříme a restujeme do červena. Nakonec osolíme.

Na pánev, kde budeme restovat vepřovou kýtu dáme lžíci oleje, půl cibule a nakonec maso. Zakápneme trochou vody a restujeme pod poklicí, až se voda zredukuje.

Z těsta na bramboráčky usmažíme 3 menší placičky.

Na talířek dáme první placičku, na ni játra. Přiklopíne druhou placičkou a na ni naložíme vepřové maso. Přikryjeme třetí palcičkou, posypeme hrubě sýrem.

Celé jídlo obložíme zeleninou.

Recept je z kategorií: Drůbež Hlavní jídlo Kuřecí maso Maso Pokrmy z vnitřností


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.03.13 vloženo
  • 4726x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 40 min

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 150 g kuřecích jater
  • 150g vepřové kýty
  • olej na smažení

Do vepřové kýty:

  • 1 lžička čili koření
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • půl cibule

Do jater:

  • pepř
  • později sůl
  • půl cibule

Na bramboráčky:

  • 3 vetší brambory
  • majoránka
  • sůl, pepř
  • 1 vajíčko
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 stroužky česneku
  • celý kmín
  • olej na smažení
  • + tvrdý sýr na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

remoska 02.03.13 17:36

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Orlovská halda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ucitelas
328 příspěvků 03.03.13 08:48
Dobré to asi bude

Ale tak vydatné…možná po šichtě na šachtě.

 
gmp
1603 příspěvků 02.03.13 09:44
-

Tak, že zlodějina. Ach jo.

 
remoska
6 příspěvků 02.03.13 09:17
Orlovská halda

Autorka receptu o tom v žádném případě informována není. Autorkou jsem já 8o

 
gmp
1603 příspěvků 02.03.13 06:11
+

Hezký to je, líbí se mi. Jen mi vrtá hlavou jak na to. Nejsa obdařen hadí spodní čelistí. Když do toho zapíchnu videlec, obávám se zhroucení celé stavby a oprávněné kritiky ze strany spolustolovníků. I když bych je chtěl vidět… Ještě drobnost, Jana R., předpokládám, o tom je informována

Příspěvek upraven 02.03.13 v 06:16

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz